Μετά την επιτυχημένη πορεία της η «Ουρανία», που έγραψε ο Γεράσιμος Ευαγγελάτος και σκηνοθέτησε ο Γιώργος Σουλεϊμάν με τη Δανάη Μπάρκα στον ομώνυμο ρόλο, επανέρχεται στο Θέατρο 104 για 12 παραστάσεις το φθινόπωρο. Πρόκειται για ένα αμφίθυμο μονόλογο πάνω στο όνειρο και τη ματαίωσή του, πάνω στον απόλυτο έρωτα και την ολοκληρωτική μοναξιά. Μα πάνω απ’ όλα είναι η πορεία ενός νέου ανθρώπου σε έναν κόσμο που δεν κατανοεί.

«Η “Ουρανία” είναι η ιστορία ενός κοριτσιού που μου χτύπησε τον ώμο ένα ανυποψίαστο απόγευμα και μου αφηγήθηκε την ασήμαντη ιστορία της. Όταν ολοκλήρωσα την καταγραφή, αναγνώρισα μέσα της αρκετά πλάσματα που είχα συναντήσει στην πραγματική μου ζωή και σκέφτηκα ότι θα ήταν ωραίο να δουν το πορτρέτο τους στη σκηνή. Το εμπιστεύτηκα στον αγαπημένο μου φίλο Γιώργο Σουλεϊμάν κι οι δυο μαζί στην εξαιρετικά ταλαντούχα Δανάη Μπάρκα, η οποία έκανε την “Ουρανία” κομμάτι του εαυτού της με μοναδική αυταπάρνηση. Η Ουρανία δε θα μπορούσε να έχει άλλο πρόσωπο» είχε δηλώσει ο Γεράσιμος Ευαγγελάτος σε συνέντευξή του στο spirto.net για την παράσταση.

«Τα θέματα που πραγματεύεται το έργο είναι η μοναξιά, το όνειρο, η απόφαση και η συντριβή. Αυτές είναι οι πρώτες λέξεις που μου έρχονται στο μυαλό ως προς τη θεματική της “Ουρανίας”. Δεν ξέρω ποια επικρατεί στο τέλος κι αυτό μου δίνει μεγάλη χαρά. Ελπίζω κάθε θεατής να νιώσει κάτι διαφορετικό» είχε τονίσει μεταξύ άλλων  για την πρώτη του θεατρική ιστορία ο συγγραφέας που πήρε σάρκα και οστά μέσα από την ερμηνεία της Δανάης Μπάρκα η οποία σχολίασε: «Η Ουρανία είμαι εγώ, είστε εσείς, είναι όλοι μας. Είναι ένα κορίτσι με χιούμορ, με όνειρα, με σκέψεις που δεν τις έχει εξωτερικεύσει, με προβληματισμούς και με μια ανεξέλεγκτη θέληση για έρωτα. Τον βρίσκει όμως; Θα έρθετε να δείτε! Είναι ένα κορίτσι καταπιεσμένο στα “πρέπει” και με μια θλίψη που μάλλον δεν την έχει ανακαλύψει ούτε η ίδια, νομίζω. Είναι ένα κορίτσι που ωριμάζει και μεγαλώνει μέσα σε μια ώρα, στο παιδικό της δωμάτιο το οποίο εξελίσσεται σε κάτι πολύ πιο βαθύ και επικίνδυνο απ’ όσο φαίνεται. Είναι ένα κορίτσι που μπορεί να μας διδάξει πολλά».

Το τραγούδι «Στην επόμενη ζωή» που ακούγεται στην παράσταση έγραψε ο Θέμης Καραμουρατίδης σε στίχους του Γεράσιμου Ευαγγελάτου.

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία: Γιώργος Σουλεϊμάν
Ερμηνεία: Δανάη Μπάρκα
Στο ρόλο της Μητέρας ακούγεται η Μαρία Καβογιάννη.

Info:
Θέατρο 104 – Ευμολπιδών 41 Αθήνα τηλ. 210-3455020
Τιμές εισιτηρίων: 12 κανονικό / 10 φοιτητικό – ανέργων
Για 12 παραστάσεις: 17,18, 24, 25 Σεπτεμβρίου
1, 2, 15, 16, 22, 23, 29, 30 Οκτωβρίου

 

πηγή: tospirto.net