H θρυλική παραλία της Εύβοιας στην οποία γυρίστηκε πέρσι το «Τρίγωνο της Θλίψης» του Ρούμπεν Έστλουντ, είναι υποψήφια για το Εuropean Film Location Award 2022.

To Βραβείο Καλύτερης Ευρωπαϊκής Τοποθεσίας 2022 του Ευρωπαϊκού Δικτύου των Film Commissions διεκδικεί η παραλία Χιλιαδού της Εύβοιας, μέσα από ψηφοφορία στην οποία μπορούν να συμμετάσχουν όλοι διαδικτυακά στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Η Χιλιαδού εν καιρώ πανδημίας υποδέχτηκε μέρος των γυρισμάτων που πραγματοποίησε στη χώρα μας η ταινία «Το τρίγωνο της θλίψης» (Triangle of Sadness), στην παραγωγή της οποίας συμμετείχε και η ελληνική εταιρεία Heretic. Το φυσικό τοπίο της Χιλιαδούς αναδείχτηκε ως ένας από τους πρωταγωνιστές του «Τριγώνου της θλίψης», καθοριστικός για την ατμόσφαιρα και την αισθητική φυσιογνωμία μιας διεθνούς κινηματογραφικής παραγωγής. Αποτέλεσμα που δικαιώθηκε με τον Χρυσό Φοίνικα στο τελευταίο φεστιβάλ των Καννών.

Ο Σουηδός σκηνοθέτης Ρούμπεν Έστλουντ έχει πει τα καλύτερα για την ελληνική αυτή εμπειρία του: «Οι τοποθεσίες στη Χιλιαδού είναι μοναδικές. Δεν υπερβάλλω, τα γυρίσματα ήταν φανταστικά. Το συνεργείο ήταν έμπειρο και πρόθυμο, ενώ οι ντόπιοι ήταν φιλικοί και μας διευκόλυναν. Ήμασταν τυχεροί όσον αφορά τον καιρό, αλλά και τις συνθήκες αναφορικά με τον Covid -19. Η οργάνωση γυρισμάτων υπό αυτές τις συνθήκες και η παραγωγή υλικού, που ξεπέρασε τις προσδοκίες μου, έκαναν μεγαλύτερη τη χαρά μου. Η περίοδος που πέρασα στην Ελλάδα ήταν μία από τις εμπειρίες μου που με έκαναν να αγαπήσω τη δουλειά μου ακόμη περισσότερο. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Heretic και στο Helenic Film Commission».

Η ψηφοφορία λήγει στις 31 Ιανουαρίου 2023 και η νικήτρια του EUFCN Location Award 2022 για την Καλύτερη Ευρωπαϊκή Κινηματογραφική Τοποθεσία της χρονιάς θα αποκαλυφθεί στην Ευρωπαϊκή Αγορά Κινηματογράφου 2023 στο Βερολίνο.

Οι πέντε υποψήφιες τοποθεσίες για το Location Award του 2022 

·         Νησιά  Brissago για την ταινία Dawn Chorus – Ticino Film Commission (Ελβετία)

·         Παραλία Χιλιαδού για την ταινία  Triangle of Sadness – Hellenic Film Commission (Ελλάδα)

·         Η πόλη Portsoy για την σειρά for Peaky Blinders (Season 6) – Screen Scotland (Σκωτία)

·         Το ξενοδοχείο Schlosshotel Kronberg για την ταινία Spencer – Film Commission Hessen (Γερμανία)

·         Η συνοικία Stari Grad για την ταινία How I Learned To Fly – Filming in Croatia (Κροατία)