Συγκεντρώσαμε 10 αξιόλογες προτάσεις για online θεάματα από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που μπορείτε να απολαύσετε online, σήμερα Κυριακή 5 Ιουλίου.

 

Οι Ελληνικές παραστάσεις που είναι διαθέσιμες online σήμερα:

Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση

Από τις 2 Ιουλίου, στο ψηφιακό κανάλι του Ιδρύματος Ωνάση στο YouTube φιλοξενείται το Lebanon Factory, μια διεθνής συνεργασία του Δεκαπενθήμερου των Σκηνοθετών του Φεστιβάλ Καννών (Director’s Fortnight) και του Fondation Liban Cinema. Τέσσερις ταινίες μικρού μήκους, διάρκειας 15 λεπτών η καθεμία, συν-σκηνοθετημένες από τέσσερα ζευγάρια νέων, ταλαντούχων κινηματογραφιστών μάς ταξιδεύουν στον Λίβανο. Οι ταινίες άνοιξαν το Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών το 2017 και παρουσιάζονται για πρώτη φορά ψηφιακά.
Βρείτε τις εδώ.

Επιπλέον, το διαδικτυακό project «ENTER» της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση ανανεώνει την online συλλογή του, με την προσθήκη νέων έργων. Σήμερα, ο Ramsess, από το Leimert Park του Λος Άντζελες, στέλνει ομορφιά στον κόσμο με τις μάσκες του σε καιρό πανδημίας, στο «Quilted Masks».
Βρείτε το εδώ.

svg%3E

«Quilted Masks»

Θέατρο Πορεία

Καλλιτέχνες πραγματοποιούν για το Θέατρο Πορεία, αναγνώσεις λογοτεχνικών, θεατρικών έργων κ.α. Σήμερα, οι ηθοποιοί Γιάννης Στάνκογλου και Κώστας Βασαρδάνης ερμηνεύουν το έργο «Ο Κανόνας των Τεσσάρων Δαχτύλων» του Δημήτρη Ασνάη, από την Σχολή Πυροδότησης Θεατρικής Γραφής 2019-2020.
Δείτε το εδώ.

Summer Nostos Festival του ΙΣΝ

Στην πρώτη online εκδοχή του, το SNFestival RetroFuture παρουσίασε περισσότερους από 60 καλλιτέχνες και ομιλητές και 30 εκδηλώσεις, όπως το SNF Conference, τους ΔΙΑΛΟΓΟΥΣ του ΙΣΝ μαζί με το SNF Agora Institute του Johns Hopkins University, το διαδικτυακό event του φιλανθρωπικού αγώνα Virtual SNF Run, συναυλίες, παραστάσεις και προγράμματα για παιδιά. Όλα τα παραπάνω θα έχετε την ευκαιρία να τα παρακολουθήσετε ξανά στο snfestival.org.

Παραστάσεις από το εξωτερικό που μπορείτε να βρείτε σήμερα online:

Comédie-Française

Η Comédie-Française προβάλει σήμερα στις 21:30 το κλασικό αριστούργημα «Αμφιτρύων» του Μολιέρου, σε σκηνοθεσία του Anatoli Vassiliev.
Δείτε το εδώ.

svg%3E

«Αμφιτρύων»

Metropolitan Opera Νέας Υόρκης

Η Metropolitan Opera Νέας Υόρκης προβάλει την όπερα «Δον Πασκουάλε», ένα εύθυμο τρίπρακτο μελόδραμα ανώνυμου ποιητή σε μουσική σύνθεση του Γκαετάνο Ντονιτσέττι. Μαέστρος ο Nicola Rescigno. Η παράσταση θα είναι διαθέσιμη μέχρι τις 02:00 μετά τα μεσάνυχτα της επόμενης ημέρας.
Δείτε την παράσταση εδώ.

Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας

Δείτε το ημιτελές αριστούργημα «Les Blancs» της εμβληματικής Αφροαμερικανής δραματουργού Lorraine Hansberry, που παρουσιάστηκε το 2016 στη σκηνή Olivier, σε σκηνοθεσία Yaël Farber και διασκευή Robert Nemiroff. Το έργο διαδραματίζεται σε μια αφρικανική χώρα την περίοδο της αποαποικιοποίησης και απεικονίζει τις ελπίδες και τους φόβους μιας οικογένειας και ενός ολόκληρου έθνους, στα πρόθυρα του εμφυλίου πολέμου, καθώς προσπαθούν να καθορίσουν τη δικιά τους ανεξάρτητη ταυτότητα.
Δείτε την εδώ.

Κι άλλες παραστάσεις online!

Επιπλέον, μπορείτε να απολαύσετε παλαιότερες παραγωγές του Εθνικού Θεάτρου, που είναι διαθέσιμες online στο ψηφιοποιημένο αρχείο του, τη νέα υπηρεσία on demand του Θεάτρου Τέχνης, που μπορείτε να παρακολουθήσετε παραστάσεις έναντι χαμηλού αντιτίμου, παραστάσεις του θεάτρου του Νέου Κόσμου από το επίσημο κανάλι του στο YouTube, καθώς και άλλες πολλές παραστάσεις που διατίθενται ελεύθερα στο διαδίκτυο!