Δημοφιλείς και ανερχόμενοι Έλληνες και ξένοι καλλιτέχνες θα ανέβουν στη σκηνή της Τεχνόπολης από τον Μάιο μέχρι και τον Σεπτέμβριο. Ένα  πρόγραμμα – που συνεχώς θα εμπλουτίζεται –  και πολλές συναυλίες με ελεύθερη είσοδο περιμένουν και φέτος το κοινό στο κέντρο της Αθήνας.

Το συναυλιακό καλοκαίρι ξεκινάει με τζαζ! Λίγο πριν το 19th Athens Technopolis Jazz Festival, ο μοναδικός Benjamine Clementine, θα δώσει το «παρών». Ανάμεσα στις εμφανίσεις που δεν πρέπει να χάσει κανείς είναι αυτές των Mammal Hands (Ηνωμένο Βασίλειο), Jaimeo Brown Transcedence (Η.Π.Α.), Gaspar Karoly Trio feat. Krisztina Pocsai (Ουγγαρία) και Wojtek Mazolewski Quintet (Πολωνία), ενώ ήδη από την πρώτη μέρα θα είμαστε όλοι εκεί για να απολαύσουμε… ελληνικούς ήχους απ’ όλον τον κόσμο.

Η αγαπημένη κεντρική αυλή του παλιού εργοστασίου γίνεται το απόλυτο venue και υποδέχεται δυναμικά μουσικά φεστιβάλ και πλήθος καλλιτεχνών. Για πρώτη χρονιά έρχονται στην Τεχνόπολη το γεμάτο ενέργεια, ηλεκτρονικό, indie, αλλά και αρκετά disco Plisskën Festival. Ακόμη, δύο νέες προσθήκες στο συναυλιακό μας καλοκαίρι, το ολοκαίνουριο rock και underground Urban Athens Festival και το new wave hip hop Drop Festival. Επίσης, το σταθερά αγαπημένο Djangofest κλείνει 10 χρόνια και ανανεώνει το ραντεβού του για να γεμίσει ένα διήμερο του Σεπτέμβρη μας με gypsy swing μουσικές και απρόσμενες παράλληλες εκδηλώσεις. Κάθε μέρα και μια διαφορετική μουσική εμπειρία! Μερικοί μόνο από τους Έλληνες καλλιτέχνες που συνθέτουν το φετινό πρόγραμμα είναι οι: Βασίλης Λέκκας, Θοδωρής Βουτσικάκης, Μιχάλης Τζουγανάκης, Κωνσταντίνος και Ματθαίος Τσαχουρίδης, Πυξ Λαξ, Μαρίζα Ρίζου, Στίχοιμα, Λόγος Τιμής, Μιχάλης Ρακιντζής, Monsieur Minimal, Δάκης, Αντριάνα Μπάμπαλη κ.α.

Παράλληλα, η Full Moon Fiesta –ένα από τα highlights της καλοκαιρινής σεζόν– επιστρέφει για να μας χαρίσει την πιο ξέγνοιαστη κι ευχάριστη μουσική βραδιά υπό το φως του ολόγιομου φεγγαριού με καλλιτέχνες που θα ανακοινωθούν σύντομα. Το πρόγραμμα της ίδιας εβδομάδας απογειώνεται με ένα διήμερο όπου για πρώτη φορά από την αγαπημένη σκηνή της πόλης θα ταξιδέψουν και θα μας ταξιδέψουν μουσικές από τη μεγάλη οθόνη. Και για τις 3 αυτές βραδιές η είσοδος θα είναι ελεύθερη!

Αναλυτικό Πρόγραμμα:

 

03.07 – 06.07: Urban Athens Festival

10.07: ΠΥΞ ΛΑΞ: Η γιορτή συνεχίζεται!

11.07: Μιχάλης Τζουγανάκης – Κωνσταντίνος και Ματθαίος Τσαχουρίδης – Special guest: Natacha Atlas

13.07: Drop festival

15.07: Omara Portuondo

17.07: Full Moon Fiesta

18.07 : Συναυλία με την Athens Big Band

19.07 : Συναυλία με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων

26-28.07 : Sensual Summer Weekend 2019

04.09: Μαρίζα Ρίζου

07.09: Στίχοιμα- Λόγος Τιμής

14 – 15.09: 10ο Djangofest -Αthens Gypsy Jazz Festival 2019

17.09: Το PARTY στην Τεχνόπολη – Μιχάλης Ρακιντζής & Erotica Project (Δάκης, Ανδριάνα Μπάμπαλη & Monsieur Minimal)

19.09:  ΞΑΝΑ 1999! Τραγουδάμε για τα 20 χρόνια Τεχνόπολη

21 – 22.09: Π100 – Πλανήτης Τεχνόπολη

 

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων
Πειραιώς 100, Γκάζι
213 0109300

Πρόσβαση: Μετρό: Σταθμός «Κεραμεικός», Τρόλεï: No. 21 (από Ομόνοια), Στάση «Φωταέριο», Λεωφορεία: 049, 815, 838, 914, Β18, Γ18, Στάση «Φωταέριο»

 

πηγή: tospirto.net