O Μέντα 88 και η Κey Books σας κάνουν δώρο  Βιβλία για Ανοιχτά Μυαλά

H Key Books είναι ένας εκδοτικός οίκος που εστιάζει στα μη λογοτεχνικά βιβλία. Στην Key Books ο κόσμος είναι γεμάτος με όμορφα δωμάτια στα οποία μπορούμε να εισέλθουμε αν έχουμε τα κατάλληλα κλειδιά. Ο στόχος είναι να εκδίδει «κλειδιά» γι’ αυτά τα δωμάτια, βιβλία δηλαδή, που μας βοηθούν να ξεκλειδώνουμε τα μυαλά μας με κάθε τρόπο.

Η Key Books εκδίδει βιβλία με θέματα όπως είναι η δημιουργικότητα, οι αληθινές ιστορίες, οι βιογραφίες, η ψυχολογία, τα business books και τα παιδικά βιβλία.

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα; συμμετοχής και μπείτε στην κλήρωση που θα γίνει την Παρασκευή 27/7

1.H Xαρά είναι για όλους

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Sadhguru

Μόλις κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στα ελληνικά το βιβλίο του Sadhguru «Η Χαρά είναι για Όλους». Ένα βιβλίο που συμπυκνώνει όλη τη φιλοσοφία του Sadhguru και αποτελεί μια ιδανική εισαγωγή στη σκέψη του παγκοσμίου φήμης Ινδού γιόγκι.

Ο Sadhguru θεωρείται ο κορυφαίος πνευματικός δάσκαλος της εποχής μας. Έχει δώσει ομιλίες από το Harvard και την έδρα των Ηνωμένων Εθνών έως το μικρότερο σχολείο της Ινδίας και έχει βελτιώσει τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων. Σε αυτό το παγκόσμιο bestseller συμπυκνώνει το απόσταγμα της φιλοσοφίας του δηλώνοντας ότι η χαρά είναι για όλους!

Ο Sadhguru αφηγείται την ιστορία της δικής του αφύπνισης: πώς από ένας παράτολμος νεαρός
που διέσχισε την ινδική ύπαιθρο με τη μοτοσικλέτα του έφτασε στη φώτιση σε μια βουνοκορφή. Εκεί ο χρόνος σταμάτησε και ο ίδιος ενώθηκε με το όλον βγαίνοντας ριζικά αλλαγμένος.

Σύμφωνα με τον ίδιο «γκουρού είναι εκείνος που διαλύει το σκοτάδι, που ανοίγει πόρτες για σένα. Ως γκουρού, δεν έχω κανένα δόγμα να διδάξω, καμία φιλοσοφία να αναπτύξω, καμία πεποίθηση να διαδώσω. Και αυτό συμβαίνει διότι η μόνη λύση για όλα τα δεινά της
ανθρωπότητας είναι η αυτομεταμόρφωση. Η αυτομεταμόρφωση δεν εμπεριέχει απομεινάρια του παρελθόντος. Είναι μια συνολική μετατόπιση του τρόπου με τον οποίο αντιλαμβάνεσαι και βιώνεις τη ζωή».

Ο Sadhguru παρομοιάζει την ύπαρξή μας με μια μηχανή, που για να λειτουργήσει αρμονικά θα πρέπει όλα της τα μέρη να συνεργάζονται. Οι πανίσχυρες τεχνικές που εφαρμόζει και διδάσκει επί σειρά ετών ευθυγραμμίζουν τον νου με το σώμα, δημιουργώντας έναν κόσμο απεριόριστων δυνατοτήτων. Αυτή η γνώση είναι που οδηγεί στη χαρά και στη γεμάτη νόημα ζωή.

Το βιβλίο Η χαρά είναι για όλους αποτελεί το προσωπικό σας λογισμικό για απεριόριστη ευημερία.

«Για αμέτρητους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο ο Sadhguru είναι ένας φωτεινός πνευματικός οδηγός. Το βιβλίο Η
χαρά είναι για όλους μάς προσκαλεί να ζήσουμε με τον καλύτερο τρόπο και ταυτόχρονα μας εξηγεί γιατί και πώς
μπορούμε να το κάνουμε». Sir Ken Robinson, συγγραφέας των βιβλίων Βρες το στοιχείο σου και Άλλη λογική
«Η ικανότητα του Sadhguru για χαρά, η αγάπη του για τη ζωή και το εύρος των γνώσεών του αποτελούν πηγή
έμπνευσης. Το βιβλίο του είναι γεμάτο με στιγμιότυπα που προκαλούν θαυμασμό, δέος και διανοητικές
προκλήσεις. Το συνιστώ ανεπιφύλακτα σε όποιον ενδιαφέρεται για εσωτερική αυτομεταμόρφωση». Mark Hyman,
M.D., διευθυντής της Cleveland Clinic και συγγραφέας bestsellers των New York Times

2.Το σύμπαν στο τσεπάκι σου

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Δρ Ελένη Βαρδουλάκη

Ζούμε πάνω σε μια μπλε μπίλια που αιωρείται στο κενό, ανάμεσα σε δορυφόρους, μαύρες τρύπες, πλανήτες, μετεωρίτες και τρισεκατομμύρια γαλαξίες… Και οι περισσότεροι από εμάς γνωρίζουμε ελάχιστα για όσα μας περιβάλλουν. Ίσως γιατί το σύμπαν μοιάζει εξαιρετικά πολύπλοκο.

Με επιστημονική γνώση, απλό λόγο και χιούμορ, η Δρ Ελένη Βαρδουλάκη μάς παίρνει από το χέρι σε ένα ταξίδι στον χρόνο και τον χώρο: από το Big Bang, στις μαύρες τρύπες και το μυστήριο που τις περιβάλλει, μέχρι το επόμενο βήμα της ανθρωπότητας με τον εποικισμό του Άρη.

Οι 28 αυτοτελείς ιστορίες του βιβλίου μετατρέπουν την αστροφυσική από περίπλοκη και δυσπρόσιτη σε μία επιστήμη συναρπαστική, χρήσιμη και βαθιά υπαρξιακή. Κι όταν ανακαλύψουμε ότι το wifi, οι κεραμικές εστίες και οι σέλφι είναι «παιδιά» της τότε θα αντιληφθούμε ότι μας αφορά περισσότερο από όσο νομίζουμε και θα την αγαπήσουμε λίγο παραπάνω.

Η αστροφυσική δίνει απαντήσεις για το παρελθόν και λύσεις στο παρόν. Και όταν όλη αυτή η γνώση βρίσκεται στο τσεπάκι μας, δεν μπορούμε παρά να έχουμε ελπίδα για το μέλλον.

3. Η τυχερή Δάφνη

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Κωνσταντίνος Γαβριήλ

Η Δάφνη Κορρέ, πρώην πρωταθλήτρια κολύμβησης, ξεκινά ένα ταξίδι αναψυχής με στιοφόρο. Μαζί της επιβαίνουν και δυο παλιοί συμμαθητές της, καθώς και ο Πέτρος, ένας αποτυχημένος επιχειρηματίας που αναλαμβάνει χρέη καπετάνιου.

Καταμεσής του Αιγαίου ένα αναπάντεχο γεγονός θα αναστατώσει τις ζωές τους. Μέσα από το πρίσμα αυτού του συμβάντος οι τρεις άνδρες θα αναλογιστούν το μέλλον τους και τότε η Δάφνη άθελά της θα γίνει το επίκεντρο μιας αδιανόητης συνωμοσίας. Με το ισχυρό μελτέμι να κρατά το ιστιοφόρο καθηλωμένο ανάμεσα στις κλειστοφοβικές πλαγιές ενός έρημου κόλπου, τα πάθη θα οξυνθούν, η λογική θα καταλυθεί, τα ψέματα και η προδοσία θα γίνουν ο κανόνας. Όταν ο καιρός καλμάρει και έρχεται η στιγμή της επιστροφής, θα ληφθούν αποφάσεις που θα τους στοιχειώσουν για πάντα. Τρεις απελπισμένοι άνδρες. Μια ανυπεράσπιστη γυναίκα. Ένα λογοτεχνικό θρίλερ-ύμνος στη γυναικεία θέληση.