Η Ιωάννα Παππά, λίγο  πριν πρωταγωνιστήσει – ως Οφηλία-  στον Αμλετ σε σκηνοθεσία  του Γεωργιανού Λεβάν Τσουλάτζε στο θέατρο Ανεσις, κάνει… στάση σε υπαίθρια θέατρα  της Αττικής ερμηνεύοντας τους ήρωες ενός εμβληματικού κειμένου της ελληνικής πεζογραφίας.
Ο λόγος για το «Το Μόνον της Ζωής του Ταξείδιον» του Γεωργίου Βιζυηνού, μία παράσταση  που διατηρεί την πρωτότυπη γλώσσα του κειμένου και που σκηνοθετεί ο Δήμος Αβδελιώδης.
Πρόκειται για τη βιωματική ιστορία του ίδιου του Βιζυηνού, όταν πριν κλείσει ακόμα τα δέκα του χρόνια και μετά από τον πρόωρο θάνατο του Πατέρα του, η Μητέρα του τον στέλνει στην Κωνσταντινούπολη για να μάθει την τέχνη του ράπτη, στο εργαστήριο Ραπτικής ενός γέροντα συγγενή τους. Ο τελευταίος, του συμπεριφέρεται με μεγάλη σκληρότητα, ενώπιον όλων των κατά πολύ μεγαλύτερών του μαθητευόμενων ραπτών, κάνοντας το μικρό ραφτόπουλο να ζήσει απροετοίμαστο και ανυπεράσπιστο, μια βάναυση φυλακή.

Συντελεστές: Διδασκαλία ερμηνείας, σκηνική όψη, κίνηση, σκηνοθεσία: Δήμος Αβδελιώδης. Ερμηνεία: Ιωάννα Παππά. Κοστούμι: Αριστείδης Πατσόγλου. Μουσική: Βαγγέλης Γιαννάκης. Live Πιάνο: Αλέξανδρος Αβδελιώδης. Βοηθός σκηνοθέτη: Κατερίνα Βοσκοπούλου. Διεύθυνση Παραγωγής: Αθηνά Ζώτου

Αναλυτικότερα:
6 Σεπτεμβρίου- ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ
10 Σεπτεμβρίου- ΧΑΛΑΝΔΡΙ- ΕΥΡΙΠΙΔΕΙΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΡΕΜΑΤΙΑΣ
11 Σεπτεμβρίου- ΠΑΠΑΓΟΥ -ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΠΑΓΟΥ
13 Σεπτεμβρίου- ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ – ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΤΡΑΣ
17 Σεπτεμβρίου- ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ- ΑΛΣΟΣ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ ΙΩΝΙΚΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ
19 Σεπτεμβρίου- ΑΧΑΡΝΕΣ –  ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ

 

πηγή: avopolis.gr