Ανέκαθεν, οι serial Killers «ανέδυαν» μια απόκοσμη γοητεία στο χώρο της λογοτεχνίας, του κινηματογράφου και του θεάτρου, γι΄αυτό και ήταν οι απόλυτοι πρωταγωνιστές στα

Αυτήν την περίοδο έχουν την τιμητική τους στα αθηναϊκά θέατρα, Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε τελείωσαν οι παραστάσεις του «Ρομπ/Rob» ενός έργου που είχε στο επίκεντρό του έναν κατά συρροή δολοφόνο. Ένα δολοφόνο που εμπνεύστηκε ο Ευθύμης Φιλίππου και σκηνοθέτησε με μαεστρία ο Δημήτρης Καραντζάς. Οι θεατές επί δυόμισι ώρες έγιναν μάρτυρες και συνένοχοι μιας μυστήριας τελετής γύρω από τον νεκρό πια δολοφόνο Ρομπ. Μιας τελετής που τον «ανέστησε» μέσα από τις αφηγήσεις και τις μαρτυρίες των θυμάτων, αλλά και των οπαδών του, μια παραβολή για την αδυναμία της συνύπαρξης, για τη σαγήνη μιας ανώτερης δύναμης, για τη συμπτωματολογία μιας κοινωνίας που δεν μπορεί να ζήσει χωρίς όρια, αλλά λατρεύει αυτόν που κατάφερε να σπάσει τους κανόνες.

Στις 5 Φεβρουαρίου στη σκηνή του Νέου Κόσμου θα πάρει σάρκα και οστά το βραβευμένο μυθιστόρημα του Θωμά Κοροβίνη «Ο γύρος του θανάτου»  με κεντρικό θέμα τη ζωή του Αριστείδη Παγκρατίδη, του φερόμενου ως «Δράκου του Σέιχ Σου». Ο λόγος για τον «Αρίστο» που θα σκηνοθετήσει ο Γιώργος Παπαγεωργίου με τους Έλενη Ουζουνίδου, Μιχάλη Οικονόμου και Γιώργο Χριστοδούλου στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.
Εννέα χαρακτήρες που συνδέονται με τον Αριστείδη Παγκρατίδη, μέσα από τις χειμαρρώδεις, υποβλητικές εξομολογήσεις τους, μιλώντας διαφορετικές γλώσσες, ανάλογα με τα βιώματα, τον χαρακτήρα και τον ρόλο τους, συνθέτουν το προφίλ του “Αρίστου”. Οι ερμηνευτές ζωντανεύουν μια ιστορία που μεταφέρει τους θεατές στις αλάνες της Θεσσαλονίκης, στις σκοτεινές πλευρές του λιμανιού, στα υπαίθρια πανηγύρια και στα μπουζουξίδικα της παλιάς Θεσσαλονίκης, σε ένα σκηνικό χρόνο που φτάνει μέχρι το 1960, όταν γίνεται είκοσι χρονών ο βασικός ήρωας στον οποίο όλοι αναφέρονται, δηλαδή ο Αριστείδης Παγκρατίδης, ο φερόμενος ως «Δράκος του Σέιχ Σου», τον οποίο ο τύπος του 1963 (Ελληνικός Βορράς) τον αποκαλούσε «νεαρό ανώμαλο». Το 1966 καταδικάστηκε τετράκις σε θάνατο από το πενταμελές εφετείο Θεσσαλονίκης. Η εκτέλεσή του έγινε στο μέρος που ήταν συνδεδεμένο με το όνομά του, το Δάσος του Σέιχ Σου.

Τέλος, από τις 13 Φεβρουαρίου, η Oμάδα Νοσταλγία παρουσιάζει στο Rabbithole το «Ιλλινόι», μια άποψη του πρώτου serial killer για την ιστορία του λαού των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής σε δύο εκδοχές. To «Iλλινόι» είναι βασισμένο στην αυτοβιογραφία και γραπτή ομολογία του πρώτου serial killer στην Αμερική, Xάουαρντ Χολμς, με τίτλο «Holmes’ own story, Confessed 27 murder, Lied then Died». Πιο συγκεκριμένα, παρουσιάζει την τελευταία νύχτα του Xάουαρντ Χολμς στο ξενοδοχείο που είχε δημιουργήσει στο Σικάγο, γνωστό με το όνομα Murder Castle. To φθινόπωρο του 1895, ο Χολμς επιστρέφει στο ξενοδοχείο για να τακτοποιήσει κάποιες τελευταίες υποθέσεις του και να επιστρέψει στην Φιλαδέλφεια όπου και συλλαμβάνεται, αρχικά με την κατηγορία της κλοπής αλόγων. Παράλληλα, στο ξενοδοχείο βρίσκεται και ο ντετέκτιβ που έχει αναλάβει την υπόθεσή του, προσπαθώντας να ανακαλύψει το πραγματικό μέγεθος της εγκληματικής φύσης του Χολμς.

 

πηγή: tospirto.ne