Νέος διαγωνισμός από τις εκδόσεις Διόπτρα με άρωμα από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Πάρε μέρος και κέρδισε 4 συναρπαστικά, best – seller, βιβλία!

Συντονίσου στον Μέντα 88 και όταν ακούσεις ον παραγωγό να κάνει αναφορά στον συγκριμένο διαγωνισμό, στείλε mail και ονοματεπώνυμο με την παρακάτω φόρμα συμμετοχής, για να μπεις στην κλήρωση για τέσσερα βιβλία των εκδόσεων Διόπτρα.

Η κλήρωση θα γίνει την Παρασκευή 1 Απριλίου.

Οι νικητές θα ενημερωθούν με mail.


Tα βιβλία που κερδίζεις:

της Paula Hawkins

Η Λόρα έχει περάσει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της αντιμετωπίζοντας περιφρόνηση και γι’ αυτό φαίνεται οξύθυμη και αντικοινωνική.
Η Μίριαμ ξέρει ότι η Λόρα δεν είναι απαραίτητα δολοφόνος μόνο και μόνο επειδή την είδαν να εγκαταλείπει τον χώρο με αίμα στα ρούχα της, γιατί ξέρει ότι είναι πολύ εύκολο να σε δουν στο λάθος μέρος τη λάθος στιγμή.
Η Κάρλα αναστατώνεται από τη βάναυση δολοφονία του ανιψιού της και δεν εμπιστεύεται πλέον κανέναν.

Για ποιες μιλάμε; Για τις ηρωίδες στο νέο μυθιστόρημα της Πώλα Χώκινς με τίτλο «Φωτιά που σιγοκαίει». Ένα θρίλερ που έχει ήδη μεταφραστεί σε 14 γλώσσες πολλούς μήνες πριν από την επίσημη κυκλοφορία του και δεν θα θες να αφήσεις από τα χέρια σου!

Το βιβλίο είχε ήδη μεταφραστεί σε 14 γλώσσες πολλούς μήνες πριν από την επίσημη κυκλοφορία του και άμεσα κατείχε την πρώτη θέση στην λίστα best seller των New York Times.

Σε ποιον μίλησες;

της Λέσλι Κάρα

92 ημέρες, 7 ώρες και 15 λεπτά: Τόσος καιρός έχει περάσει από το τελευταίο της ποτό. Τώρα η Άστριντ προσπαθεί να αλλάξει τελείως τη ζωή της. Έχοντας επιστρέψει, χωρίς ιδιαίτερο ενθουσιασμό, στο πατρικό της με τη μητέρα της, σε μια ήσυχη παραθαλάσσια πόλη μακριά από πειρασμούς και τις οδυνηρές αναμνήσεις της παλιάς της ζωής, επικεντρώνεται στην ανάρρωσή της.
Πηγαίνει σε συναντήσεις Ανώνυμων Αλκοολικών, παραδέχεται τα λάθη της και προσπαθεί να ξαναφτιάξει τη σχέση της με όσους αδίκησε στο παρελθόν. Γεμίζοντας τις μέρες της, ίσως καταφέρει να ξεγελάσει τα «φαντάσματα» που την κυνηγούν. Ίσως καταφέρει να κάνει μια νέα αρχή.

Κάποιος γνωρίζει πολύ καλά από τι προσπαθεί να ξεφύγει η Άστριντ. Και δεν πρόκειται να σταματήσει μέχρι να της μάθει πως κάποια λάθη δεν διορθώνονται. Για κάποια λάθη πρέπει να πληρώσεις…

Ο πλαστός πίνακας

της Val Mc Dermid

«…ο φόνος είναι το εύκολο κομμάτι.
Το δύσκολο είναι να ξεφορτωθείς το πτώμα».Ένας ψαράς ανασύρει ένα πτώμα από το Φερθ οφ Φορθ στη Σκοτία…
Ο αδελφός του θύματος, επιφανής δημόσιος λειτουργός, είχε εξαφανιστεί πριν από δέκα χρόνια και ο νεκρός ήταν τότε ο βασικός ύποπτος…

Την ίδια ώρα, εξαιτίας ενός τροχαίου ατυχήματος, ανακαλύπτουν τον σκελετό μιας γυναίκας μέσα σε ένα παλιό αυτοκινούμενο…
Τα στοιχεία δείχνουν ότι ο δολοφόνος κυκλοφορεί ακόμα εκεί έξω…

Η δυναμική επιθεωρήτρια Κάρεν Πίρι αναλαμβάνει να ξανανοίξει δύο παλιές υποθέσεις, οι οποίες φαινομενικά είναι ασύνδετες.
Πολύ σύντομα θα βρεθεί σε έναν θανατηφόρο ιστό, τον οποίο έχουν υφάνει ένοχα μυστικά, διπλές ταυτότητες, πλαστογραφίες πινάκων ζωγραφικής και υπόγειες διαδρομές που καταλήγουν στο Παρίσι.

Στο τέλος θα έρθει αντιμέτωπη με αυτό που πάντα οδηγεί τους ανθρώπους στο σκοτάδι: την υπόσχεση για εύκολα, γρήγορα, αδιανόητα πλούτη.

Το 2021 ο χαρακτήρας της επιθεωρήτριας Κάρεν Πίρι μεταφέρθηκε στην τηλεοπτική οθόνη του βρετανικού δικτύου ITV με πρωταγωνίστρια τη Σκοτσέζα ηθοποιό Lauren Lyle.

Κατηγορούμενη 

των Νίκι Φρεντς

Ένα πτώμα ανακαλύπτεται στο Όουκχαμ της Αγγλίας και η Τάμπιθα διαπιστώνει με τρόμο ότι θεωρείται ένοχη. Πρέπει να έχει γίνει λάθος. Μόλις πρόσφατα επέστρεψε στο μέρος όπου μεγάλωσε και δεν έχει προλάβει ακόμα να γνωριστεί ξανά με τους γείτονές της. Πώς είναι δυνατόν να είναι ύποπτη για φόνο;
Το ξέρει πως δεν είναι.

Καθώς η Τάμπιθα μπλέκει στα γρανάζια του συστήματος, ολόκληρη η ζωή της μπαίνει κάτω από το μικροσκόπιο – το ιστορικό κατάθλιψης και η φαρμακευτική της αγωγή, η απόφασή της να γυρίσει στο χωριό που υποτίθεται πως μισούσε και η σχέση της με το θύμα, τον πρώην καθηγητή της, στο παρελθόν. Το πιο ανησυχητικό, όμως, είναι ότι η ανάμνηση εκείνης της ημέρας είναι εντελώς θολή.
Πιστεύει πως δεν είναι.
Από την απομόνωση της φυλακής, η Τάμπιθα αναλύει κάθε στοιχείο, κάθε μαρτυρία που μπορεί να φτάσει στα χέρια της, προσπαθώντας να τα αντιστοιχίσει με τις δικές της εκδοχές των γεγονότων. Καθώς όμως σκοτεινές, από καιρό θαμμένες, αναμνήσεις από την παιδική της ηλικία έρχονται στο φως, αρχίζει να αμφισβητεί τον ίδιο της τον εαυτό. Όλοι είναι πεπεισμένοι πως είναι δολοφόνος. Θα πρέπει να τους διαψεύσει.

Αν όμως λέει ψέματα στον εαυτό της;


Τα βιβλία μπορείτε να τα βρείτε στο site των εκδόσεων Διόπτρα καθώς και σε όλα τα βιβλιοπωλεία, περισσότερες πληροφορίες στο dioptra.gr.