Ο διαγωνισμός ολοκληρώθηκε…

Η γυναικεία χορωδία CHÓRES υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Μαρίνας Σάττι, θα βρεθεί το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου στο Κηποθέατρο Παπάγου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ του Δήμου Παπάγου – Χολαργού για μια μοναδική συναυλία, παρουσιάζοντας τα μουσικά έργα ΑΠΕΝΑΝΤΙ και ΠΕΡΑΣΜΑΤΑ και  συμπράττοντας για μια ακόμη φορά με επιφανείς καλλιτέχνες.

Ο Μέντα 88 εξασφάλισε διπλές προσκλήσεις για εσάς!

Συντονιστείτε στις εκπομπές και όταν ακούσετε στον αέρα την αναφορά στο διαγωνισμό, συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα συμμετοχής.

Οι νικητές θα ενημερωθούν με mail.

Μετά από δύο sold οut παραστάσεις, η Σαβίνα Γιαννάτου και το γυναικείο φωνητικό σύνολο CHÓRES, συναντιούνται στη σκηνή του Κηποθέατρου Παπάγου, το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου στις 9 μ.μ. για να ερμηνεύσουν τη μουσική παράσταση με τίτλο ΠΕΡΑΣΜΑΤΑ που συνδυάζει την παράδοση, τη σύγχρονη μουσική δημιουργία και τον αυτοσχεδιασμό σε αξεδιάλυτο σύνολο, με βασικό όχημα την ανθρώπινη φωνή.

Τα ΠΕΡΑΣΜΑΤΑ αποτελούν ένα ανθολόγιο έργων από τραγούδια που έγιναν υλικό έρευνας και “αναποδογύρισαν” στα χέρια μιας νεότερης γενιάς συνθετών, ειδικά για αυτή τη μουσική παράσταση, των Γρηγόρη Ελευθερίου, Γιάννη Μαραμαθά, Φίλιππου Σακαγιάν και Γκάρυ Σάλομον.

Στη συνέχεια, οι CHÓRES θα παρουσιάσουν τη μουσική παράσταση ΑΠΕΝΑΝΤΙ, σε μουσική και στίχους του Αντώνη Απέργη, η οποία εκκινεί από το χωροχρονικό πλαίσιο της Μικρασιατικής Καταστροφής.

Οι χορωδοί, ως επιβάτιδες μιας βάρκας που πλέει στο Ανατολικό Αιγαίο με προορισμό τις ελληνικές ακτές, θα αφηγηθούν, η καθεμία στη δική της μουσική γλώσσα, τις μνήμες από το παρελθόν και τις πατρίδες τους. Πλούσιες και φτωχές, μικρές και μεγάλες, κόρες και μητέρες, άλλες από την Πόλη κι από τη Σμύρνη, άλλες από την Καππαδοκία, τον Πόντο και τα παράλια, μία-μία διηγούνται τη ζωή που αφήνουν πίσω.

Οι μουσικές τους μαρτυρίες προσφέρουν έμπνευση, θέτουν σε ενέργεια δημιουργικούς διαλόγους, ενδυναμώνουν το σθένος και προσφέρουν παρηγοριά σε όλους όσους ταξίδεψαν και ταξιδεύουν για να βρουν μια νέα πατρίδα.

Τα τραγούδια που έχουν επιλεγεί αναφέρονται με σεβασμό στις μνήμες και τις συνήθειες των Μικρασιατών προσφύγων.