Οι Εκδόσεις Κλειδάριθμος έρχονται στον Μέντα 88 και σας κάνουν δώρο 5 υπέροχα βιβλία που θα σας κρατήσουν παρέα τις ημέρες των εορτών και όχι μόνο!

Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί από τη Δευτέρα 19 μέχρι την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου.

Δηλώστε συμμετοχή με τη φόρμα που θα βρείτε στο τέλος.

Συντονιστείτε και κερδίστε!

Κλήρωση κάθε μέρα!

1.”Ασυμβίβαστοι”

Το βραβευμένο βιβλίο του Μάριο Ντεζιάτι

Βραβείο Premio Strega 2022

Η Κλάουντια εισβάλλει στη ζωή του Φραντσέσκο ένα ηλιόλουστο πρωινό, στο σχολικό προαύλιο μιας επαρχιακής πόλης της νότιας Ιταλίας. Η συνάντησή τους, σαν κεραυνός στη ζωή τους, γεννά μέσα τους μια πρωτόγνωρη επιθυμία: την επιθυμία για ζωή.

Θα μεγαλώσουν μαζί, διαφορετικοί ο ένας από τον άλλον, όπως η φωτιά και το νερό. Εκείνη, μια εκκεντρική κοκκινομάλλα που φοράει γραβάτες, πάντα φευγάτη. Εκείνος συνεσταλμένος, διστακτικός, μα με τη φλόγα της ερωτικής περιέργειας να σιγοκαίει μέσα του. Δυο ασυμβίβαστοι, δυο άνθρωποι που νιώθουν να μην τους χωράει ο τόπος, ή με άλλα λόγια απλώς δυο νέοι.

Με γλώσσα λυρική και τρυφερή, ο Μάριο Ντεζιάτι τολμά να καταδυθεί στον ερωτικό κόσμο και στις ιδιαιτερότητες μιας ρευστής, ξεριζωμένης, ασυμβίβαστης γενιάς: της δικής του. Της γενιάς των Millennials, των σημερινών σαραντάρηδων, που απελευθερώθηκαν και δεν φοβήθηκαν να αναζητήσουν τη θέση τους στον κόσμο μακριά από τον τόπο τους, και που ένιωσαν πραγματικά πολίτες της Ευρώπης.

Ένα μυθιστόρημα για το αίσθημα του ανήκειν, την αυτοεκτίμηση, τις ακλόνητες φιλίες, και τις άπειρες μορφές που μπορεί να λάβει η ερωτική επιθυμία όταν αφήνεται να εκδηλωθεί.

2. “Η περιπλανώμενη βιβλιοθήκη της ερήμου”

Η μαγική αφήγηση της Ομάιμα Αλ Καμίς και οι ζωντανές περιγραφές της για τον χρόνο και τον τόπο χαράσσουν μια διαδρομή μέσα από αρχαίες πόλεις και πολιτισμούς και μας βυθίζουν σε μια μακρινή εποχή, αποκαλύπτοντας τις πνευματικές συζητήσεις και τους αγώνες που συνεχίζουν να μαίνονται έως σήμερα.

Η μαγευτική ιστορία ενός βιβλιοπώλη της εποχής των Σταυροφοριών που ξεκινάει ένα ταξίδι στις σημαντικότερες μεσαιωνικές πόλεις του ισλαμικού κόσμου.

Μετάλλιο Ναγκίμπ Μαχφούζ για τη Λογοτεχνία

Υποψηφιότητα για το Διεθνές Βραβείο Αραβικής Λογοτεχνίας

Στην παράδοση των σπουδαίων Αράβων εξερευνητών και περιηγητών συγγραφέων του Μεσαίωνα, ο Μαζίντ αλ Χάναφι, γραφέας και λάτρης των βιβλίων, ονειρεύεται μεγαλοπρεπείς βιβλιοθήκες από το απομονωμένο χωριό του στην Αραβική Έρημο. Το πάθος του για τον κόσμο των γραμμάτων τον οδηγεί σε μια μυστική κοινότητα λαθρεμπόρων βιβλίων και ξεκινά ένα ταξίδι στις ονομαστές πρωτεύουσες της εποχής – τη Βαγδάτη, την Ιερουσαλήμ, το Κάιρο, τη Γρανάδα και την Κόρδοβα. Εκεί ανακαλύπτει έναν επικίνδυνο, νέο κόσμο γεμάτο ιδέες και βιώνει την πολυπολιτισμικότητα του χρυσού αιώνα του Ισλάμ, τις σέκτες, τις φιλοσοφικές σχολές, τις συρράξεις και τον τρόπο ζωής.

Η μαγική αφήγηση της Ομάιμα Αλ Καμίς και οι ζωντανές περιγραφές της για τον χρόνο και τον τόπο χαράσσουν μια διαδρομή μέσα από αρχαίες πόλεις και πολιτισμούς και μας βυθίζουν σε μια μακρινή εποχή, αποκαλύπτοντας τις πνευματικές συζητήσεις και τους αγώνες που συνεχίζουν να μαίνονται έως σήμερα.

3. “Το βασίλειο των δαιμόνων”

Με μια ιλιγγιώδη πορεία στο TikTok το νεανικό μυθιστόρημα φαντασίας της Kerri Maniscalco, έχοντας πουλήσει εκατομμύρια αντίτυπα και με περισσότερες από 57 εκατομμύρια views και 140.000 κριτικές στο goodreads, έχει ήδη γίνει αντικείμενο λατρείας των αναγνωστών και αναγνωστριών σε όλο τον κόσμο. Μια ιστορία που συνδυάζει μυστήριο, αγωνία, ανατρεπτική πλοκή, δυνατά συναισθήματα σε εκρηκτικές δόσεις μέχρι και την τελευταία σελίδα της.

 Με μια ιλιγγιώδη πορεία στο TikTok το νεανικό μυθιστόρημα φαντασίας της Kerri Maniscalco, έχοντας πουλήσει εκατομμύρια αντίτυπα και με περισσότερες από 57 εκατομμύρια views και 140.000 κριτικές στο goodreads, έχει ήδη γίνει αντικείμενο λατρείας των αναγνωστών και αναγνωστριών σε όλο τον κόσμο. Μια ιστορία που συνδυάζει μυστήριο, αγωνία, ανατρεπτική πλοκή, δυνατά συναισθήματα σε εκρηκτικές δόσεις μέχρι και την τελευταία σελίδα της.

Δύο αδερφές. Μια στυγνή δολοφονία. Η αναζήτηση για εκδίκηση που θα ανοίξει τις πύλες της ίδιας της Κόλασης…

Και ένα τοξικό ειδύλλιο.

Η Εμίλια και η δίδυμη αδερφή της, Βιτόρια, είναι στρέγκε – μάγισσες που ζουν μυστικά ανάμεσα στους ανθρώπους, μένοντας στην αφάνεια για να αποφεύγουν τις διώξεις.

Ένα βράδυ, η Βιτόρια δεν εμφανίζεται στην ώρα της για το σερβίρισμα του δείπνου στο φημισμένο οικογενειακό τους εστιατόριο στη Σικελία. Και πολύ σύντομα, η Εμίλια βρίσκει το πτώμα της πολυαγαπημένης της αδερφής… φρικτά ακρωτηριασμένο. Συντετριμμένη, η Εμίλια ξεκινάει να βρει τον δολοφόνο της αδερφής της και να πάρει εκδίκηση με κάθε κόστος. Ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι θα καταφύγει στη σκοτεινή μαγεία που είναι χρόνια απαγορευμένη.

Και τότε, η Εμίλια γνωρίζει τον Πρίγκιπα της Οργής – έναν από τους Διαβολικούς, τους πρίγκιπες της Κόλασης, που από τα παιδικά της χρόνια όλες οι ιστορίες την προειδοποιούσαν να μείνει μακριά του. Ο Πρίγκιπας της Οργής ισχυρίζεται ότι είναι με το μέρος της, ταγμένος από τον κύριό του να λύσει μια σειρά φόνων νεαρών γυναικών στο νησί. Μα με τους Διαβολικούς, τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται.

«Κατάλαβα γιατί μερικοί πίστευαν ότι το φιλί των Διαβολικών ήταν εθιστικό. Κάθε φορά ένιωθα το έδαφος κάτω από τα πόδια μου να γίνεται ρευστό. Σαν να ήμασταν ένα κατακλυσμικό γεγονός που δεν θα έπρεπε να συμβεί.»

4. “ΠΑΝΙΚΟΣ”

Το νέο αστυνομικό μυθιστόρημα του  James Ellroy

Από τον σύγχρονο μετρ του νουάρ, ένα μυθιστόρημα για έναν μοχθηρό μονάρχη του χολυγουντιανού υπόκοσμου τη δεκαετία του 1950 – μια ιστορία διάχυτης παράνοιας γεμάτη κομμουνιστικές συνωμοσίες, χαφιέδες του FBI, πορνοταινίες με διασημότητες, και παράξενα ταίρια.

Ντίβες, αλκοολικοί και διεφθαρμένοι αστυνομικοί συγκρούονται σφοδρά στο Χόλυγουντ της δεκαετίας του ’50, σε μια σκληρή και συναρπαστική ιστορία.

Από τον σύγχρονο μετρ του νουάρ, ένα μυθιστόρημα για έναν μοχθηρό μονάρχη του χολυγουντιανού υπόκοσμου τη δεκαετία του 1950 – μια ιστορία διάχυτης παράνοιας γεμάτη κομμουνιστικές συνωμοσίες, χαφιέδες του FBI, πορνοταινίες με διασημότητες, και παράξενα ταίρια.

«Με κατατρώει η ειλικρίνεια, με τσακίζουν οι αναμνήσεις. Είμαι αναζωογονημένος, αναγεννημένος. Η μεγαλοπρεπής παλαβή μου λεωφόρος της μνήμης ξεκινά ΤΩΡΑ».

Ο Φρέντι Ότας ήταν ο άνθρωπος που γνώριζε το Λος Άντζελες τη δεκαετία του ʼ50. Ήταν ο άνθρωπος που έπρεπε να γνωρίζεις: ένας βρόμικος μπάτσος, ένας ποταπός ιδιωτικός ντετέκτιβ, εκβιαστής, νταβατζής και, κυρίως, ο αρχιτραμπούκος του περιοδικού Confidential.

Το Confidential πλασάριζε βρόμα, πληροφορίες, αχρεία αρθρογραφία, δυσφήμιση, συκοφαντία. Κατασπάραζε μισάνθρωπους σταρ του σινεμά, κοσμικούς βρομισμένους απ’ το σεξ, βλάκες πολιτικούς. Τον γυναικά Τζακ Κένεντι, τον Τζέιμς Ντιν, τον Μοντγκόμερι Κλιφτ, τον Μπαρτ Λάνκαστερ, τη Λιζ Τέιλορ, τον Ροκ Χάντσον – ο Φρενιασμένος Φρέντι τους ξεμπρόστιαζε όλους. Ήταν ο Τύραννος του Κουτσομπολιού, που κρατούσε όμηρό του το Χόλυγουντ, και τώρα είναι εδώ για να ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΘΕΙ.

Με την άγρια διασκεδαστική φωνή του Φρέντι, ο Πανικός κάνει σκόνη το Χόλυγουντ της  δεκαετίας του 1950. Είναι μια αποκάλυψη που κατακαίει τα πάντα – μια αποκάλυψη διαφθοράς, διάχυτης παράνοιας κι αμετρίαστης αμαρτίας και εξιλέωσης.

Είπαν για το βιβλίο:

 «Το νέο μυθιστόρημα του James Ellroy είναι μια χωρίς συστολές ρετρό ιστορία της άθλιας πλευράς του Χόλυγουντ».

The Washington Post

«Εάν υπήρξατε κινηματογραφικός αστέρας στην πραγματική ζωή και γίνατε χαρακτήρας σε ένα μυθιστόρημα του Ellroy, το πιθανότερο είναι ότι δεν είστε πια στη ζωή για να παραπονεθείτε. Το σύνολο της δουλειάς του είναι ένας μακάβριος χορός μεταξύ μυθοπλασίας και πραγματικότητας. Στους πρωταγωνιστές του Πανικού περιλαμβάνονται οι Dean, Rock Hudson, Elizabeth Taylor, Kennedy και Ingrid Bergman».

Los Angeles Times 

«Το πιο Ellroy μυθιστόρημα που έχει γράψει ποτέ. Άκρως διασκεδαστικό, ένα βιβλίο που δεν ξεχνάς. Χαρακτήρας όπως ο Ότας δεν υπάρχει πουθενά αλλού στη σύγχρονη λογοτεχνία».

NPR

«Πρόκειται για μία πραγματική Ellroyvision».

Tom Nolan, The Wall Street Journal

«Η κόλαση είναι σπάνια τόσο διασκεδαστική».

Financial Times

«Σαν να πίνεις ένα λίτρο εσπρέσο».

TLS

«Ο Ellroy αναμφισβήτητα είναι ένας από τους πλέον σημαντικούς συγγραφείς αστυνομικής λογοτεχνίας στην εποχή μας».

The Times

5. “Τρεις αδερφές”

της Heather Morris

 ΣΙΜΠΙ. ΜΑΓΚΝΤΑ. ΛΙΒΙΑ.
Η ιστορία τους θα σας συγκινήσει βαθιά.
Η πορεία τους θα σας χαρίσει ελπίδα.
Τα ονόµατά τους θα σας µείνουν αξέχαστα.
Η ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΝΙΚΗ ΤΟΥΣ.

«Θέλω να µου υποσχεθείτε, αλλά και να υποσχεθείτε η µια στην άλλη, πως πάντα θα αλληλοϋποστηρίζεστε· πως ό,τι κι αν συµβεί, θα είστε ενωµένες. Ότι δεν θα επιτρέψετε σε τίποτα να σας χωρίσει. Καταλαβαίνετε τι σας λέω;»

Στην παιδική τους ηλικία η Σίµπι, η Μάγκντα και η Λίβια δίνουν µια υπόσχεση στον πατέρα τους – ότι θα είναι πάντα µαζί, ό,τι κι αν συµβεί. Χρόνια αργότερα οι ναζί εκτοπίζουν τη δεκαπεντάχρονη Λίβια στο Άουσβιτς. Η Σίµπι, που είναι δεκαεννέα ετών, θυµάται την υπόσχεσή τους και ακολουθεί τη Λίβια, αποφασισµένη να την προστατεύσει – ή να πεθάνει µαζί της.

Η Μάγκντα, δεκαεφτά χρονών, παραµένει στη Σλοβακία και καταφέρνει να διαφύγει για ένα διάστηµα, όµως σύντοµα συλλαµβάνεται και αυτή και εκτοπίζεται στο στρατόπεδο θανάτου. Μέσα στη φρίκη του Άουσβιτς-Μπιρκενάου, οι τρεις αδερφές επανασυνδέονται και δίνουν µια νέα υπόσχεση, αυτή τη φορά η µια στην άλλη: ότι θα επιβιώσουν.

Μια εξαιρετικά ειπωµένη ιστορία, µε πολλές ζωντανές περιγραφές, οι Τρεις αδερφές είναι η αληθινή ιστορία των αδερφών Μέλερ. Οι δύο αδερφές ζουν σήµερα στο Ισραήλ µε τις οικογένειές τους και επέλεξαν τη Χέδερ Μόρρις να αφηγηθεί την ιστορία τους σε αυτό το µυθιστόρηµα.

Δήλωση συμμετοχής στον διαγωνισμό