Ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς: 5 βιβλία-εργαλεία για γονείς

  Mέσα σε όλο το γενικότερο πλαίσιο αβεβαιότητας που επικρατεί, κύριο μέλημά μας είναι η ανατροφή των παιδιών. Ο ρόλος μας ως γονείς παραμένει ο πιο δύσκολος και απαιτητικός.

Πολύτιμος βοηθός μας σε αυτόν τον ρόλο, παραμένουν τα βιβλία. Βιβλία στις σελίδες των οποίων θα διαβάσεις έρευνες, μυστικά και συμβουλές για θέματα ανατροφής, αυστηρότητας, ορίων, συναισθηματικής ανάπτυξης και πολλών πολλών ακόμα.

Ο Μέντα 88 και οι Εκδόσεις Διόπτρα σας κάνουν δώρο 5 βιβλία που θα σας βοηθήσουν να αναθρέψετε παιδιά ψυχικά υγιή, ικανά και γεμάτα αυτοπεποίθηση.

Συμπληρώστε τη φόρμα συμμετοχής και μπείτε στην κλήρωση για τα 5 παρακάτω βιβλία.

Κλήρωση την Παρασκευή 30/09

Οι νικητές θα ενημερωθούν με mail.

Διαβάστε ιστορίες που βιώνετε καθημερινά στο σπίτι σου και θα αντιληφθείτε πως δεν είστε μόνοι.

Το βιβλίο που θα ήθελες να είχαν διαβάσει οι γονείς σου

Σε αυτό το best seller η κορυφαία ψυχοθεραπεύτρια Philippa Perry αποκαλύπτει τι πρέπει να κάνουμε και τι όχι για να δημιουργήσουμε καλύτερες σχέσεις.

Πρόκειται για ένα βιβλίο που απευθύνεται σε όλους μας.
Είτε σας ενδιαφέρει να καταλάβετε πώς σας διαμόρφωσε η ανατροφή σας, είτε αναζητάτε τρόπο για να διαχειριστείτε τα συναισθήματα του παιδιού σας, είτε θέλετε να στηρίξετε τον σύντροφό σας, σε αυτές τις σελίδες θα βρείτε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες, καθώς και ρεαλιστικές συμβουλές.

Τα συναισθήματα, το περιβάλλον του παιδιού και η δομή μιας οικογένειας, η σημασία της αποδοχής, ο δεσμός, τα γερά θεμέλια, τα όρια, τα πρότυπα και πολλά ακόμη σημαντικά ζητήματα περιλαμβάνονται σε αυτό το βιβλίο.

Οι συνετές και σοφές συμβουλές της Philippa Perry, που δεν έχουν ίχνος επίκρισης, συνθέτουν ένα βασικό βοήθημα για το πώς να πετύχετε τις καλύτερες δυνατές σχέσεις με τους ανθρώπους που κατέχουν τη σημαντικότερη θέση στη ζωή σας. Η συγγραφέας – ψυχοθεραπεύτρια δεν μένει μόνο στις συμβουλές αλλά δίνει και πρακτικά παραδείγματα που μπορείτε πολύ εύκολα να εφαρμόσετε στην καθημερινότητά σας.

Ένας χάρτης για υγιείς σχέσεις, ο οποίος μεταξύ άλλων μας βοηθάει να μην να μη φορτώσουμε την επόμενη γενιά με τα δικά μας προβλήματα.

*Το βιβλίο που έγινε το απόλυτο best seller Οικογενειακής Φροντίδας σε ένα αναθεωρημένη έκδοση με Νέο Κεφάλαιο για τις σχέσεις ανάμεσα στα αδέρφια.

Μεγαλώνοντας κορίτσια που αγαπούν τον εαυτό τους

μεγαλώνοντας κορίτσια

Ας ξεκινήσουμε με μια παραδοχή: Ο κόσμος μας είναι αρκετά τοξικός για τα κορίτσια. Τα κορίτσια μεγαλώνουν ακούγοντας ότι μπορούν να γίνουν ό,τι θέλουν, όμως πολύ συχνά νιώθουν ότι πρέπει να το κάνουν τέλεια. Δεν υπάρχει χώρος για λάθη ή ατέλειες, δεν υπάρχει ανοχή στα ελαττώματα. Ο φόβος του να ντροπιαστούν ή να κριθούν μπορεί να υποσκάψει τις δυνατότητές τους και να τους στερήσει την ευτυχία.

Οι προκλήσεις είναι πολλές και η πρόοδος αργή. Θα διανύσουμε, όμως, όση απόσταση κι αν χρειαστεί για να σπάσουμε τα κοινωνικά καλούπια. Και αυτός ακριβώς είναι ο σκοπός του βιβλίου. Δεν πρόκειται για ένα εξειδικευμένο εγχειρίδιο ανατροφής παιδιών που υπαγορεύει μια σειρά από υπέροχους-στη-θεωρία-αλλά-απίθανους-να-συμβούν-ποτέ κανόνες για γονείς που προκαλούν ενοχές. Είναι περισσότερο η οπτική γωνία τόσο της μητέρας όσο και του πατέρα που αντιμετωπίζουν τις ίδιες προκλήσεις που αντιμετωπίζετε κι εσείς αυτή τη στιγμή. Είναι αυτό που επιχειρούμε να κάνουμε τον περισσότερο καιρό, μέσα από τους περιορισμούς της ζωής και των ατελών εαυτών μας, να μεγαλώσουμε κόρες που αγαπούν τους εαυτούς τους.

Ασφαλώς σε αυτές τις σελίδες θα βρείτε συμβουλές που μπορεί να μη λειτουργήσουν για τη δική σας οικογένεια. Ίσως θα αποτελέσουν έμπνευση για να σκεφτείτε μια διαφορετική, αλλά το ίδιο αποτελεσματική, προσέγγιση που θα ταιριάζει στη δική σας μοναδική κατάσταση. Ή ίσως και όχι.

Ας συμφωνήσουμε απλώς από την αρχή ότι στοχεύουμε στο να είμαστε «αρκετά καλοί γονείς».

Γιατί οι Δανοί μεγαλώνουν τα πιο ευτυχισμένα παιδιά στον κόσμο

βιβλίο για γονείς

Γνωρίστε τα μυστικά της δανέζικης ανατροφής από τους πιο ευτυχισμένους γονείς στον κόσμο.
Οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί εστιάζουν σε πράγματα όπως η κοινωνικοποίηση, η αυτονομία, η συντροφικότητα, η δημοκρατική στάση και η αυτοεκτίμηση. Θέλουν τα παιδιά τους να αποκτήσουν ψυχική ανθεκτικότητα και να αναπτύξουν μια ισχυρή εσωτερική πυξίδα που θα τα καθοδηγεί στη ζωή τους.

Σ’ αυτό βιβλίο παρουσιάζονται οι έξι θεμελιώδεις αρχές που συνδέονται με τον δανέζικο τρόπο ανατροφής των παιδιών.
• Το παιχνίδι είναι απαραίτητο για την ανάπτυξη και την ευτυχία.
• Η αυθεντικότητα ενισχύει την εμπιστοσύνη, την αυτοπεποίθηση και την εσωτερική ισορροπία.
• Η αναπλαισίωση βοηθάει τα παιδιά να αντιμετωπίζουν τις άσχημες στιγμές και να βλέπουν την καλή πλευρά της ζωής.
• Η ενσυναίσθηση επιτρέπει να φέρονται στους άλλους με καλοσύνη.
• Όχι τελεσίγραφα σημαίνει όχι καβγάδες για την επικράτηση, όχι κόκκινες γραμμές, όχι θυμός.
• Η συντροφικότητα είναι ένας τρόπος να απολαμβάνει η οικογένεια τον ελεύθερο χρόνο της. Μαθαίνοντας πώς να δημιουργούμε μια ζεστή, χαλαρωτική ατμόσφαιρα, μπορούμε να βελτιώσουμε τις οικογενειακές σχέσεις. Αν αφήσουμε το «εγώ» στην άκρη και εστιάσουμε στο «εμείς», θα αποφύγουμε πολλά περιττά «δράματα» και τον αρνητισμό που συχνά εμφανίζεται στο σπίτι. Με πρακτικές συμβουλές και παραδείγματα που εμπνέουν, αυτό το πολύτιμο βιβλίο θα βοηθήσει όλους τους γονείς να αναθρέψουν τα πιο ευτυχισμένα παιδιά στον κόσμο.

Βοήθησέ με να μιλήσω

ομιλία παιδιού

Γιατί δεν μιλάει το παιδί μου; Πότε θα αρχίσει να επικοινωνεί; Έχει αργήσει ή είναι φυσιολογικό για την ηλικία του;

Με απλό τρόπο και με σαφήνεια η καταξιωμένη λογοπαθολόγος-λογοθεραπεύτρια Ευγενία Στεφανάκη εξηγεί τις βασικές έννοιες που αφορούν την ομιλία και περιγράφει τι αναμένεται από κάθε παιδί στα πρώτα στάδια της ζωής του σε σχέση με τον λόγο.

Στη συνέχεια αναλύει τις προγλωσσικές δεξιότητες που πρέπει να έχει κατακτήσει το παιδί ώστε να μπορέσει να μιλήσει και περιγράφει τους τρόπους που κάθε φροντιστής μπορεί να το βοηθήσει. Καταγράφει ακόμα τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν το παιχνίδι και οι καθημερινές ρουτίνες στη γλωσσική ανάπτυξη.
Μέσα από πολλά παραδείγματα, στρατηγικές και δραστηριότητες που μπορεί να κάνει πράξη ο κάθε γονιός ή φροντιστής στην καθημερινότητα, το βιβλίο αυτό βοηθά ώστε να ενθαρρύνουμε στο μέγιστο τη γλωσσική ανάπτυξη του παιδιού και να φτάσουμε μεθοδικά στον τελικό μας στόχο: Να μιλήσει!

Η Ευγενία Στεφανάκη οδηγεί τον αναγνώστη από τη θεωρία στην πράξη και απαντά σε ερωτήματα που απασχολούν κάθε γονιό ή φροντιστή σχετικά με την ομιλία των παιδιών.

Το βιβλίο οδηγεί τον αναγνώστη από τη θεωρία στην πράξη. Εξηγεί κατ’ αρχάς με απλό τρόπο βασικές έννοιες που αφορούν την ομιλία και περιγράφει με σαφήνεια τι αναμένεται από το κάθε παιδί στα πρώτα στάδια της ζωής του όσον αφορά τον λόγο. Στη συνέχεια, αναλύει τις προγλωσσικές δεξιότητες που πρέπει να έχει κατακτήσει το παιδί για να μπορέσει να μιλήσει και πώς μπορεί ο κάθε φροντιστής να το βοηθήσει. Καταγράφει ακόμα τον σημαντικό ρόλο που έχουν το παιχνίδι και οι καθημερινές ρουτίνες στη γλωσσική ανάπτυξη.

Το παιδί που κρύβουμε μέσα μας

βιβλία αυτοβελτίωσης

Για το τέλος αφήσαμε ένα ιδιαίτερο και πολύ αγαπημένο βιβλίο. Στις σελίδες του δεν θα διαβάσεις συμβουλές και πρακτικές. Αλλά είναι ένα βιβλίο για σένα. Για να δουλέψεις με τον εαυτό σου, να καταλάβεις το φωτεινό και το σκοτεινό παιδί που συνυπάρχουν μέσα σου. Πολύ περισσότερο, σε βοηθά να απαλλαγείς από παλιά ψυχικά μοτίβα, να αλλάξεις τις πεποιθήσεις και τη συμπεριφορά σου, να βελτιώσεις τις σχέσεις σου εν γένει, να ζήσεις ευτυχισμένος.

Αρκεί μία μόνο στιγμή για να βρεθούμε εγκλωβισμένοι σε παλιά συναισθήματα και αρνητικές πεποιθήσεις και αυτό επηρεάζει δραστικά τις σκέψεις, τα συναισθήματα και τις πράξεις μας. Οι άνθρωποι που αποφεύγουν την αυτεπίγνωση συνήθως φοβούνται να έρθουν σε επαφή με το σκοτεινό παιδί μέσα τους. Αν όμως αποδεχτούμε την ύπαρξή του, και μαζί μ’ αυτό τους φόβους, τα αισθήματα κατωτερότητας και ντροπής, τη θλίψη και την απόγνωσή μας, τότε θα συμφιλιωθούμε μαζί του.