«Γαλάζια Λίμνη» το νέο cd του Μάριου Φραγκούλη που κυκλοφορεί από τη MINOS EMI/UNIVERSAL υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια της Λίνας Νικολακοπούλου. Ένας καθαρά ελληνικός δίσκος με 11 τραγούδια σε ενορχηστρώσεις του Πέτρου Κλαμπάνη.

Μια καλλιτεχνική συνάντηση με ουσία, αλήθεια και δημιουργικό οίστρο. Η Λίνα Νικολακοπούλου και ο Μάριος Φραγκούλης, για πρώτη φορά συνομιλητές – συνδημιουργοί για το διαχρονικό καλό τραγούδι, από όπου και αν έχει τις καταβολές του.
frangoulis digital cover
Συνοδοιπόροι σε αυτή τη προσπάθεια, ο εξαίρετος Άρης Δαβαράκης στιχουργός – μουσικός παραγωγός και δημοσιογράφος με υψηλή αισθητική και κοινωνική ευαισθησία, ο Σταμάτης Κραουνάκης με το υπέροχο τραγούδι του «Πετάω» που ο Μάριος Φραγκούλης αγάπησε από την ταινία του Νίκου Παναγιωτόπουλου «Πεθαίνοντας στην Αθήνα», η Δάφνη Αλεξανδρή και η Καίτη Παναγιωτοπούλου νεότερες δημιουργοί με ταλέντο και όραμα.

Στην έκδοση αυτή, συμπεριλαμβάνεται και μια διασκευή ενός τραγουδιού των Madrugada, το «Έρωτας Γυμνός», ένα τραγούδι που έγραψε η Luz Casal με τον Magnifico που απέδωσε η Λίνα Νικολακοπούλου στα ελληνικά.

«Έγραψα τα τραγούδια πάνω στις μελωδίες που συνέθεσε ο Μάριος Φραγκούλης με τόλμη και θάρρος» λέει η Λίνα Νικολακοπούλου.

Σε αυτές τις δύσκολες από κάθε άποψη εποχές σε παγκόσμιο επίπεδο, αυτά τα τραγούδια έρχονται να τονίσουν ότι η αγάπη και ο έρωτας αντέχουν και μπορούν να στηρίζουν το συλλογικό αίσθημα.

 

πηγή: ogdoo.gr