• Ο Μέντα 88 σας στέλνει ΚΑΘΕ εβδομάδα στις καλύτερες θεατρικές παραστάσεις για παιδιά και εφήβους! 
  • Παραστάσεις για θεατές  απο 10 μηνών μέχρι τους…ενήλικους συνοδούς τους!
  • Κερδίστε διπλές προσκλήσεις
  • Συντονιστείτε καθημερινά στις εκπομπές του Μέντα 88
  • Συμπληρώστε τη φόρμα συμμετοχής που θα βρείτε στο τέλος
  • Μη ξεχάσετε να γράψετε τον τίτλο της παράστασης που σας ενδιαφέρει
  • Οι νικητές θα ειδοποιούνται με email

«… και βγαίνω»

H πολιτιστική εταιρία Artika παρουσιάζει την παράσταση «… και βγαίνω», θέατρο με ζωντανή μουσική και χορό για θεατές από 10 μηνών,  στο Studio Mαυρομιχάλη.

Λίγα λόγια για το έργο:

Μέσα είναι όμορφα, ήρεμα, ζεστά.
Έξω είναι … απαπα! Δεν θέλω να βγω.
Θέλω όμως και να εξερευνήσω, να παίξω, να μάθω, να καταλάβω.
Παίρνω φόρα … και βγαίνω!

Πώς αντιλαμβάνονται και ανακαλύπτουν τα πολύ νεαρά παιδιά τον κόσμο των μεγάλων;

Πως βοηθάει η φαντασία την κατανόηση της πραγματικότητας;

Που τελειώνει το «Εγώ» και που αρχίζει ο κόσμος;

Με όχημα αυτά τα ερωτήματα η παράσταση «… και βγαίνω» γίνεται σημείο συνάντησης του «μέσα» και του «έξω», του «Εγώ́» και του «άλλου», κομμάτια του ίδιου κόσμου. 

Λίγα λόγια για την Artika:

Artika, η ομάδα που έφερε το θέατρο για τις πολύ μικρές ηλικίες στην Ελλάδα, κλείνει 17 χρόνια καλλιτεχνικής πορείας και δημιουργίας. Είναι μέλος του Small Size Network και του μεγάλου Ευρωπαϊκού προγράμματος «Mapping – a map on the aesthetics of performing arts for early years», Creative Europe 2018-2022. H ομάδα δημιουργεί θεατρικές παραστάσεις για νεαρές ηλικίες και ενηλίκους, καθώς και καλλιτεχνικά βιωματικά εργαστήρια. Έχει κληθεί να συμμετάσχει σε φεστιβάλ στο εξωτερικό στην Ιταλία (La Baracca Testoni Ragazzi), τη Γερμανία (Helios Theater), την Ουγγαρία (Kolibri Theatre Festival, 10th Jubilee Assitez International Children’s And Youth Theatre Biennial), τη Ρουμανία (Teatrul Ion Creanga), τη Γαλλία (Ville de Limoges) και το Ιράν (Isfahan Theater Festival).

Το Μάιο του 2023 η ομάδα παρουσίασε το «1ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου και Παραστατικών Τεχνών για Νεαρούς Θεατές 0-6».


Ο Ραφτάκος των λέξεων

Η αγαπημένη ιστορία μικρών και μεγάλων, η παράσταση φαινόμενο “Ο Ραφτάκος των λέξεων” του Αντώνη Παπαθεοδούλου, με τα συνεχή sold out, ζωντανεύει για 5ηχρονιά στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, από τη θεατρική ομάδα Μικρός Νότος.

Ένα σύγχρονο παραμύθι που έχει κερδίσει τις καρδιές μικρών και μεγάλων, τρυφερό, συγκινητικό και επίκαιρο όσο ποτέ, μιλά για τη δύναμη των λέξεων, για την ανάγκη της ανθρώπινης επικοινωνίας, για την αγάπη, την παρηγοριά και τη ζεστασιά που προσφέρει ο ανθρώπινος λόγος.

Με αγνά υλικά – ζωντανή μουσική, κίνηση, διάδραση, παντομίμα – η θεατρική ομάδαΜικρός Νότος δημιουργεί μία χειροποίητη παράσταση τόσο ζεστή και τόσο πολύχρωμη, όσο και η κουβέρτα του Ραφτάκου που τύλιξε και ζέστανε τελικά όλους τους κατοίκους της πόλης του.

Η θεατρική ομάδα Μικρός Νότοςδημιουργεί διαδραστικές παραστάσεις με ζωντανή μουσική από γνωστά, παραδοσιακά αλλά και πρωτότυπα μουσικά όργανα, ενώ αντλεί τα θέματά της από ιστορίες, μύθους, παραδόσεις και παραμύθια από τη λαϊκή παράδοση. Εστιάζει σε παραμύθια του παππού και της γιαγιάς και, μαζί με συνεργάτες που διακρίνονται για τον επαγγελματισμό τους, σχεδιάζει την κάθε δράση, από τα σκηνικά αντικείμενα και τα κοστούμια μέχρι τις δραστηριότητες και τα εκπαιδευτικά εργαλεία που ροτείνει στους δασκάλους οι οποίοι την εμπιστεύονται, στο χώρο του θεάτρου ή στο σχολείο.

Συμπληρώστε τη φόρμα συμμετοχής & την παράσταση που σας ενδιαφέρει: