• Ο Μέντα 88 σας στέλνει ΚΑΘΕ εβδομάδα στις καλύτερες θεατρικές παραστάσεις για παιδιά και εφήβους! 
  • Παραστάσεις για θεατές  απο 10 μηνών μέχρι τους…ενήλικους συνοδούς τους!
  • Κερδίστε διπλές προσκλήσεις
  • Συντονιστείτε καθημερινά στις εκπομπές του Μέντα 88
  • Συμπληρώστε τη φόρμα συμμετοχής που θα βρείτε στο τέλος
  • Μη ξεχάσετε να γράψετε τον τίτλο της παράστασης που σας ενδιαφέρει
  • Οι νικητές θα ειδοποιούνται με email

Ο ΜΙΚΡΟΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ

 

Tο πιο αγαπημένο παραμύθι του πλανήτη μας έρχεται για πρώτη φορά όπως δεν το έχετε ξαναδεί . Μια υπερπαραγωγή με την υπογραφή της δημοφιλούς δημιουργού παιδικών θεαμάτων Γιούλης Ηλιοπούλου.

Ο μικρός πρίγκιπας συμβολίζει πάλι τον αγνό, καθαρό άνθρωπο που αντιστέκεται στην πλεονεξία , στη ματαιοδοξία που αντιλαμβάνεται τα πράγματα με την ψυχή και όχι με τα μάτια και που προσπαθεί να ανακαλύψει το νόημα της ζωής. Και τελικά το βρίσκει. Είναι η φιλία. Η φιλία που χτίζεται με κόπο, καλή διάθεση, κατανόηση, αφοσίωση και εμπιστοσύνη και που δίνει αξία στη ζωή. Φιλία, αγάπη, εμπιστοσύνη, προσπάθεια και αγώνας είναι το μήνυμα του Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ που έγραψε το βιβλίο του κατά τη διάρκεια του Β´ παγκοσμίου πολέμου ως ένα αντιπολεμικό μήνυμα που όμως είναι πάντα τόσο επίκαιρο.

Μια δεκαπενταμελής ομάδα γνωστών, καταξιωμένων αλλά και νέων εξαιρετικά ταλαντούχων ηθοποιών,
ερμηνεύουν τους είκοσι ρόλους του έργου με παραμυθένια κοστούμια εποχής του Μιχάλη Σδούγκου σε ένα μαγικό σκηνικό.
Το φαντασμαγορικό θέαμα συμπληρώνεται με μαγικές μουσικές, 3D ANIMATION εφέ και εντυπωσιακές ειδικές κατασκευές.

Απο την Κυριακή 26 Νοεμβρίου στο Θέατρο Πειραιώς 131


«Είμαστε Πάτσι»

Η κωμωδία «Είμαστε Πάτσι» του Volker Ludwig είναι η νέα παράσταση της «Συντεχνίας του Γέλιου» και πραγματεύεται ένα από τα πιο σημαντικά κοινωνικά θέματα διαχρονικά: την ισότητα των φύλων και τις έμφυλες διακρίσεις. Παίρνοντας τη σκυτάλη από την τραγουδιστική κόντρα «Αγόρια-Κορίτσια» που έγραψε ο Φοίβος Δεληβοριάς για την παράστασή μας «Τζέλα, Λέλα, Κόρνας και ο Κλεομένης», το νέο έργο επιχειρεί να κάνει φύλλο και φτερό τα φύλα και τα στερεότυπα που τα ακολουθούν. 

Πρόκειται για την ιστορία μιας εργαζόμενης μητέρας δύο παιδιών που αγωνίζεται γενναία μέσα από τις δυσκολίες της καθημερινότητας. Τα δυο παιδιά, η Τζίνα και ο Μάρκος είναι ζωηρά, ανοιχτόμυαλα, ανεξάρτητα. Παρά τις οικονομικές δυσκολίες, στο σπίτι υπάρχει ένας φιλικός, συχνά χαρούμενος τόνος, η αμοιβαία βοήθεια είναι αυτονόητη, τα παιδιά γίνονται αποδεκτά ως συνεταιράκια και είναι – κορίτσια και αγόρια – εξίσου υπεύθυνα για την οργάνωση και την εφαρμογή του νοικοκυριού. Μια σύγχρονη, προοδευτική οικογένεια … θα έλεγε κανείς. Ο  μικρόκοσμος τους μπερδεύεται, όταν μια μέρα καταφθάνει ένας νέος «μπαμπάς», που παίζει τον αφέντη του σπιτιού και απαιτεί να τον υπακούν όλοι. Μέχρι που τα δυο πιτσιρίκια μια μέρα αποφασίζουν να προβάρουν μια «εξέγερση» και το σκάνε απ’ το σπίτι.

Από τις 4 Νοεμβρίου στο Σύγχρονο Θέατρο

Συμπληρώστε τη φόρμα συμμετοχής & την παράσταση που σας ενδιαφέρει: