Μια μέρα γεμάτη από χειρονομίες αγάπης…
Ο Μέντα 88 fm,ο Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Αθηναίων και το Frau Cafe-Bar  στήνουν την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου έναν 12ωρο μαραθώνιο αγάπης στο κέντρο της Αθήνας.

Σκοπός της συγκεριμένης μέρας να είναι η πληροφόρηση του κοινού μα και η οικονομική ενίσχυση των γυναικών που φιλοξενούνται στο Ξενώνα Φιλοξενίας  Γυναικών  Θυμάτων  Βίας.

Πρόγραμμα του 12ωρου μαραθωνίου:

16:00-20:00
4 ώρες ζωντανή ραδιοφωνική αναμετάδοση από τον Μέντα 88 fm
Αγαπημένοι καλλιτέχνες έρχονται στην παρέα μας για κουβέντα και τραγούδι σε ενα mini ακουστικό set

20:00-03:00
Τον ρόλο του DJ αναλαμβάνουν γνωστοί ηθοποιοί.

Ενα ευρώ από κάθε καφέ, αναψυκτικό, ποτό και οποιοδήποτε άλλο προϊόν παρέχει το Frau θα πάει στην οικονομική ενίσχυση του Ξενώνα Φιλοξενίας.

Ο Ξενώνας:

Από τις αρχές του 2013 λειτουργεί Ξενώνας Φιλοξενίας για γυναίκες θύματα έμφυλης βίας και τα παιδιά τους με χρήματα του ΕΣΠΑ (Επιχειρησιακό πρόγραμμα : «Ανάπτυξη δομών και υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προς όφελος των γυναικών και για την καταπολέμηση της βίας – Ανάπτυξη και Λειτουργία Ξενώνων Φιλοξενίας».

Ο Ξενώνας Φιλοξενίας έχει ως στόχο τη στέγαση γυναικών – θυμάτων σωματικής, ψυχολογικής, οικονομικής υστέρησης ή σεξουαλικής βίας και των παιδιών τους, καθώς και την παροχή συμβουλευτικής στήριξης αυτών. Στεγάζεται σε κτίριο στο κέντρο της Αθήνας (σε όχι ανακοινώσιμη διεύθυνση για το ευρύτερο κοινό) και σε περιοχή που είναι εύκολα προσβάσιμη στα μέσα μεταφοράς.

Ο Ξενώνας είναι δυναμικότητας 40 ατόμων (γυναικών θυμάτων βίας και των παιδιών τους) διαθέτει πρόσβαση για ΑμεΑ λειτουργεί ολόκληρο το 24ωρο, Σαββατοκύριακα και αργίες καθ΄ όλη τη διάρκεια του έτους.

Σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς συμβουλευτικής για γυναίκες, παραπέμπονται στον Ξενώνα γυναίκες –θύματα βίας, οι οποίες εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις για την εισαγωγή τους γίνονται δεκτές. Κατά τη λειτουργία της δομής, κύριο στόχο αποτελεί η προσωρινή φιλοξενία των γυναικών που έχουν υποστεί οποιασδήποτε μορφής βίας καθώς και τα παιδιά τους και η προσπάθεια αποκατάστασης τους κοινωνικά, επαγγελματικά και οικονομικά.

Τηλέφωνα επικοινωνίας

Οι ενδιαφερόμενες για φιλοξενία στον Ξενώνα γυναικών θυμάτων βίας απευθύνονται  στην 24ωρη τηλεφωνική γραμμή της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων 15900.