Ένα βαθιά κοινωνικό έργο, το “Vincent River” του Philip Ridley, θα σκηνοθετήσει ο Ευθύμης Χρήστου τον Φεβρουάριο στην Αμαξοστοιχία – Θέατρο “Το Τρένο Στο Ρούφ” με πρωταγωνιστές τη Μαρία Ζορμπά και τον Δημήτρη Φουρλή.  Ένα έργο απέναντι στη βία, το φόβο και τις κοινωνικές συμβάσεις, καθώς ο συγγραφέας αναμιγνύει με τρόπο μοναδικό την απειλή με τη μαγεία στη καθημερινότητα. Στήνεται έτσι ένας χορός ανάμεσα στον κοινωνικό φοβισμό και τον εκφοβισμό.

Ο νεαρός Βίνσεντ βρίσκεται δολοφονημένος στο χιόνι, αφού έχει ξυλοκοπηθεί άγρια. Η μητέρα του, Ανίτα, θα προσπαθήσει να συμφιλιωθεί με την απώλεια του. Η θλίψη και η αποδοχή περιπλέκονται με την άφιξη του Ντέιβι, ενός νεαρού αγοριού, που καταθέτει πως βρήκε πρώτος το νεκρό σώμα του Βίνσεντ.
Στη συνέχεια, ο Ντέιβι παρακολουθεί την Ανίτα για μέρες.
Τον στοιχειώνει κάτι που είδε. Κάτι που δεν μπορεί να ξεχάσει!
Ο Ντέιβι ομολογεί στην Ανίτα ότι δεν μπορεί να ξεφύγει από το φάντασμα του Βίνσεντ. Η Ανίτα θέλει να ακούσει την αλήθεια και απέναντι της ο νεαρός Ντέιβι πρέπει να την κοιτάξει κατάματα για να λυτρωθεί, για να φύγει από πάνω του η ενοχή.
Τι  κάνει τον Ντέιβι να θέλει να μάθει τα πάντα για τη ζωή του δολοφονημένου αγοριού;
Όταν ο Ντέιβι εμφανιστεί στο κατώφλι της Ανίτα, γίνεται αμέσως σαφές ότι τίποτα δεν είναι αυτό που φαίνεται.
Ένας ασφυκτικός κλοιός. Ένα τρομακτικά μεταβαλλόμενο περιβάλλον. Δύο χαμένες, μοναχικές ψυχές σε μια σκληρή πόλη.

Συντελεστές: Μετάφραση: Αντώνης Γαλέος, Σκηνοθεσία- Δραματουργική επεξεργασία: Ευθύμης Χρήστου. Στο ρόλο της Ανίτα, η Μαρία Ζορμπά. Στο ρόλο του Ντέιβι, ο Δημήτρης Φουρλής.

Αμαξοστοιχία – Θέατρο “Το Τρένο Στο Ρούφ” – Φεβρουάριος 2019

*Το έργο Vincent River παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο θέατρο Hampstead του Λονδίνου το 2000.

 

πηγή: tospirto.net