Μια ξεχωριστή συναυλία το πρωί της Κυριακής 2 Απριλίου

Η φύση ως πηγή έμπνευσης γνωστών συνθετών και η ανακύκλωση μουσικών ιδεών, αλλά και καθημερινών αντικειμένων που μεταμορφώνονται σε όργανα παραγωγής ήχων, αποτελούν το θέμα μιας πραγματικά ξεχωριστής συναυλίας που… τα σπάει, το πρωί της Κυριακής 2 Απριλίου!

Μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης, στις 11:30 π.μ., τους Μουσικούς της Καμεράτα στο έργο «The Four Seasons Recomposed» του Μαξ Ρίχτερ, ο οποίος δημιουργεί ένα ολοκαίνουργιο αριστουργηματικό κοντσέρτο για βιολί και ορχήστρα εγχόρδων  χρησιμοποιώντας ιδέες δανεισμένες από τις «Τέσσερις εποχές» του Αντόνιο Βιβάλντι και ανακυκλώνοντας μουσικές φράσεις από το διάσημο έργο του σπουδαίου ιταλού μουσουργού. Τη σύνθεση του Ρίχτερ διευθύνει ο μαέστρος Ιωακείμ Μπαλτσαβιάς με σολίστ στο βιολί τον Απόλλωνα Γραμματικόπουλο.

Στη συνέχεια, τα παιδιά, δίπλα στους μουσικούς της Καμεράτα, παίρνουν στα δικά τους χέρια τη μουσική και, μέσα στην αίθουσα συναυλιών, παύει πλέον να υπάρχει η σιωπή που επικρατεί συνήθως στην αίθουσα διδασκαλίας! Ο Αλέξανδρος Μούζας, σε διπλό ρόλο συνθέτη αλλά και μαέστρου, καλεί μαθητές Γυμνασίου χωρίς προηγούμενες μουσικές γνώσεις και τα μέλη του γνωστού ορχηστρικού συνόλου να συνεργαστούν μαζί του για να ερμηνεύσουν επί σκηνής το « Cammedia », ένα έργο που εστιάζει στη σχέση του ανθρώπου με τη φύση και το περιβάλλον του. Οι νεαροί ερμηνευτές συμμετέχουν διαδραστικά, μεταμορφώνοντας ανακυκλώσιμα και φυσικά υλικά, καθημερινά ή τεχνολογικά αντικείμενα σε όργανα παραγωγής ήχων.
Την επιμέλεια και την παρουσίαση αυτής της ιδιαίτερης κυριακάτικης συναυλίας έχει η Σοφία Τοπούζη, η οποία υπογράφει επίσης τα κείμενα.

Info:

02 Απριλίου 2017
ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ, Βασιλίσσης Σοφίας & Κόκκαλη , Αθήνα
Τηλ.: 2107282333
Φοιτητές, παιδιά, νέοι έως 25, ένας συνοδός παιδιών έως 15 ετών: 8 €. Γενική είσοδος: 14 €

Πηγή:tospirto