Με στοιχεία αυτοβιογραφικά (όπως και στην ΠΟΛΙΤΙΚΗ Κουζίνα) ο Τάσος Μπουλμέτης στον “Νοτιά”, περιγράφει το ταξίδι του Σταύρου από την εφηβεία προς την ενηλικίωση, με φόντο την ιστορία της Ελλάδας από το 1965 μέχρι το 1981.

 Η ταινία σε πρώτο επίπεδο είναι μια κωμωδία με λεπτό χιούμορ και σαρκασμό, που αντιμετωπίζει νοσταλγικά τους νέους της δεκαετίας του ’60, που έχουν ανησυχίες και θέλουν να τις εκφράσουν, αλλά έρχονται αντιμέτωποι με το συντηρητισμό.

Σε δεύτερο επίπεδο, η ταινία προβάλλει τη νεότερη ιστορία της Ελλάδας και ειδικά τη Μεταπολίτευση και την επίδραση που είχε στη διαμόρφωση, ενός άλλου χαρακτήρα μιας νεολαίας, που προσπαθεί να αναδείξει τη συλλογικότητα στη λήψη αποφάσεων και τα αδιέξοδα που μπορούν να δημιουργηθούν

 Η παραγωγή έχει ποιότητα. Οι ερμηνείες είναι άψογες. Τα σκηνικά και τα κοστούμια είναι αυθεντικά και η φωτογραφία, με τη βοήθεια της ψηφιακής τεχνολογίας που τη χρησιμοποιεί έξοχα ο Μπουλμέτης, έχει τα χρώματα που παραπέμπουν πειστικά σε μια εποχή, που σφράγισε ανεξίτηλα  την Ελληνική ιστορία και φυσικά όλα αυτά, επενδυμένα με τη μελωδική, γλυκιά και νοσταλγική μουσική της Ευανθίας Ρεμπούτσικα.

Ο Νοτιάς του Τάσου Μπουλμέτη προβάλλεται αυτήν την Κυριακή 3 Ιανουρίου στις 12 τα μεσάνυχτα στην ΕΡΤ2