Η καθιερωμένη πλέον συναυλία του περιοδικού δρόμου «σχεδία» θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου, στην @Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων. Μόνο που φέτος το πρόγραμμα δεν θα έχει μόνο μουσική, χορό και τραγούδια. Θεατρικές παραστάσεις, εργαστήρια, παιχνίδια και άλλες καλλιτεχνικές (και αθλητικές) δραστηριότητες για παιδιά και μεγάλους έχουν ενταχθεί στο ιδιαιτέρως συμμετοχικό πρόγραμμα, στοχεύοντας να ‘ρθούμε ακόμη πιο κοντά, να περάσουμε όλοι ακόμη καλύτερα.

Όσον αφορά το μουσικό μέρος, η Ελευθερία Αρβανιτάκη, οι Gadjo Dilo, ο Σπύρος Γραμμένος, ο Στάθης Δρογώσης, οι Quilombo Centro Cultural, οι Melisses, ο Μανώλης Φάμελλος και η Μαριέττα Φαφούτη θα ενώσουν τις φωνές τους με τους φίλους του μοναδικού ελληνικού περιοδικού δρόμου σε μια συναυλία και κινητοποίηση μαζί για μια δίκαιη κοινωνία, μια κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς, χωρίς φτώχεια, ακόμη και χωρίς «σχεδία».

Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν από νωρίς το απόγευμα (στις 18:00), δίνοντας την ευκαιρία στους γονείς να φέρουν τα παιδιά τους, ώστε να συμμετάσχουν σε διαδραστικά παιχνίδια, να γνωριστούν με τους ανθρώπους της «σχεδίας» και να συνδεθούν, πάντα μέσα από το παιχνίδι, με τον άλλο άνθρωπο, με τη χαρά της αλληλεγγύης.

Το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Διάσωσης Σχολικού Υλικού (ΕΚΕΔΙΣΥ) θα παρουσιάσει μια παιδική δράση, η οποία θα ξεκινήσει με την αφήγηση της προσωπικής ιστορίας ενός πωλητή του περιοδικού δρόμου «σχεδία».

To «mind the fact» θα παρουσιάσει μία performance/δείπνο με οικοδεσπότες άτομα που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας ή σε συνθήκες αστεγίας. Οι οικοδεσπότες είναι όλοι πωλητές της «σχεδίας». Κατά τη διάρκειά της, οικοδεσπότες και «μουσαφιραίοι» θα κουβεντιάσουν σαν φίλοι από τα παλιά, θα μοιραστούν ιστορίες και θα γνωριστούν καλύτερα.

Η ομάδα πετάνκ της «σχεδίας» θα είναι εκεί για να παίξει και να μοιραστεί τα μυστικά του υπέροχου, απλού αυτού παιχνιδιού με κάθε ενδιαφερόμενο.
Και άλλα πολλά.

Info:

Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου
Από τις 18:00

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων
Πειραιώς 100, Γκάζι

Προπώληση: viva.gr
21106365_856561127832788_351638659224092933_n.jpg

 

πηγή: ogdoo.gr