Τι μπορεί να κάνουν εννέα άνθρωποι μέσα σε ένα στάδιο, εξοπλισμένοι με τρομπέτες, μπάλα, κορίνες, σφυρίχτρες και τηλεβόες; Τι είναι αυτό το περίεργο αγώνισμα στο οποίο συμμετέχουν; Και θα έχει άραγε κάποιο τελικό σκορ;

Το πρωτότυπο εργαστήριο εφήβων με τίτλο «Τρίπλες και Τριπλέτες» μυεί τους μαθητές στα μεγάλα ερωτήματα της τέχνης, φέρνοντάς τους «αντιμέτωπους» με το συναρπαστικό κόσμο του αθλητισμού. Αξιοποιώντας τη δράση των αθλημάτων και τη δομή των reality shows (επιβίωσης και επίδειξης ταλέντου), με χιούμορ και όρεξη για ανατροπές, μετατρέπει την πρόκληση της χορευτικής  κίνησης σε ένα παιχνίδι.

Ο αθλητισμός συναντά την τέχνη και όλα τα σημαντικά θέματα προσεγγίζονται μέσα από τη χαρά του παιχνιδιού: η ομορφιά, τα σωματικά πρότυπα, τα έμφυλα στερεότυπα, η ελευθερία και οι κανόνες, το θέαμα, ο οπαδισμός, η διασημότητα, η ισότητα, η διαφορετικότητα, η αναπηρία και τόσα άλλα που απασχολούν παιδιά και εφήβους.

Ξεχάστε τους νικητές και τους ηττημένους, τον οπαδισμό και την εμπορευματοποίηση της δεξιότητας, τα στερεότυπα ομορφιάς και σωματικής ευεξίας. Στην τέχνη, οι πόντοι δίνονται στην ελεύθερη σκέψη. Γιατί τελικά, μήπως «η ποίηση είναι το πιο extreme σπορ»;.

Το διαδραστικό εργαστήριο/παράσταση ξεκίνησε ήδη και θα πραγματοποιείται μέχρι τις 22 Μαΐου 2018 σε γήπεδα μπάσκετ και κλειστά γυμναστήρια δήμων και σχολείων της Αθήνας, αλλά και της περιφέρειας.

Τη χορογραφία και δραματουργία της δράσης «Τρίπλες και Τριπλέτες» υπογράφει η Μέντη Μέγα, τη μουσική ο Χρύσανθος Χριστοδούλου σε συνεργασία με τους ερμηνευτές: Νάντη Γώγουλου, Αλέξανδρος Λασκαράτος, Αλίν Μπατανιάν, Αριάδνη Παπαπαναγιώτου, Χριστίνα Ράινχαρτ, Περικλής Σκορδίλης, Αντώνης Στρούζας, Στέλιος Χατζηκαλέας και Βιβή Χριστοδουλοπούλου.

Ιnfo: Μέχρι τις 22 Μαΐου 2018. «Τρίπλες και Τριπλέτες». Από τη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση (Εκτός Στέγης). Κόστος συμμετοχής: Δωρεάν. Απευθύνεται σε: Μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου και σε αθλητικούς συλλόγους και μπορεί να παρουσιαστεί στις εγκαταστάσεις τους κάθε Δευτέρα απόγευμα, ενώ μπορούν να την παρακολουθήσουν και σχολεία της Αττικής και της περιφέρειας που διαθέτουν γήπεδα μπάσκετ ή/και κλειστά γυμναστήρια, κάθε Δευτέρα και Τρίτη πρωινές ώρες.

Σχολικές παραστάσεις έως τις 22 Μαΐου 2018, κάθε Δευτέρα και Τρίτη | 11:00-12:15 Κρατήσεις – Πληροφορίες: 213 017 8002, [email protected]

 

πηγή: tospirto.net