Ένα μεγαθήριο αφιερωμένο στην ιστορία της hip-hop μουσικής ανακοινώθηκε ότι θα κατασκευαστεί στη Νέα Υόρκη! Πρόκειται για την ανέγερση ενός απίστευτου μουσείου με την επωνυμία «Hip Hop Hall of Fame», που είναι προγραμματισμένο να ανοίξει το 2018, ενώ πρόσφατα ανακοινώθηκε και καμπάνια συγκέντρωσης εσόδων -της τάξεων των 150 εκατ. δολαρίων- για τη στήριξη του εγχειρήματος.

Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Hip Hop Hall of Fame έχει σχέδια να χτίσει έναν χώρο 20 ορόφων στο Χάρλεμ, αφού αποκτήσει σε δημοπρασία ένα οικοδομικό τετράγωνο σε περιοχή του Μανχάταν. Η ακριβής τοποθεσία του μουσείου δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα, αλλά λέγεται ότι θα βρίσκεται κάπου στην 125th street.

Η ολοκλήρωση του έργου θα περιλαμβάνει δύο φάσεις. Στην πρώτη θα δημιουργηθούν μέχρι το 2008 ένα καφέ, μια γκαλερί, μαγαζί δώρων και ένα μουσείο αφιερωμένο σε αυτό το είδος μουσικής. Στη συνέχεια θα δημιουργηθεί χώρος για events, και σύμφωνα με το Okayplayer ένα multimedia studio. Στη δεύτερη φάση θα επεκταθεί το μουσείο και θα προστεθούν ένα ξενοδοχείο, ένα mall και πολλές εγκαταστάσεις για δραστηριότητες.

Μπορεί το Μπρονξ να θεωρείται η γενέτειρα της hip-hop, όμως από τις κακόφημες γειτονιές του Χάρλεμ ξεκίνησαν την καριέρα τους οι περισσότεροι μεγάλοι χιπ-χόπερς, ράπερς και μουσικοί όπως οι: Q-Tip, A$AP Rocky, Puff Daddy, Cam’ron, Kelis, Doug E. Fresh, Biz Markie και Mase – και ας μην ξεχνάμε ότι η Νέα Υόρκη υπήρξε εφαλτήριο των κορυφαίων καλλιτεχνών αυτού του είδους, όπως οι: Jay Z, Busta Rhymes, Wu-Tang Clan, Das Racist, Lil Kim και Nicki Minaj.

 

πηγή: tospirto.net