Ο Alex Dante, οι Jennie Kapadai Trio, οι Dilemma και οι ManoucheDrome trio θα γεμίσουν τον Μάρτιο με jazz ρυθμούς

Alex Dante

Πέμπτη 5 Μαρτίου 2020 στις 21:00

Ο κιθαρίστας Αλέξανδρος Δανδουλάκης (Alex Dante) πειραματίζεται μουσικά πάνω στη θεμελιώδη μουσική του Sergei Rachmaninoff (Vocalise, prelude in C# minor, Elegie, prelude in Bb minor), του F.Chopin (τα «Νυχτερινά») και του Erik Satie (Gnossienne no 3), επαναπροσδιορίζοντας τον προσωπικό του ήχο και θέτοντας τα δικά του ερωτήματα σχετικά με την ύπαρξη ή μη των μουσικών στυλ. Θα βρίσκεται στο café του Νομισματικού Μουσείου, την Πέμπτη 5 Μαρτίου 2020στις 21:00.

O Αλέξανδρος Δανδουλάκης (Alex Dante) γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ηράκλειο Κρήτης. Σπούδασε στο Τμήμα Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών στο Ε.Μ.Π. και παράλληλα μουσική στο Ωδείο Μουσικής Πράξης. Αποφοίτησε από το τμήμα του West London University (London College of Music) με το πτυχίο Licentiate of Teacher’s Diploma. Έχει συνεργαστεί και συνυπάρξει με πολλούς Έλληνες καλλιτέχνες αλλά και με σημαντικούς μουσικούς του εξωτερικού όπως οι Bill Frisell, Monophonics, Alan Zavod (Frank Zappa & the Mothers), Soul Jazz Orchestra, Thievery Corporation, Radio Moscow, κ.ά. Το 2019 κυκλοφόρησε τον πρώτο του προσωπικό δίσκο, “Alex Dante plays F.Chopin’s Nocturnes” από την Liberta Music σε βινύλιο, CD και όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες. H χρήση κιθαριστικών εφέ και 2 ενισχυτών παίζοντας stereo δημιουργεί ένα ογκώδες ηχοπεδίο, δίνοντας νέες δυνατότητες στη solo κιθάρα.

Jennie Kapadai Trio

Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020 στις 21:00

Τι κοινό έχει ο νέος «ηλεκτρονικός» ήχος με ρίζες στην Ουαλία, το γνωστό βρετανικό γκρουπ, το θρυλικό συγκρότημα των ’60s και ο εναλλακτικός σταρ από το Newcastle; Παρά τη διαφορετική καταβολή και ρίζες, τις διαφορετικές εποχές και στυλ που αντιπροσωπεύει ο καθένας, τα τραγούδια όλων των προαναφερθέντων θα γεμίσουν με πρωτοτυπία το πρόγραμμα ενός μουσικού τρίο που θα απολαύσουμε την Πέμπτη 12 Μαρτίου στις 21:00 στο café του Νομισματικού Μουσείου.

Η Τζένη Καπάδαη στη φωνή, ο Χρήστος Μπαλαούρας στην κιθάρα κι ο Γιάννης Παπαδόπουλος στο πιάνο, θα παίξουν τραγούδια που έχουν αφήσει το σημάδι τους στ’ αυτιά, από τη vocal jazz και blues παράδοση, τους Beatles και τους Radiohead ως τοv Sting και τον Fink, με διάθεση αυτοσχεδιαστική και συναισθηματική. Τραγούδια- ιστορίες προσωπικές, τραγούδια ερωτικά με πολιτική επίγευση, παιγμένα από τρεις φίλους – αποτελούν το Jennie Kapadai trio – με διαφορετικές επιρροές αλλά με την ίδια όρεξη.

Παίζουν οι μουσικοί:
Jennie Kapadai | vocals
Christos Balaouras | guitar
Yannis Papadopoulos | piano

Dilemma

Πέμπτη 19 Μαρτίου 2020 στις 21:00

Το στοιχείο της αγάπης κυριαρχεί σε αυτό το επερχόμενο Live του συγκεκριμένου ντουέτου. Οι Dilemma, Πόπη Νταλαχάνη και Σωτήρης Τράγκας, ταξιδεύουν σε μια ατμοσφαιρική βραδιά γεμάτη συναισθήματα. Θα τους απολαύσουμε την Πέμπτη 19 Μαρτίου café του Νομισματικού Μουσείου σε ένα πρόγραμμα με αγαπημένα και διαχρονικά love songs. Οι Dilemma προσεγγίζουν με ιδιαίτερο τρόπο μουσικές εμπνευσμένων δημιουργών και ξεδιπλώνουν τα έντονα συναισθήματα της αγάπης που είτε βίωσαν είτε θέλησαν να περιγράψουν μέσα από εμβληματικά τραγούδια που άφησαν ανεξίτηλο το σημάδι τους στο πέρασμα των χρόνων αλλά και σύγχρονα κομμάτια που αποτέλεσαν έμπνευση για το ντουέτο.

Παίζουν οι μουσικοί:
Σωτήρης Τράγκας | φωνή, σαξόφωνο, φυσαρμόνικες
Πόπη Νταλαχάνη | φωνή, κιθάρα, loops

ManoucheDrome trio

Πέμπτη 26 Μαρτίου 2020 στις 21:00

Οι ManoucheDrome έχοντας δημιουργήσει πολλά project σε σχέση με το ιδίωμα της gypsy jazz επιστρέφουν στην καρδιά της manouche, στη βάση, στην εποχή του 1920 και του 1930. Με κυρίαρχη επιρροή τον Django Reinhardt οδηγούν το κοινό να ανακαλύψει την αρχική δομή της manouche και να ταξιδέψει στη βάση και στον τρόπο που παιζόταν και παίζεται η gypsy jazz στην Ευρώπη. Η σύνθεση σε τρίο – σόλο κιθάρα, ρυθμική κιθάρα και κοντραμπάσο – που αποτελεί και τον πιο πιστό τρόπο ενορχήστρωσης της gypsy jazz, προσφέρει στο κοινό των Manouchedrome αναμνήσεις σε swing feel και τον «ζεστό» ήχο των ξύλινων εγχόρδων της manouche. Θα τους απολαύσουμε στο café του Νομισματικού Μουσείου, την Πέμπτη 26 Μαρτίου 2020, στις 21:00.

Οι ManoucheDrome δημιουργήθηκαν το 2014 έχοντας σαν κύρια επιρροή τους την μουσική του Django Reinhardt και της gypsy jazz και swing των δεκαετιών του ’20 και του ’30. Πιστοί στο αυθεντικό ιδίωμα της τσιγγάνικης μουσικής εκείνης της εποχής ξεκινούν να ερευνούν όλο το φάσμα του ηχοχρώματός του τότε έχοντας σαν αφετηρία τους το φεστιβάλ του «Samois» της Γαλλίας ενώ σήμερα συνεχίζουν την μουσική τους πορεία με πρωτότυπες συνθέσεις άλλα και διασκευές της gypsy jazz.