Έχει γίνει οικείο θέαμα πλέον στις συναυλίες η «θάλασσα» των υψωμένων κινητών που είτε φωτογραφίζει τα σκηνικά δρώμενα, είτε τα αποτυπώνει σε βίντεο. Παράλληλα, όμως, δεν λείπουν και οι κατά καιρούς φωνές διαμαρτυρίας γι’ αυτή τη νέα συνήθεια, από όσους βρίσκουν δύσκολο να παρακολουθήσουν όπως θέλουν έναν αγαπημένο καλλιτέχνη.

Φαίνεται πως ισχυρές απόψεις για το θέμα είχαν και οι διοργανωτές του FLY Open Air Festival, το οποίο λαμβάνει χώρα στο Εδιμβούργο της Σκωτίας τον Μάη -φέτος διεξήχθη το διήμερο 18 και 19 του μήνα. Επέβαλλαν λοιπόν στο κοινό που ενδιαφερόταν να παρακολουθήσει το Boiler Room της διοργάνωσης να αφήσουν τα κινητά τους απέξω, σε ειδικά τοποθετημένες θήκες ασφαλείας που παραγγέλθηκαν από την Αμερική.

«Θα πηγαίνατε στο σινεμά να δείτε μια ταινία μέσα από το κινητό σας τηλέφωνο;», ρώτησε ο διευθυντής του φεστιβάλ Tom Ketley, μιλώντας σχετικά στο βρετανικό περιοδικό Metro. Και συνέχισε: «δεν βλέπω τη διαφορά. Η νεότερη γενιά δείχνει όλο και πιο εθισμένη στα κινητά της. Αισθανθήκαμε λοιπόν ότι χρειαζόταν να κάνουμε κάτι δραστικό».

Αυτό που δεν έγινε ωστόσο γνωστό, είναι πώς το πήρε ο κόσμος.

πηγή: avopolis.gr