Σε γραφικό αστείο έχει εξελιχθεί, δυστυχώς, το άνοιγμα του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, το οποίο ιδρύθηκε τον Δεκέμβριου του 1997, είκοσι δύο χρόνια πριν, ενώ από την αλλαγή της χιλιετίας έχει αποφασιστεί να εγκατασταθεί στο μεγάλο κτίριο πίσω από τη Συγγρού όπου υπήρχε παλιότερα η Ζυθοποιϊα Φιξ. Για την ανακατασκευή και την μετεγκατάσταση έχουν δοθεί πάνω από 40 εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων τα 3 εκατομμύρια προέκυψαν από τη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, αλλά το έργο παραμένει ημιτελές, συνυπολογίζοντας δε πως οι περσινές αλλαγές στη διοικητική αρχή κατέστησαν το τοπίο ακόμη πιο θολό.

Ήδη από τις ειδικές νομοθετικές ρυθμίσεις που ψηφίστηκαν στα μέσα Δεκεμβρίου, δόθηκε λύση στο πρόβλημα λειτουργίας καφέ και εστιατορίου εντός του μουσείου που εκκρεμούσε με την υπερεκμίσθωση (στον ισόγειο χώρο και τον τέταρτο όροφο αντίστοιχα), ενώ το οργανόγραμμα φαίνεται τώρα να κυλάει κατά γράμμα.

Αυτό το διάστημα ολοκληρώνεται η έκθεση της μόνιμης συλλογής σύμφωνα με τη μουσειολογική μελέτη που εκπονήθηκε από την τέως διευθύντρια Κατερίνα Κοσκινά, μέσα στον Ιανουάριο ολοκληρώνονται οι εργασίες φωτισμού και οργάνωσης των χώρων υποδοχής, όπως και εκείνοι της υποδοχής και εξυπηρέτησης των επισκεπτών, ενώ μελετάται παράλληλα ο κανονισμός λειτουργίας, η στελέχωση και η ομαλή μετάβαση του μουσείου. Το πρώτο δεκαπενθήμερο του Φεβρουάριου αναμένονται οι απαραίτητες δοκιμές λειτουργίας.

Συντάκτης: Άγγελος Κλάδης 
Πηγή: www.athinorama.gr