Πέδρο Αλμοδόβαρ με βραβευμένη Πενέλοπε Κρουζ, Τζένιφερ Χάντσον σε ρόλο Αρίθα Φράνκλιν, η νικήτρια του φετινού Φεστιβάλ των Καννών, η πιο τρομακτική και τρελή οικογένεια του κόσμου και η αιματηρή επιστροφή του Μάικλ Μάγιερς απαρτίζουν ένα πολλά υποσχόμενο κινηματογραφικό «μενού» για τους σινεφίλ.

«Παράλληλες Μητέρες»  

Στη νέα ταινία του Πέδρο Αλμοδόβαρ -που χάρισε στην Πενέλοπε Κρουζ το βραβείο γυναικείας ερμηνείας στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, δύο ετοιμόγεννες γυναίκες συναντιούνται στο ίδιο δωμάτιο νοσοκομείου. Και οι δύο δεν είχαν προγραμματίσει τις εγκυμοσύνες τους, και οι δύο είναι εκεί χωρίς τους πατεράδες των μωρών τους.

Η μεγαλύτερη από τις δύο, η Τζάνις, δε μετανιώνει για την επιλογή της να γίνει μητέρα, αντίθετα είναι πανευτυχής. Η Άνα, από την άλλη, είναι έφηβη -και έντρομη και μετανιωμένη για αυτό που συμβαίνει. Η Τζάνις προσπαθεί να την ενθαρρύνει, όσο και οι δυο τους διασχίζουν σαν υπνωτισμένες τους διαδρόμους του νοσοκομείου.

«Halloween Kills»

Λίγα λεπτά αφότου η Λόρι, η κόρη της Κάρεν και η εγγονή της Άλισον άφησαν το μασκοφόρο τέρας, τον Μάικλ Μάγιερς, παγιδευμένο να καίγεται στο υπόγειο, η Λόρι θα εισαχθεί στο νοσοκομείο με τραύματα, πιστεύοντας ότι επιτέλους κατάφερε να σκοτώσει τον ισόβιο βασανιστή της. Αλλά όταν ο Μάικλ καταφέρνει να απελευθερωθεί, το τελετουργικό λουτρό αίματος θα αναβιώσει. Όσο η Λόρι παλεύει με τους πόνους και ετοιμάζεται να υπερασπιστεί ξανά τον εαυτό της απέναντί του, ξεσηκώνει όλη την περιοχή σε ένα κυνήγι για τον ασταμάτητο φονιά.

Οι γυναίκες θα ενωθούν με μια άλλη ομάδα επιζώντων ενός παλαιότερου μακελειού του Μάικλ και θα αποφασίσουν να πάρουν την τύχη τους στα χέρια τους, σχηματίζοντας έναν άγρυπνο όχλο που σκοπεύει να εξοντώσει τον Μάικλ μια για πάντα. Το κακό θα πεθάνει απόψε.

Ο Ντέιβιντ Γκόρντον Γκριν, μετά την επιτυχία της «Νύχτας με τις Μάσκες» (2018), συνεχίζει να ανασκάπτει την ιστορία του «Halloween» στη δεύτερη ταινία της τριλογίας του.

«Respect»

Στην ταινία της Λίζλ Τόμι («Jessica Jones», «Insecure») παρουσιάζεται η ιστορία  της μυθικής τραγουδίστριας του R&B, Αρίθα Φράνκλιν, από την παιδική ηλικία της μέχρι την ανέλιξη στην κορυφή της soul και όχι μόνο, όπως επίσης παρελκόμενα από την επεισοδιακή προσωπική ζωή της.

η μεγάλη ντίβα υποδύεται η Τζένιφερ Χάντσον -επιλογή της ίδιας της Φράνκλιν από το 2016, που η ταινία ήταν σε προπαραγωγή. «Έχω συναντηθεί κι επιλέξει κι εγκρίνει την ηθοποιό που θα με υποδυθεί» είχε δηλώσει τότε η Φράνκλιν. «Είναι πανέτοιμη κι εγώ πολύ χαρούμενη για εκείνη…».

Η βραβευμένη με Όσκαρ β΄ γυναικείου ρόλου Τζένιφερ Χάντσον είναι η Αρίθα Φράνκλιν,  σε έναν ρόλο που μοιάζει να γεννήθηκε για να παίξει.

«Titane»

Το προκλητικό ερωτικό θρίλερ της Ζουλιά Ντικουρνό απέσπασε τον Χρυσό Φοίνικα στο 74ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών. Η Γαλλίδα δημιουργός έγινε η πρώτη γυναίκα σκηνοθέτις που κερδίζει το συγκεκριμένο βραβείο από την εποχή του «The Piano» της Τζέιν Κάμπιον, το 1993.

Η υπόθεση αφορά μια νεαρή γυναίκα, με ταλέντο στον χορό και στις κατά συρροή δολοφονίες, η οποία εξαιτίας μιας τρομερά παράδοξης αφορμής σμίγει με ένα συμπλεγματικό μεσήλικα πυροσβέστη.

Τα λίγα λόγια που θα ανταλλάξουν στις ώρες αυτές θα δημιουργήσουν έναν πολύ στενό δεσμό ανάμεσά τους -δεσμό ο οποίος αναπτύσσεται και περιπλέκεται, αλλάζοντας τις ζωές τους για πάντα.

«Η Οικογένεια Άνταμς 2»

Η πιο τρομακτική και τρελή animation οικογένεια του κόσμου επιστρέφει! Και αυτή τη φορά φεύγει για ένα road trip, με τον δικό της αντισυμβατικό τρόπο. Τα απίθανα μέλη της οικογένειας Άνταμς θα επισκεφτούν πολλά μέρη της Αμερικής. Φυσικά, θα κάνουν παντού την παρουσία τους αισθητή και θα αφήσουν σε κάθε στάση το ξεχωριστό τους αποτύπωμα.

Στη διαδρομή θα συναντήσουν και άλλα μέλη της οικογένειας, ενώ θα κάνουν το λάθος να αφήσουν την έπαυλή τους στην επίβλεψη της γιαγιάς. Η goth, θανατολάγνα και εκκεντρική οικογένεια θα ζήσει μια ξέφρενη περιπέτεια που θα κοντέψει να τους στείλει… στον τάφο.