Όσο μεγαλώνουν οι φυσικές αποστάσεις μεταξύ μας τόσο μικραίνουν οι καλλιτεχνικές. Η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση έχει αφιερωθεί σε αυτόν τον στόχο τα τελευταία χρόνια με το πρόγραμμα «Εξωστρέφεια», με το οποίο δημιουργεί δίκτυα και προωθεί τις παραγωγές της ανά την Ελλάδα και τον κόσμο. Και φέτος, λοιπόν, καταργεί τα καλλιτεχνικά σύνορα και ταξιδεύει από τη Σύρο έως την Καβάλα και από τη Λέσβο έως την Αρχαία Ολυμπία και το Αίγιο, με πολυσυλλεκτικά προγράμματα και εκδηλώσεις που φιλοξενούνται στα τοπικά φεστιβάλ.

 Αναλυτικότερα, στη Λέσβο, στο χωριό Αγία Παρασκευή, η Ηρώ Βασάλου μεταμορφώνεται σε ζώο με τη συμμετοχική παράσταση «Becoming With Animal», που παρουσιάζεται στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων της έκθεσης «Sleeping With A Tiger» (επιμ. Νικόλα Βαμβουκλή). Ο ταραντισμός είναι ένα φαινόμενο επιληπτικής υστερίας από τσίμπημα αράχνης, που συναντάται στη Νότια Ιταλία. Αυτή είναι η αφετηρία του βιωματικού τελετουργικού που θα λάβει χώρα στις 7/8 και ώρα 9.30 μ.μ., υπό τα trance beats της K-Gold Temporary Gallery, ενώ την επομένη (8/8) θα πραγματοποιηθεί εργαστήριο σωματικής έκφρασης για παιδιά από τη χορογράφο.

«manoeuvre_», Κάντυ Καρρά & Χαρά Κότσαλη
«manoeuvre_», Κάντυ Καρρά & Χαρά Κότσαλη

Στην Ερμούπολη της Σύρου, το Κέντρο Χορού και Παραστατικών Τεχνών Ακροποδητί και η Στέγη παρουσιάζουν ένα διήμερο καλλιτεχνικών εκδηλώσεων με τίτλο «In miniature» (7-8/8). Οι Κάντυ Καρρά και Χαρά Κότσαλη ιχνηλατούν τα όρια της πλαστικότητας και της ύλης με το «manoeuvre_», που παρουσιάζεται στις 7.30 μ.μ. και τις δύο μέρες, στον υπαίθριο χώρο του Βιομηχανικού Μουσείου Κορνηλάκη. Αλλά και τα πρωινά συνεχίζουν δυναμικά με δύο εργαστήρια: το εργαστήριο για εφήβους (13-16 ετών) «Παρατηρώντας σε κίνηση» (10 π.μ.-12 μ.μ.) από την Κάντυ Καρρά και το εργαστήριο για ενηλίκους «Dense Dunce Dance» (12.30 μ.μ.-2.30 μ.μ.) από την Χαρά Κότσαλη. Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων απαιτείται δήλωση συμμετοχής έως τις 5 Αυγούστου στα: 6944771449, 6973856238, [email protected].

Συντάκτης:  Γρηγόρης Κουβεριανός 
Πηγή: www.athinorama.gr