Με ιδιαίτερη χαρά οι Eκδόσεις «Κάκτος» ανακοινώνουν την έναρξη της συνεργασίας τους με την καταξιωμένη δημοσιογράφο και συγγραφέα Σεμίνα Διγενή. Το νέο της βιβλίο, μετά την επιτυχία τού «Κίτρινου Υποβρυχίου», θα κυκλοφορήσει σύντομα από τις Εκδόσεις «Κάκτος».

Η νέα αυτή συνεργασία συμπίπτει με την νέα εποχή των Εκδόσεων «Κάκτος», η οποία ξεκίνησε με την ανάληψη καθηκόντων της νέας, σύγχρονης διοίκησης και σηματοδοτείται από επιλογές τίτλων υψηλής ποιότητας και αισθητικής, που θα συμπληρώνουν τη διαχρονική σειρά της Αρχαίας Ελληνικής Γραμματείας.

Η εμπιστοσύνη της Σεμίνας Διγενή για την έκδοση του δεύτερου βιβλίου της με τίτλο «Οι Απείθαρχοι» από τον «Κάκτο», αποτελεί το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα του εκδοτικού οίκου στη νέα δεκαετία.

«Οι Απείθαρχοι» μας μεταφέρουν στο «μεταιχμιακό» σύμπαν μιας εξαϋλωμένης ουτοπικής πόλης, όπου ζουν όλα τα πρόσωπα και οι εκδοχές του εκμοντερνισμένου κόσμου μας, στον 20ό αιώνα. .

Όλες αυτές οι πολύπλοκες και αλλόκοτες συγκατοικήσεις ξετυλίγουν μια μικροσκοπική παρατήρηση των κύκλων της παγκόσμιας πολιτισμικής ιστορίας.

Ανάμεσα στους 100 απείθαρχους  “ενοίκους”, ο Μπόουι, η Νίνου, ο Αϊνστάιν, ο Μπέρνχαρντ, η Μονρόε, η Κοτοπούλη, ο Προυστ, ο Αττίλας, η Γουαινχάουζ, η Λαμπέτη, ο Βέγγος, ο Σαραμάγκου, ο Φρόιντ, ο Σιδηρόπουλος, ο Γουίλιαμς, η Γώγου, ο Πικάσο, ο Βάρναλης, ο Κομπέιν, η Βασιλειάδου, ο Λανγκ κα.

Μια παράξενη Βαβέλ, όπου περιέργως όλοι συνεννοούνται άψογα. Ακόμη και μέχρι το αναπάντεχο τέλος.

Πρόκειται για ένα εξαιρετικά πρωτότυπο και ανατρεπτικό κείμενο, καθώς στους 50 ορόφους ενός παράξενου Κόκκινου Ουρανοξύστη συνυπάρχουν και διεξάγουν συναρπαστικούς διαλόγους σπουδαίες προσωπικότητες – συγγραφείς, ηθοποιοί, ποιητές, τραγουδιστές, επιστήμονες κ.ά. Μια σύνθεση έρευνας, μελέτης και μυθοπλασίας.

Το βιβλίο «Οι Απείθαρχοι» της Σεμίνας Διγενή θα κυκλοφορήσει από τις Εκδόσεις «Κάκτος» στις αρχές Μαρτίου.