Η Γαλλική Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Τεχνικών τIμά την Ισπανίδα ηθοποιό Πενέλοπε Κρουζ  με το βραβείο Σεζάρ.

Η τιμητική βράβευση θα πραγματοποιηθεί στις 2 Μαρτίου στο Παρίσι, κατά τη διάρκεια της 43ης τελετής των ετήσιων βραβείων του γαλλικού κινηματογράφου.

«Μούσα μεγάλων σκηνοθετών, εκτυφλωτικής ομορφιάς Λατίνας, συγκλόνισε ήδη από τον πρώτο της ρόλο στον κινηματογράφο σε ηλικία 16 ετών στην ταινία “Χαμόν Χαμόν” (“Jamon Jamon”) που την αναδεικνύει με μιας ανάμεσα στις μελλοντικές μεγάλες ηθοποιούς», υπογράμμισαν οι διοργανωτές των Σεζάρ.

Με τον Ισπανό σκηνοθέτη Πέδρο Αλμοδόβαρ, η 43χρονη Πενέλοπε Κρουζ γύρισε πέντε ταινίες: «Καυτή Σάρκα», «Όλα για τη μητέρα μου», «Ραγισμένες αγκαλιές», «Δεν κρατιέμαι», «Γύρνα πίσω».

«Η Πενέλοπε έχει αυτή την ιδιότητα να λάμπει το ίδιο στις διεθνείς παραγωγές και στις εσωστρεφείς ταινίες, είτε είναι μπροστά στην κάμερα του Ρίντλεϊ Σκοτ, του Ρομπ Μάρσαλ, του Κένεθ Μπράνα, του Σέρτζιο Καστελίτο, του Φερνάντο Τρουέμπα η ακόμη του Ασγάρ Φαρχανί με τον οποίο μόλις ολοκλήρωσε τα γυρίσματα της ταινίας “Todos Lo Saben” (“Όλοι το ξέρουν, “Everybody Knows” στ’ αγγλικά) που θα προβληθεί τον Μάιο», προσθέτει η Ακαδημία γαλλικού κινηματογράφου.

Η 43η τελετή απονομής των βραβείων Cesar θα είναι ένας φόρος τιμής στη Γαλλίδα ηθοποιό Ζαν Μορό που πέθανε τον Ιούλιο του 2017. Η Γαλλίδα ηθοποιός και τραγουδίστρια Βανέσα Παραντί θα εγκαινιάσει την εκδήλωση.

 

πηγή: ogdoo.gr