Οι νέες ταινίες και οι επανεκδόσεις που βγαίνουν στα θερινά σινεμά την Πέμπτη 2 Ιουλίου με μια ματιά.

 

 Ταξίδι στην Ελλάδα (3,5/5*)

Το 2010 ο Observer ανέθεσε στον Μάικλ Γουιντερμπότομ να σκηνοθετήσει τις ταξιδιωτικές και γαστρονομικές περιπέτειες των ηθοποιών Στιβ Κούγκαν και Ρομπ Μπράιντον σε μια εξόρμηση τους στη βόρεια Αγγλία. Το πρότζεκτ είχε τόση επιτυχία που επαναλήφθηκε σε Ιταλία (2014) και Ισπανία (2017) για να έρθει φέτος και η ώρα της Ελλάδας που κατά τα λεγόμενα των δημιουργών σηματοδοτεί το κλείσιμο της περιπέτειας.

 

Το «Ταξίδι στην Ελλάδα» ακολουθεί την γνωστή και πετυχημένη συνταγή με τις εναλλαγές του φλεγματικού χιούμορ, των ψευτοφιλοσοφικών συζητήσεων και των σινεφίλ μιμήσεων, διανθισμένη από την αιρετική ματιά των ηθοποιών πάνω στην ελληνική ιστορία αλλά και την τρέχουσα επικαιρότητα. Με το φιλμ του Γουιντερμπότομ θα γελάσουν αρκετοί και περισσότερο οι σινεφίλ που θα πιάσουν τα private jokes των δύο φίλων.

 

Μέχρι ο γάμος να μας μεθύσει (2/5*)

Εκείνοι που θέλουν πιο βατά πράγματα και προτιμούν τις καθαρόαιμες κωμωδίες θα επιλέξουν το ισπανικό «Μέχρι ο γάμος να μας μεθύσει» όπου ένα γαϊτανάκι ερωτικών παρεξηγήσεων κάνει άνω-κάτω τις ζωές των τριών πρωταγωνιστών.

 

Ένας υπέροχος γείτονας

Σε πιο feelgood διαθέσεις και με το παράσημο των οσκαρικών υποψηφιοτήτων στην ούγια το «Ένας υπέροχος γείτονας» της Μάριελ Χέλερ αφηγείται μια αυθεντική ιστορία από τη ζωή του διάσημου αμερικανού τηλεπαρουσιαστή Φρεντ Ρότζερς, με τον Τομ Χανκς στον κεντρικό ρόλο.

Επανεκδόσεις

Οι δύο επανεκδόσεις της εβδομάδας είναι πολλών αστέρων. Τόσο το «Τσάιναταουν» του Ρομάν Πολάνσκι όσο και η «Περσόνα» του Ίνγκμαν Μπέργκμαν είναι αυθεντικά αριστουργήματα που έχουν γράψει την δική τους ξεχωριστή ιστορία στις σελίδες του Κινηματογράφου. Η πρώτη θεωρείται ως το κορυφαίο αμερικανικό νουάρ όλων των εποχών ενώ η δεύτερη λέγεται ότι ήταν από τις αγαπημένες του σουηδού δημιουργού.

 
Συντάκτης: Kωνσταντίνος Καϊμάκης
Πηγή:www.monopoli.gr