Τα κλασικά «Σαγόνια του Καρχαρία» και επτά ακόμα ταινίες προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Στην Αυλή του Σχολείου

Βραβευμένο στις Κάννες ντεμπούτο από το Βέλγιο. Μια κοπέλα προσπαθεί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων όταν ο αδερφός της πέφτει θύμα bullying, ωστόσο εκείνος της ζητά να μείνει σιωπηλή. Το κορίτσι, τότε, καλείται να μάθει πώς να διαχειριστεί τις περιπλοκότητες μιας πρόωρης ενηλικίωσης.

Ένας Μεταφραστής

Η επίσημη πρόταση της Κούβας για τα Όσκαρ του 2020. Στο πλαίσιο της απόπειρας του Φιντέλ Κάστρο να συσφίξει τις σχέσεις της Κούβας με τη Σοβιετική Ένωση, μετά το πυρηνικό ατύχημα του Τσέρνομπιλ τα κουβανικά νοσοκομεία δέχονται να περιθάλψουν τους τραυματίες. Σε ένα από αυτά, ένας μεταφραστής θα έρθει κοντά με τους ασθενείς και θα επιχειρήσει να βελτιώση τις συνθήκες περίθαλψής τους.

Μεσόγειος: Πολιορκημένη Θάλασσα

Οικολογικό ντοκιμαντέρ με τη συμμετοχή 50 διεθνών επιστημόνων. Η ζωή των πλασμάτων της Μεσογείου μέσα από την οπτική γωνία των ζώων που κατοικούν στο βυθό της θάλασσας απεικονίζεται σε όλη της τη μαγεία, αλλά και αναδεικνύοντας τους κινδύνους που διατρέχουν εξαιτίας της ανθρώπινης δραστηριότητας.

Η Πρόσκληση

Αγγλική ταινία ψυχολογικού τρόμου. Μια νεαρή γυναίκα η οποία έχει μόλις χάσει τη μητέρα της, ύστερα από ένα τεστ DNA ανακαλύπτει πως έχει ένα μυστηριώδη μακρινό ξάδερφο για τον οποίο προηγουμένως δεν ήξερε τίποτα. Η γνωριμία της μαζί του θα γίνει κατά τη διάρκεια ενός αριστοκρατικού γάμου στον οποίο την προσκαλεί, σύντομα όμως θα βρεθεί παγιδευμένη και μόνη στην αγγλική εξοχή προσπαθώντας να σώσει τη ζωή της.

Η Κυρία Χάρις πάει στο Παρίσι

Μοδάτη κομεντί στην Πόλη του Φωτός. Η υποψήφια για Όσκαρ Λέσλι Μάνβιλ ενσαρκώνει μια συνηθισμένη Αγγλίδα οικονόμο με ένα φαινομενικά άπιαστο όνειρο: να κάνει δικό της ένα πανάκριβο φόρεμα του οίκου Dior. Η αποφασιστικότητά της να τα καταφέρει, οδηγεί την ηρωίδα σε μια απίστευτη περιπέτεια στην καρδιά του Παρισιού.

Πνεύμα από Σπίτι

Animation με πρωταγωνιστές τα παιχνιδιάρικα πλάσματα φινς. Ο Φίνικ είναι ένα νεαρό φιν, που αγνοεί επιδεικτικά τις οικογενειακές ευθύνες του. Αντι αυτού, προτιμά να κάνει διαρκώς φάρσες στους συγγενείς του, οι οποίοι δε θέλουν να μείνουν μαζί του. Η τύχη του Φίνικ θα αλλάξει όταν μια νέα οικογένεια έρθει στο σπίτι του και τα κόλπα του θα σταματήσουν να πιάνουν.

Ο Κοτολαγός και το Χάμστερ του Σκότους

Περιπετειώδης ταινία κινουμένων σχεδίων με δύο εκκεντρικούς ήρωες. Η ταινία ακολουθεί έναν νεαρό ήρωα γεννημένο μισό κοτόπουλο, μισό λαγό. Πρόθυμος να ταιριάξει και να αγαπηθεί παρά τις διαφορές του, έχει εμμονή με την περιπέτεια, παρά την αδεξιότητά του.

Τα Σαγόνια του Καρχαρία

Το πρώτο μπλοκμπάστερ του σινεμά επιστρέφει. Η φιλήσυχη κοινότητα ενός μικρού νησιού γεμάτου τουρίστες αναστατώνεται, όταν στην καρδιά του καλοκαιριού κάνει την εμφάνισή του ένας καρχαρίας που σκορπά τον τρόμο, γεμίζοντας πτώματα τη θάλασσα.

 

Πηγή: athinorama.gr