Mετά από μια εβδομάδα που περισσότερος κόσμος προτίμησε την εξοχή, παρά τα σινεμά, έρχονται τα Φανταστικά Πλάσματα: Τα Μυστικά του Ντάμπλντορ, η τρίτη ταινία στο spin-off του Χάρι Πότερ, για να δώσουν ένα απαραίτητο boost στις κινηματογραφικές αίθουσες.

Πιο συμμαζεμένο και πιο στοχευμένο από τα «Εγκλήματα του Γκρίντελβαλντ», με τον Μαντς Μίκελσεν να έχει καλύτερη χημεία με τον Τζουντ Λο από όση είχε ο Τζόνι Ντεπ, μα ίσως όχι τη δέουσα ερωτική ένταση, τις σωματικές δεξιότητες και την καρτουνίστικη κινησιολογία του Έντι Ρέντμεϊν να αξιοποιούνται ξανά και τον Ντέιβιντ Γέιτς να σκηνοθετεί επαγγελματικά, αν και όχι όσο εμπνευσμένα όσο στις ταινίες που γύρισε για το original franchise. Οι φαν που διψούν για μια ακόμα δόση από το σύμπαν που έπλασε η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ δεν θα μείνουν παραπονεμένοι.

Τρία ακόμα ντοκιμαντέρ κυκλοφορούν στις αίθουσες αυτή την εβδομάδα και έρχονται για να προστεθούν στον αφύσικα μεγάλο αριθμό ταινιών τεκμηρίωσης που προβάλλονται στις αίθουσες αυτή την περίοδο. H Ιερότητα του Βουνού είναι ένα ντοκιμαντέρ που απευθύνεται στους φίλους της αναρρίχησης και περιγράφει την απόπειρα τριών αλπινιστών να κατορθώσουν να μετακινηθούν από κορυφή σε κορυφή σε ένα μορφολογικά ιδιαίτερο, απάτητο βουνό της Αλάσκα. Γυρισμένο σε διάστημα πέντε ετών και με εντυπωσιακή φωτογραφία, θα δροσίσει όσους το επιλέξουν.

Το Ενθύμιο μας μεταφέρει σε ένα χωριό της Θεσπρωτίας όπου κάθε χρόνο διεξάγεται ένα ιδιαίτερο πασχαλινό έθιμο. Τέλος, βγαίνει και το Ἀδάμ, ποῦ εἶ;, ένα ντοκιμαντέρ που πραγματοποίησε γυρίσματα στο Άγιο Όρος.

Η cover photo είναι απο την τρίτη ταινία στο spin-off του Χάρι Πότερ, “Φανταστικά Πλάσματα: Τα Μυστικά του Ντάμπλντορ”.

Αναδημοσίευση απο lifo.gr
Συντάκτης: Γιάννης Βασιλείου