Δυο από τις ταινίες για τις οποίες ανυπομονούσαμε στην αρχή της σεζόν βγαίνουν επιτέλους στις αίθουσες αυτή την εβδομάδα.

Από τη μία κυκλοφορεί η Μπενεντέτα του Πολ Βερχόφεν, μια ταινία τόσο φευγάτη και προκλητική στο πρώτο της μέρος, που κάλλιστα θα μπορούσε να έχει γυρίσει ένας εικοσάχρονος με όρεξη να αποδείξει πράγματα και όχι ένας σκηνοθέτης εγνωσμένης αξίας. Πρωταγωνιστούν οι Βιρζινί Εφιρά, Σαρλότ Ράμπλινγκ και Δάφνη Πατακιά, με την τελευταία να κλέβει την παράσταση.

Από την άλλη, θα δούμε στις αίθουσες και την Εξουσία του Σκύλου, την πολυαναμενόμενη νέα ταινία της Τζέιν Κάμπιον, δύο εβδομάδες πριν ανέβει στην πλατφόρμα του Netflix. Κάποιες από τις κριτικές του εξωτερικού ήταν διθυραμβικές, ο Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος ήταν πιο συγκρατημένος απέναντι στην ταινία στη σχετική ανταπόκρισή του από το Φεστιβάλ Βενετίας.

Επίσης οι φαν των Sopranos, της καλύτερης για πολλούς σειράς της χρυσής εποχής της τηλεόρασης, θα μπορέσουν επιτέλους να δουν και στη χώρα μας πώς ο Τόνι Σοπράνο έχτισε την αυτοκρατορία του μέσα από το φιλμ Οι Άγιοι της Μαφίας, όπου ο Μάικλ Γκαντολφίνι υποδύεται τον ρόλο μέσα από τον οποίο αναδείχθηκε ο πατέρας του, Τζέιμς.

Τρεις ακόμα ταινίες διεκδικούν το ενδιαφέρον του σινεφίλ κοινού. Το ντοκιμαντέρ Βαβέλ: Από τη Σιωπή στην Έκρηξη συγκεντρώνει συνεργάτες του θρυλικού περιοδικού για να μιλήσουν γι’ αυτό και για το φεστιβάλ που το συνόδευσε.

Το Καρδίτσα Forever του Στράτου Μαρκίδη φιλοδοξεί να φέρει στις αίθουσες ένα κοινό που δεν τις επισκέπτεται συχνά και να αναβιώσει ένα είδος κωμωδίας που εδώ και χρόνια έχει πεθάνει εμπορικά.

Τέλος κυκλοφορεί και το ινδικό Φευγαλέα Σπουργίτια.

Αναδημοσίευση απο lifo.gr
Συντάκτης: Γιάννης Βασιλείου