Κρίστιαν Μπέιλ και Ματ Ντέιμον ανεβάζουν τις ταχύτητες των κινηματογράφων αυτήν την εβδομάδα.

Κόντρα σε Όλα

Ματ Ντέιμον και Κρίστιαν Μπέιλ «κοντράρονται» με τον Έντζο Φεράρι. Ο θρυλικός αγώνας του Λε Μαν στη Γαλλία το 1966, σε μια εποχή όπου η κυριαρχία των αγωνιστικών αυτοκινήτων της Φεράρι ήταν αδιαφιλονίκητη, αναβιώνει στην ταινία του Τζέιμς Μάνγκολντ («Λόγκαν», «Walk the Line»). Οι δύο οσκαρικοί πρωταγωνιστές ενσαρκώνουν τους άντρες που τόλμησαν να αμφισβητήσουν την παντοδυναμία των Φεράρι, ένας σχεδιαστής αυτοκινήτων και ο οδηγός που τον εμπιστεύτηκε, οι οποίοι με ένα Φορντ έφεραν την μηχανοκίνητη επανάσταση εντός και εκτός πίστας.

Οι Άθλιοι

Βραβευμένο στις Κάνες γαλλικό κοινωνικό δράμα. Στην καρδιά ενός παρισινού προαστίου όπου κυριαρχούν οι ταξικές και κοινωνικές ανισότητες, μια ομάδα αστυνομικών καλείται να επιβάλλει την τάξη. Ένας από αυτούς δεν αργεί να βγει εκτός ελέγχου την ώρα που ένα παιδί κινηματογραφεί την έκρηξή του, γεγονός που δυναμιτίζει το ήδη έκρυθμο κλίμα της περιοχής, οδηγώντας την κατάσταση στα άκρα.

Ένας Καλός Ψεύτης

Έλεν Μίρεν και Ίαν ΜακΚέλεν πρωταγωνιστές σε αγωνιώδες θρίλερ. Οι θρυλικοί ηθοποιοί συναντιούνται στη μεγάλη οθόνη με σκηνοθέτη τον Μπιλ Κόντον, ο οποίος στο παρελθόν έχει βραβευτεί με Όσκαρ σεναρίου για το «Θεοί και Δαίμονες». Εδώ σκαρφίζεται ένα ανατρεπτικό φιλμ μυστηρίου βασισμένος σε μυθιστόρημα του Νίκολας Σιρλ, για την εμπιστοσύνη που συχνά μπορούμε να δείχνουμε σε ανθρώπους που κρύβουν πολλά. Ο ΜακΚέλεν ενσαρκώνει έναν άντρα που αποκτά ρομαντική σχέση μια ευκατάστατη γυναίκα (Έλεν Μίρεν), η οποία πολύ γρήγορα του αποκαλύπτει τα πάντα για εκείνη. Ο χαρακτήρας του ΜακΚέλεν όμως είναι ένας επαγγελματίας απατεώνας που έχει ήδη ξεκινήσει να στήνει την κομπίνα του.

Μια Ευτυχισμένη Γυναίκα

Η Τζέμα Άρτερτον αναλαμβάνει δράση. Μια νοικοκυρά στα προάστια του Λονδίνου ζει μια μονότονη ζωή σύμφωνη με τις επιταγές του εργασιομανούς εγωκεντρικού συζύγου της και της φροντίδας τον παιδιών της. Μια μέρα θα φέρει τα πάνω κάτω όταν αγοράσει ένα εισιτήριο για το Παρίσι χωρίς επιστροφή, με μοναδική αποστολή να ξαναβρεί τον χαμένο εαυτό της.

Χωρίς Οικογένεια

Το κλασικό μυθιστόρημα του Έκτορα Μαλό περνά στη μεγάλη οθόνη. Ένα ορφανό αγόρι μεγαλώνει με τη θετή του μητέρα όταν αναγκάζεται να την αποχωριστεί για να βρεθεί στην επιμέλεια ενός περιπλανώμενου θιασάρχη, με τον οποίο θα σκληραγωγηθεί και θα τραγουδάει για να κερδίζει το ψωμί του.

Last Christmas

Η Εμίλια Κλαρκ ερωτεύεται σε ρυθμούς Wham. Mια νεαρή κοπέλα η οποία ένα χρόνο μετά από ένα δυσάρεστο συμβάν που παραλίγο να της στοιχίσει τη ζωή προσπαθεί να ορθοποδήσει χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία. Όταν φτάσουν τα Χριστούγεννα βρίσκει δουλειά ως ξωτικό σε ένα κατάστημα δώρων, ενώ παράλληλα κάνει ό,τι μπορεί για να καταφέρει να ξεκινήσει καριέρα ως τραγουδίστρια. Η καθημερινότητά της θα αρχίσει να παίρνει μια πιο αισιόδοξη τροπή όταν γνωρίσει τον άντρα που θα την κάνει να δει τη ζωή εντελώς διαφορετικά.

Σκυλομπελάς

Animation με ήρωα ένα σκυλάκι που είναι κάτι παραπάνω από απλός φίλους του ανθρώπου. Ένα χνουδωτό σκυλάκι γίνεται κληρονόμος της αμύθητης περιουσίας της ιδιοκτήτριάς του, προς τεράστια απογοήτευση των ανιψιών της οι οποίοι ανυπομονούσαν να απλώσουν τα χέρια στα πλούτη της. Όμως όταν μαθαίνουν ότι δεν είναι εκείνοι οι τυχεροί κληρονόμοι είναι πλέον αργά, μιας και έχουν διώξει το ανήξερο σκυλί το οποίο πλέον τριγυρνά στους δρόμους. Μόνη τους επιλογή να το βρουν πριν είναι πολύ αργά.

Ο Μαξίμ στην Εξουσία

Το τελευταίο μέρος της τριλογίας των Σοβιετικών Γκριγκόρι Κόζιντσεφ και Λεονίντ Τράουμπεργκ. Ο ήρωας της ιστορίας Μαξίμ είναι πλέον κομισάριος της κρατικής τράπεζας στην Αγία Πετρούπολη, μετά την Οκτωβριανή Επανάσταση και προσπαθεί να εγκλιματιστεί στη νέα πραγματικότητα και της προκλήσεις των ριζοσπαστικών αλλαγών.

Συντάκτης: Γιάννης Καντέας-Παπαδόπουλος
Πηγή: www.athinorama.gr