Πέδρο Αλμοδόβαρ και «Εξολοθρευτής» κλέβουν την παράσταση αυτήν την εβδομάδα στους κινηματογράφους.

Ο Πέδρο Αλμοδόβαρ αναπολεί τη ζωή και την καριέρα του. Στην ωριμότερη φάση της 40χρονης καριέρας του, ο Πέδρο Αλμοδόβαρ κάνει μια επισκόπηση της ζωής και του έργου του, μετρώντας το τίμημα που χρειάζεται να πληρώσει κανείς για να γίνει διάσημος καλλιτέχνης. Στον καλύτερο ίσως ρόλο του, για τον οποίο απέσπασε το βραβείο ερμηνείας στις Κάνες, ο Αντόνιο Μπαντέρας υποδύεται έναν ηλικιωμένο σκηνοθέτη ο οποίος προσπαθεί να συμφιλιωθεί με το παρελθόν και τα προσωπικά του φαντάσματα. Από το επώδυνο παρόν θα γυρίσει στην παιδική του ηλικία (η Πενέλοπε Κρουζ υποδύεται τη μητέρα του) και πάλι πίσω, σε μια νοσταλγική και συγκινητική κατάθεση ψυχής που σχολιάζει σοφά την αξεδιάλυτη για έναν δημιουργό σχέση αληθινής ζωής και τέχνης.

Τζέιμς Κάμερον (παραγωγός), Λίντα Χάμιλτον και «Άρνι» are back. Η Σάρα Κόνορ παίρνει το όπλο της και η Λίντα Χάμιλτον επιστρέφει στον εμβληματικό ρόλο που καθόρισε το franchise του «Εξολοθρευτή». Ο εμπνευστής του περιπετειώδους sci-fi Τζέιμς Κάμερον βρίσκεται αυτήν τη φορά στη θέση του παραγωγού και συνυπογράφει το σενάριο, το οποίο παραβλέπει (πολύ σωστά) όλα τα προηγούμενα ατάκτως ερριμμένα σίκουελ κι εμπιστεύεται στον σκηνοθέτη του «Deadpool» Τιμ Μίλερ τη συνέχεια ενός ταλαιπωρημένου sci-fi θρύλου. Συνεχίζουμε, λοιπόν, μετά το τέλος του «Εξολοθρευτή 2: Μέρα Κρίσης», με τη Σάρα Κόνορ σε τετ-α-τετ με ένα τρομερά εξελιγμένο ανθρωποειδές, το οποίο καταδιώκει μια κοπέλα που εμφανίζεται ως η ελπίδα για τη νίκη επί των μηχανών. Φυσικά, από το κοκτέιλ της δράσης δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα άτρωτα ρομπότ από ρευστό μέταλλο και ο Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ σε ρόλο-έκπληξη.

Το Σενάριο που Άναψε Φωτιές

Το Μεσανατολικό γίνεται σαπουνόπερα. Ένας Παλαιστίνιος πηγαίνει καθημερινά στη Ραμάλα για να εργαστεί ως βοηθός παραγωγής στα γυρίσματα μιας δημοφιλούς σαπουνόπερας. Στο σημείο ελέγχου του ισραηλινού στρατού γνωρίζει έναν αξιωματικό ο οποίος του δίνει μια ιδέα για σενάριο που θα εκτοξεύσει την καριέρα του.

 Το Κορίτσι και το Λιοντάρι

Εξωτική οικογενειακή περιπέτεια. Τα πάνω κάτω έρχονται στη ζωή ενός 10χρονου κοριτσιού όταν η οικογένειά της αποφασίζει να μετακομίσει από το Λονδίνο και να ταξιδέψει στην Αφρική, για να αναλάβει μια φάρμα με λιοντάρια. Εκεί γεννιέται ένα λευκό λιονταράκι με το οποίο θα αποκτήσει μια τρυφερή σχέση το κορίτσι, ώσπου ένα σκοτεινό οικογενειακό μυστικό ανατρέψει τη ζωή της ξανά φέρνοντας όμως σε κίνδυνο και εκείνη του λιονταριού.

Καρό Νίντζα

Δανέζικο animation με ένα εξωτικό κουκλάκι σε αποστολή εκδίκησης. Μια στοιχειωμένη κούκλα νίντζα συνεργάζεται με τον Άλεξ για να πάρει εκδίκηση για το χαμό ενός φτωχού παιδιού. Ο Καρό Νίντζα βοηθάει τον Άλεξ να αντιμετωπίσει τον τραμπούκο του σχολείου και να κατακτήσει το κορίτσι των ονείρων του, ενώ ο Άλεξ του μαθαίνει ότι μία εκδίκηση δεν είναι καλύτερη από ένα έγκλημα.

Ορεινές Συμφωνίες

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης μιλάει για την πολιτική σταδιοδρομία του, η οποία διένυσε εβδομήντα χρόνια ενεργής παρουσίας στο δημόσιο βίο, σε μια ευκαιρία να αναδειχθεί ο άνθρωπος πίσω από τον πολιτικό.

Μια Ζωή

Υπαρξιακό ντοκιμαντέρ του Ντίνου Γιώτη. Ερωτήματα πάνω στο νόημα της ζωής και στο πώς ο άνθρωπος διαχειρίζεται την ύπαρξή του εξετάζονται μέσα από την εξέλιξη της ζωής ενός παιδιού, στο μυθοπλαστικό κομμάτι της ταινίας και, παράλληλα, μέσα από τις σκέψεις γνωστών Ελλήνων καλλιτεχνών, πολιτικών, δημοσιογράφων και επιστημόνων.

 

Συντάκτης: Γιάννης Καντέα-Παπαδόπουλος
Πηγή: www.athinorama.gr