Το δραματικό θρίλερ του Ροδρίγκο Σορογκογιέν, η «Έμμα» της Τζέιν Όστιν και μια σατανική πορσελάνινη κούκλα έρχονται στη μεγάλη οθόνη.

Δραματικό θρίλερ του Ροδρίγκο Σορογκογιέν («Ο Έκπτωτος»). Δέκα χρόνια έχουν περάσει από την εξαφάνιση του 6χρονου γιου της Έλενα. Στην τελευταία τηλεφωνική της επικοινωνία μαζί του, ο μικρός της είπε ότι είχε χαθεί σε μια παραλία στη Γαλλία και ότι δεν μπορούσε να βρει τον πατέρα του. Σήμερα, η Έλενα ζει στην ίδια παραλία και δουλεύει σ’ ένα εστιατόριο. Έχει επιτέλους αρχίσει να αφήνει πίσω της το τραγικό αυτό συμβάν, όταν γνωρίζει έναν Γάλλο έφηβο που της θυμίζει έντονα τον χαμένο της γιο.

Έμμα

Το διάσημο ομότιτλο έργο της Τζέιν Όστιν μεταφέρεται στη μεγάλη οθόνη, με την Άνια Τέιλορ-Τζόι στο ρόλο της γοητευτικής, έξυπνης και πλούσιας Έμμα που ζει σε μια μικρή, σχεδόν βαρετή πόλη. Η Έμμα είναι μια αρκετά κακομαθημένη «βασίλισσα των μελισσών», και για να ωριμάσει θα πρέπει να περιπλανηθεί, να λάβει μέρος σε «πειραγμένους» αγώνες και να κάνει λάθος βήματα, που όμως θα την οδηγήσουν στην πραγματική αγάπη.

Οι Σφυριχτές

Ανατρεπτικό νεονουάρ του Κορνέλιου Πορουμπόιου («Αστυνομία, Ταυτότητα»). Ο Κρίστι, ένας διεφθαρμένος αστυνομικός ερευνητής από το Βουκουρέστι, βρίσκεται στα Κανάρια Νησιά με σκοπό να βοηθήσει στη δραπέτευση ενός μαφιόζου από τη φυλακή. Εκεί θα μάθει την μυστική γλώσσα των Σφυριχτών και θα μπλεχτεί σε ένα παιχνίδι προδοσίας και διαφθοράς.

Ο Αγώνας για Δικαιοσύνη

Δικαστικό δράμα με τους Μάικλ Τζόρνταν, Τζέιμι Φοξ και Μπρι Λάρσον. Μετά την αποφοίτησή του από το Χάρβαρντ, ο νεαρός δικηγόρος Μπράιαν, αντί να κυνηγήσει μια προσοδοφόρα επαγγελματική πορεία, αποφασίζει να εγκατασταθεί στην Αλαμπάμα προκειμένου να υπερασπιστεί όσους καταδικάζονται άδικα. Η πρώτη υπόθεση που αναλαμβάνει τον εμπλέκει σε έναν λαβύρινθο νομικών και πολιτικών παρασκηνίων, αλλά και απροκάλυπτου ρατσισμού.

Οι Μητέρες Μας

Χρυσή Κάμερα στις Κάνες για την ιστορία του νεαρού Ερνέστο που ζει στη Γουατεμάλα του 2018 και δουλεύει ως ιατροδικαστής, ταυτοποιώντας σωρούς με ανθρώπους που μέχρι εκείνη τη στιγμή θεωρούνταν αγνοούμενοι. Κι ενώ η χώρα συγκλονίζεται από τη δίκη των στρατιωτικών που εμπλέκονται σε εγκλήματα κατά τη διάρκεια του πρόσφατου εμφυλίου, μια πληροφορία θα οδηγήσει τον Ερνέστο στα χνάρια του αντάρτη πατέρα του, τον οποίο δεν γνώρισε ποτέ.

Brahms: The Boy IΙ

Μία νέα οικογένεια μετακομίζει στην έπαυλη Χίλσαϊρ, δίχως να γνωρίζει την ανατριχιαστική ιστορία της. Εκεί, ο μικρός γιος τους Τζουντ βρίσκει μια πορσελάνινη κούκλα την οποία αποκαλεί Μπραμς. Όμως, κανείς δε γνωρίζει το σκοτεινό μυστικό της σατανικής κούκλας…

Ο Πίνκι και οι Πειρατές

Μαζί με τον τρομερό πειρατή Μαυροδόντη, θρύλο των επτά θαλασσών, ο μικρός Πίνκι και το κορίτσι του, η Ρέιβεν, ξεκινούν μία συναρπαστική περιπέτεια προς το εξωτικό βασίλειο της Λάμα Ράμα όπου βρίσκεται κρυμμένος ο θρυλικός θησαυρός του Βασιλιά Ρούφους, σε μια νορβηγική πειρατική περιπέτεια ανηλίκων προδιαγραφών.

Το Αστέρι του Βορρά

Πολεμική αντιναζιστική ταινία του Λούις Μάιλστοουν, υποψήφια για έξι Όσκαρ (1943).

Συντάκτρια: Βασιλική Γερονίκου
Πηγή: www.athinorama.gr