Ένα υποψήφιο για BAFTA μουσικό δράμα και δύο αψεγάδιαστες επανεκδόσεις έρχονται στους κινηματογράφους αυτήν την εβδομάδα.

 

Wild Rose

Μουσικό δράμα υποψήφιο για BAFTA με την Τζέσι Μπάκλι. Μία από τις indie εκπλήξεις της περασμένης χρονιάς, θέτει ένα απλό ερώτημα στο κοινό: μπορεί μια γυναίκα από τη Γλασκώβη, με βαριά σκοτσέζικη προφορά, να γίνει σταρ της κάντρι στο Νάσβιλ; Σίγουρα μπορεί να το προσπαθήσει, όπως η ηρωίδα του Τομ Χάρπερ («Peaky Blinders», «Αεροναύτες»). Μια μητέρα δύο παιδιών η οποία αποφυλακίζεται ύστερα από ένα χρόνο πίσω από τα κάγκελα. Τότε, και ενάντια σε αυτό που οποιοσδήποτε άλλος θα έκανε, αποφασίζει να ρισκάρει τα πάντα για να ταξιδέψει στις ΗΠΑ και να γίνει τραγουδίστρια. Κι αν αναρωτιέστε γιατί επέλεξε αυτό το είδος της μουσικής στο οποίο φαινομενικά είναι παρείσακτη, η ίδια δίνει την απάντηση: «Επειδή είναι η αλήθεια σε τρεις συγχορδίες».

 

 

Το Κόλπο του Αιώνα

Αργεντίνικο heist movie βασισμένο σε αληθινή ιστορία. Το 2006 στην Αργεντινή μια συμμορία εισβάλλει σε μια τράπεζα και κρατάει 23 ομήρους, σε μια προσπάθεια να αρπάξουν τα εκατομμύρια δολάρια και τα κοσμήματα που κρύβονται στο θησαυροφυλάκιο. Η αστυνομία καταφθάνει και περικυκλώνει την τράπεζα, τα μέσα ενημέρωσης αρχίζουν να μεταδίδουν ζωντανά τις εξελίξεις και οι διαπραγματεύσεις ξεκινούν. Όσο περνούν οι ώρες και οι ληστές δεν παραδίδονται, η αστυνομία παίρνει την παράτολμη απόφαση να κάνει έφοδο. Μόλις, όμως, μπουν στο κτίριο, τους περιμένει μια τεράστια έκπληξη…

 

Όνειρα στην Καλιφόρνια

Κομεντί με την Ντακότα Τζόνσον να δοκιμάζει την τύχη της στο τραγούδι. Η παραμελημένη βοηθός μας σούπερ σταρ τραγουδίστριας με υπέρμετρο εγωισμό, έχει περιοριστεί στο να κάνει καθημερινά θελήματα. Δεν έχει ξεχάσει όμως το παιδικό όνειρό της, να γίνει δηλαδή μια μέρα μουσική παραγωγός. Η ευκαιρία της ζωής της παρουσιάζεται όταν ο μάνατζερ της διάσημης τραγουδίστριας παρουσιάζει στη φιλόδοξη βοηθό μια δελεαστική πρόταση που μπορεί να αλλάξει την καριέρα της για πάντα.

 

Made in Italy

Οικογενειακό δράμα με τον Λίαμ Νίσον και φόντο την καρτποσταλική Ιταλία. Ένας πατέρας ταξιδεύει με τον αποξενωμένο γιο του στην Τοσκάνη, για να επισκευάσουν το παρατημένο εξοχικό που έχουν κληρονομήσει. Κατά τη διάρκεια των εργασιών οι δυο τους επιχειρούν παράλληλα χτίσουν από την αρχή τη σχέση τους, ενώ συγχρωτίζονται με τους ντόπιους, αναπολούν το παρελθόν, την ώρα που ο έρωτας καραδοκεί να τους χτυπήσει την πόρτα.

 

Ένα Γιατρό Παρακαλώ

Μια εφημερία, πολλά κωμικά παραστρατήματα. Ένας ασυνεπής και αδέξιος γιατρός, ο οποίος δεν έχει πλέον περιθώρια για λάθη, μένει μόνος στην εφημερία για κατ’ οίκον επισκέψεις την παραμονή των Χριστουγέννων. Όλα βαίνουν καλώς μέχρι τη στιγμή που τραυματίζεται σε ένα ατύχημα με έναν ποδηλάτη που κάνει παραδόσεις, ο οποίος προθυμοποιείται να τον αντικαταστήσει στη δουλειά του.

 

Ο Πειρατής Μαυροδόντης και το Μαγικό Διαμάντι

Περιπετειώδες animation από τη Νορβηγία. Ένας κακόβουλος πρίγκιπας της ζούγκλας μαζί με μια δαιμόνια βασίλισσα, έχουν αποκτήσει το Μαγικό Διαμάντι, το οποίο σύμφωνα με ένα θρύλο εκπληρώνει όλες τις ευχές του κατόχου του. Όμως, ένας άτακτος πιτσιρικάς καταφέρνει να το κλέψει και να γίνει καπνός. Τότε ο Πειρατής Μαυροδόντης αποφασίζει αν το αναζητήσει πάση θυσία για να γεμίσει τα σεντούκια του χρυσό και πολύτιμα πετράδια.

 

Η Νύχτα του Κυνηγού

Αψεγάδιαστο αγχώδες θρίλερ με έναν εξαιρετικό Ρόμπερτ Μίτσαμ. Ένας παράφρονας ιεροκήρυκας, δολοφόνος γυναικών, παντρεύεται τη χήρα ενός ληστή τράπεζας, για να ιδιοποιηθεί τα χρήματα της ληστείας. Η μοναδική σκηνοθετική απόπειρα του Τσαρλς Λότον είναι ένα αριστούργημα, που έχει τη μορφή ενός σύγχρονου παραμυθιού με αληθινούς όμως δράκους.

Η Δίκη

Αριστουργηματική διασκευή του κλασικού μυθιστορήματος του Φραντς Κάφκα από τον Όρσον Γουελς. Η κοινότοπη ζωή ενός τραπεζικού υπαλλήλου ανατρέπεται ραγδαία όταν δύο άγνωστοι άντρες έρχονται σπίτι του για να τον συλλάβουν και να τον οδηγήσουν στον ανακριτή, παρότι ο ίδιος δεν έχει κάνει καμία παράνομη πράξη. Τότε εισέρχεται σε ένα δαίδαλο παραφροσύνης, άγχους και φόβου από τον οποίο πασχίζει να απελευθερωθεί.

 Πηγή: www.athinorama.gr
Συντάκτης: Γιάννης Καντέας-Παπαδόπουλος