Η Annette του Λεός Καράξ με τους Άνταμ Ντράιβερ και Μαριόν Κοτιγιάρ και τη μουσική των Sparks ανοίγει, μετά το φεστιβάλ Καννών, και τη φθινοπωρινή σεζόν στις ελληνικές αίθουσες. Ένα μιούζικαλ που δεν μοιάζει με κανένα άλλο.

Μαζί της μία από τις πιο ευχάριστες εκπλήξεις της πρόσφατης μνήμης, η Ξηρασία με τον Έρικ Μπάνα, που κινείται ανάμεσα στο αστυνομικό δράμα συλλογικής ενοχής τύπου Mystic River και στην ιστορία λύτρωσης και υπόσχεται να μην αφήσει μάτι στεγνό στο φινάλε της.

Το Τρυφερέ μου Ταυρομάχε είναι ένα queer crowdpleaser που άφησε καλές εντυπώσεις στο περασμένο φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, το After 3:Μετά την Πτώση συνεχίζει την αγαπημένη ερωτική σειρά μια διόλου ευκαταφρόνητης μερίδας του νεανικού κοινού, ενώ το Malignant: Η Επέλαση του Κακού σηματοδοτεί την επιστροφή του μετρ του είδους Τζέιμς Γουάν στο horror με έναν φόρο τιμής στο ιταλικό giallo, αλλά με μεταφυσικό twist. Τέλος μια από τις πιο πολυαναμενόμενες ταινίες για τους μικρούς μας φίλους κάνει την πρεμιέρα της στις αίθουσες. Ο λόγος για το Paw Patrol: Η ταινία, κινηματογραφική μεταφορά μιας σειράς που εδώ και κάποια χρόνια έχει κλέψει την καρδιά των παιδιών, αλλά κι αρκετά χρήματα από το πορτοφόλι των γονιών τους, τα οποία διοχετεύτηκαν σε παιχνίδια και διάφορα προϊόντα με τη σφραγίδα του franchise.

Με τα θερινά να λειτουργούν ακόμη, συνεχίζεται και το αγαπημένο σπορ των επανεκδόσεων. Aυτή την εβδομάδα η κισλοφσκική Τριλογία των Χρωμάτων κλείνει τον κύκλο της με την Μπλε Ταινία και τη Ζιλιέτ Μπινός να πασχίζει να ελευθερωθεί από τα δεσμά του θρήνου, η Τζίνα Ρόουλαντς δίνει ένα ανεπανάληπτο ρεσιτάλ υποκριτικής στο κασσαβετικό Μια Γυναίκα Εξομολογείται, ενώ μία από τις πιο ιδιαίτερες (και πιο μαυρόψυχες) ταινίες του Μπίλυ Γουάιλντερ, το Τελευταίο Ατού, επιστρέφει μετά από δεκαετίες στις αίθουσες.

Στην κεντρική φωτογραφία ο Έρικ Μπάνα στην ταινία ”Ξηρασία”.

Αναδημοσίευση απο lifo.gr

Συντάκτης: Γιάννης Βασιλείου