Ένα κινηματογραφικό πορτρέτο των δραστηριοτήτων του Αθλητικού Συλλόγου Κινητικά Αναπήρων (ΑΣΚΑ) στο Μαρούσι, ένα δράμα απαγωγής με τον Τζέιμς ΜακΑβόι, μια γαλλική κωμωδία και μια  περιπέτεια με τον Λίαμ Νίσον, περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων οι κινηματογραφικές πρεμιέρες της εβδομάδας από 23/9.

«Εξαφάνιση Ανηλίκου»

Στο αγγλόφωνο ριμέικ της ομότιτλης ταινίας του Κριστιάν Καριόν, τότε με τον Γκιγιόμ Κανέ, τώρα με τους Τζέιμς ΜακΑβόι και Κλέιρ Φόι, οδηγώντας στην καρδιά των Χάιλαντς, ο Έντμοντ Μάρεϊ λαμβάνει μια κλήση από την πρώην σύζυγό του.

Απεγνωσμένη τον ενημερώνει ότι ο εφτάχρονος γιος τους που βρισκόταν σε κατασκήνωση, αγνοείται. Σύντομα, γίνεται ξεκάθαρο ότι πρόκειται για απαγωγή, κάτι που οδηγεί τους γονείς στην απελπισία.

«Ένας Θρίαμβος»  

Ο Ετιέν, ένας συχνά εκτός δουλειάς ηθοποιός, δουλεύει ως υπεύθυνος  θεατρικού εργαστηρίου σε μια φυλακή, όπου μαζεύει έναν ασυνήθιστο θίασο από κρατούμενους για να ανεβάσουν το διάσημο έργο του Σάμιουελ Μπέκετ, «Περιμένοντας τον Γκοντό». Όταν του επιτραπεί να πάρει την ομάδα των κρατούμενων σε περιοδεία του έργου σε κανονικά θέατρα έξω από τη φυλακή, ο Ετιέν, επιτέλους, αισθάνεται ότι αυτή μπορεί να είναι η μεγάλη του ευκαιρία να πραγματοποιήσει το όνειρό του, στη σκηνή και τη ζωή.

H κωμωδία του Εμανουέλ Κουρκόλ απέσπασε το Ευρωπαϊκό Βραβείο Καλύτερης Κωμωδίας και βγήκε στις γαλλικές αίθουσες σημειώνοντας τεράστια επιτυχία.

«Μπλε Βάλτος»

Στο συναισθηματικό μελόδραμα του Τζάστιν Τσον, με πρωταγωνιστή τον ίδιο και την Αλίσια Βικάντερ, ένας νοτιοκορεατικής καταγωγής σύζυγος και πατέρας που μεγάλωσε στη Λουιζιάνα, εργάζεται σκληρά για να χαρίσει μια καλή ζωή στην οικογένειά του. Έχει παντρευτεί τον έρωτα της ζωής του και παλεύει να είναι υποδειγματικός πατριός. Καλείται, όμως, να αντιμετωπίσει τα φαντάσματα του παρελθόντος που θα ανασυρθούν από τη λήθη προκειμένου να μη χάσει τη νέα του πατρίδα και να μην έρθει αντιμέτωπος με τον τρόμο της απέλασης.

«Μια Τετάρτη του Μαΐου»

Στο ντεμπούτο του Ιρανού Βαχίντ Τζαλιλβάντ – ακολούθησε η «Περίπτωση Συνείδησης», βραβευμένο από τη Διεθνή Ένωση Κριτικών στο Φεστιβάλ της Βενετίας το 2015, ένας μεσήλικας, όχι ιδιαίτερα πλούσιος, άντρας βάζει αγγελία, σύμφωνα με την οποία θα δωρίσει ένα μεγάλο ποσό για οικονομική βοήθεια. Τα χρήματα θα πάνε σε κάποιον που υποφέρει και χρειάζεται αυτό το ποσό. Αμέσως, κάτω από το γραφείο που ο άντρας έχει επιλέξει για να γίνει η διαλογή των αιτήσεων, επικρατεί το αδιαχώρητο από κάθε λογής κόσμο που θέλει να κάνει αίτηση για τα χρήματα που πρόκειται να δοθούν. Πολυάριθμοι άντρες, αλλά κυρίως γυναίκες, θα περάσουν την πόρτα του γραφείου και ο άντρας θα ακούσει τις δραματικές ιστορίες τους, έχοντας σαν στόχο να επιλέξει έναν από όσους έχει δει και να του δώσει τα χρήματα, με την αστυνομία να επεμβαίνει και να συλλαμβάνει, προσωρινά, τον άντρα, λόγω του τεράστιου πλήθους που έχει μαζέψει στον δρόμο.

«Δρόμος από Πάγο»

Μετά την κατάρρευση ενός απομονωμένου ορυχείου διαμαντιών στον μακρινό βόρειο Καναδά, ένας οδηγός φορτηγού καλείται να ηγηθεί μίας αταίριαστης ομάδας πάνω από τον παγωμένο ωκεανό, για να σωθούν οι εγκλωβισμένοι εργάτες του ορυχείου. Αντιμέτωποι με τον πάγο που έχει αρχίσει να λιώνει και μία καταιγίδα που πλησιάζει, ανακαλύπτουν ότι η πραγματική απειλή δεν είναι αυτή που νόμιζαν.

Στην περιπέτεια του Τζόναθαν Χένσλι, ο Λίαμ Νίσον διασχίζει με φορτηγό τους παγωμένους δρόμους, σε ένα από τα πιο επικίνδυνα και απομονωμένα μέρη του πλανήτη.

«No Heroes»

Για τη διάρκεια της αγωνιστικής σεζόν 2018-2019, η ομάδα μπάσκετ με αμαξίδιο του Αθλητικού Συλλόγου Κινητικά Αναπήρων (ΑΣΚΑ) στο Μαρούσι επέτρεψε σε ένα κινηματογραφικό συνεργείο να παρακολουθεί τις εσωτερικές διεργασίες της, από τις προπονήσεις και τους αγώνες μέχρι τις μετακινήσεις της. Τα μέλη της παραχώρησαν συνεντεύξεις γύρω από το άθλημα, τις συνθήκες διεξαγωγής του στην Ελλάδα, όπως και γύρω από τη διάδρασή τους με το αμαξίδιο. Το αποτέλεσμα είναι το «No Heroes», που αποτελεί, πρώτα από όλα, μια άσκηση παρατήρησης των δυναμικών σχέσεων.

To ντοκιμαντέρ του Γιώργου Βιτσαρόπουλου θα προβληθεί την Τρίτη 28 και την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2021, στις 8 το βράδυ, στον Δημοτικό Κινηματογράφο Αμαρουσίου «Μίμης Φωτόπουλος».

«Εκρηκτικό Κοκτέιλ»

Στην καταιγιστική περιπέτεια του Ισραηλινού Ναβότ Παπουσάντο, με πρωταγωνίστριες την Κάρλα Κουτζίνο, τη Λένα Χέντι, τη Μισέλ Γέο και την Άντζελα Μπάσετ, τρεις γενιές πληρωμένων δολοφόνων θηλυκού γένους αναλαμβάνουν να σώσουν ένα οχτάχρονο κορίτσι από τα χέρια αδίστακτων μαφιόζων, που θέλουν να εκδικηθούν τον πατέρα του.