O Tζόνι Ντεπ υποδύεται τον σημαντικό φωτογράφο Γιουτζίν Σμιθ στην ιστορία των επιπτώσεων που είχε στους κατοίκους μιας πόλης στην Ιαπωνία η δηλητηρίαση των νερών από εργοστασιακά απόβλητα στο «Minamata».

Οι φίλοι του σινεμά των υπερηρώων έχουν ένα σημαντικό ραντεβού στις αίθουσες αυτή την εβδομάδα. Με τον Άντι Σέρκις στη σκηνοθεσία και τον Τομ Χάρντι να επιδεικνύει και πάλι το ταλέντο του στη σωματική κωμωδία, το Venom 2 είναι ένα κατά πολύ καλύτερο sequel της απρόσμενης (;) επιτυχίας του 2018.

O Tζόνι Ντεπ υποδύεται τον σημαντικό φωτογράφο Γιουτζίν Σμιθ στην ιστορία των επιπτώσεων που είχε στους κατοίκους μιας πόλης στην Ιαπωνία η δηλητηρίαση των νερών από εργοστασιακά απόβλητα στο Minamata.

Το συγκλονιστικό Quo Vadis, Aida, που έχασε το ξενόγλωσσο Όσκαρ μόνο επειδή έπεσε πάνω στο Another Round, καταφθάνει επιτέλους και στη χώρα μας, ενώ ο Απιτσατπόνγκ Βερασεθακούλ σκηνοθετεί την Τίλντα Σουίντον στην Ανάμνηση, μια ταινία με ηχητικό σχεδιασμό για Όσκαρ.

Το άλλοτε μελαγχολικό και άλλοτε μαγικό Γκαγκάριν έρχεται για να μας αφηγηθεί την ιστορία ενός πιτσιρικά που διαμένει σε έναν οικισμό σε προάστιο του Παρισιού, ο οποίος απειλείται με κατεδάφιση.

Το animation O Ρον Χάλασε απευθύνεται σε μια γενιά παιδιών και εφήβων που μεγαλώνουν πίσω από μια οθόνη και αναμένεται να δώσει τροφή για ενδιαφέρουσες και εποικοδομητικές συζητήσεις ανάμεσα στους πιτσιρικάδες και τους ενήλικους συνοδούς τους.

Τέλος, με μια διόλου ευκαταφρόνητη καθυστέρηση μας επισκέπτεται και η Χρυσή Άρκτος του φεστιβάλ Βερολίνου του 2020, το Δεν Υπάρχει Κακό του Ιρανού Μοχάμαντ Ρασούλοφ, ένα σπονδυλωτό φιλμ που περιλαμβάνει τέσσερις ιστορίες με αντικείμενο τη θανατική ποινή.

Αναδημοσίευση απο lifo.gr
Συντάκτης: Γιάννης Βασιλείου