Η υποψήφια για έξι Όσκαρ κωμωδία «Τζότζο» και η κινηματογραφική μεταφορά του διάσημου μιούζικαλ «Cats» έρχονται στη μεγάλη οθόνη.

Τζότζο

Αφού δοκίμασε με επιτυχία να προσδώσει λίγο παραπάνω χιούμορ στο υπερηρωικό σύμπαν της Marvel σκηνοθετώντας το «Thor: Ragnarok», ο Τάικα Γουαϊτίτι επιστρέφει στις αντισυμβατικές κωμωδίες («What We Do in the Shadows») και στη ναζιστική Γερμανία. Εκεί ο νεαρός Τζότζο μεγαλώνει με μόνη παρέα τη μητέρα του και τον φανταστικό φίλο του, τον… Αδόλφο Χίτλερ. Όταν λοιπόν ανακαλύψει πως στο σπίτι τους κρύβεται μια μικρή Εβραία, τα «πιστεύω» του θα δοκιμαστούν με κωμικοτραγικό τρόπο, σε μια ξέφρενη όσο και συγκινητική σάτιρα που φέρνει στο νου το «Η Ζωή Είναι Ωραία» του Ρομπέρτο Μπενίνι και απέσπασε το βραβείο κοινού στο Φεστιβάλ του Τορόντο αλλά και έξι οσκαρικές υποψηφιότητες.

Cats

Ένα ακόμα μυθικό μιούζικαλ του Μπρόντγουεϊ περνά με πιρουέτες στη μεγάλη οθόνη, φιλοδοξώντας να μεταφέρει εκεί όλη τη μαγεία της θεατρικής σκηνής. Τα ηνία της πολυδάπανης διασκευής κρατά ο οσκαρικός σκηνοθέτης Τομ Χούπερ («Ο Λόγος του Βασιλιά», «Το Κορίτσι από τη Δανία»), ο οποίος γνωρίζει πώς να στήνει μια μεγαλεπήβολη και υψηλών προδιαγραφών παραγωγή, μιας και στο παρελθόν έχει ήδη δοκιμαστεί πετυχημένα στο μιούζικαλ με τους «Άθλιους». Πρωταγωνιστούν ως γάτες, χάρη στα ειδικά εφέ, οι Τζέιμς Κόρντεν, Τζούντι Ντεντς, Τζέισον Ντερούλο, Ίντρις Έλμπα, Τζένιφερ Χάντσον, Ίαν ΜακΚέλεν, Τέιλορ Σουίφτ, Ρέμπελ Γουίλσον και μαζί τους, η πρίμα μπαλαρίνα στο Βασιλικό Μπαλέτο της Αγγλίας, Φρανσέσκα Χέιγουορντ.

Τραγούδι Χωρίς Όνομα

Η Χεορχίνα, μια νεαρή κοπέλα από ένα μικρό χωριό των Άνδεων, φτάνει στη Λίμα προκειμένου να γεννήσει σε μια αυτοσχέδια κλινική. Μυστηριωδώς όμως, το βρέφος εξαφανίζεται. Εν μέσω των πολιτικών αναταραχών της εποχής, ο Πέδρο, ένας τολμηρός δημοσιογράφος, θα γίνει ο μοναδικός της σύμμαχος στην απελπισμένη αναζήτηση να βρει το παιδί της, σε ένα λυρικό ασπρόμαυρο δράμα βασισμένο σε αληθινή ιστορία.

Η Γκουβερνάντα

Σε ένα μυστηριώδες κτήμα στην εξοχή της περιοχής Μέιν, η Κέιτ προσλαμβάνεται ως νταντά δύο ψυχικά διαταραγμένων ορφανών παιδιών. Σύντομα όμως ανακαλύπτει ότι το μέρος αλλά και τα παιδιά κρύβουν σκοτεινά μυστικά και τα πράγματα μπορεί να μην είναι όπως δείχνουν, σε μια μοντέρνα διασκευή της γοτθικής ιστορίας τρόμου «Το Στρίψιμο της Βίδας» του Χένρι Τζέιμς.

Ενωμένες Πατούσες

Μια παρέα από κακομαθημένα κατοικίδια με αρχηγό τη λουσάτη γάτα Μπελ βρίσκει τον μπελά της όταν οι μηχανές που διοικούν τη Ρόμπο Σίτι εκτροχιάζονται και παίρνουν την εξουσία, με αποτέλεσμα να το σκάσουν όλοι οι άνθρωποι για να σωθούν. Τα παραχαϊδεμένα κατοικίδια, με βοηθό έναν περπατημένο αδέσποτο σκύλο, πρέπει να ξεπεράσουν τις προκαταλήψεις τους και τον ίδιο τους τον εαυτό για να σώσουν τον κόσμο από τα δαιμόνια Ρομπότ.

Η Πτώση του Βερολίνου

Σοβιετικό ντοκιμαντέρ του 1945 για τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, αποτελούμενο από μια σύνθεση πρωτότυπων πλάνων από τουλάχιστον σαράντα καμεραμέν από την Λευκορωσία και τον Ουκρανικό Στρατό, συμπεριλαμβανομένου γερμανικού στρατιωτικού υλικού.

Συντάκτρια: Βασιλική Γερονίκου
Πηγή: www.athinorama.gr