Η πολυαναμενόμενη επιστροφή του Τέρενς Μάλικ έρχεται στους κινηματογράφους αυτήν την εβδομάδα.

Μια Κρυφή Ζωή

Ο αγώνας αντίστασης ενός αντιρρησία συνείδησης στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, δια χειρός Τέρενς Μάλικ. Έχοντας διχάσει σινεφίλ κοινό και κριτικούς με την επιστροφή του πίσω από την κάμερα το 2011 με το «Δέντρο της Ζωής», ο Μάλικ έχει αφοσιωθεί σε ένα ποιητικό, εσωστρεφές και φιλοσοφικό σινεμά, το οποίο τον αποξένωσε από ένα μεγάλο μέρος του φανατικού κοινού του. Το «Μια Κρυφή Ζωή», με αρχικό τίτλο «Radegund», όμως, τον ξαναβάζει σε πιο mainstream δρόμο, καθώς αποτελεί την πρώτη του αφηγηματικά γραμμική ταινία μετά τον «Άγνωστο Κόσμο» του 2005. Εντυπωσιακή οπτικά όπως πάντα, η βιογραφία του Αυστριακού αντιρρησία συνείδησης Φραντς Γιαγκερστάτερ, ο οποίος αρνήθηκε να πολεμήσει για τους ναζί, είναι επίσης η πρώτη μυθοπλαστική ταινία του Μάλικ από τη «Λεπτή Κόκκινη Γραμμή» (1998) που τη διεύθυνση φωτογραφίας δεν υπογράφει ο τριπλά οσκαρικός Εμάνουελ Λουμπέζκι.

Ο Κύριος Τζόουνς

Δράμα εποχής με ήρωα έναν ρεπόρτερ ο οποίος επιχειρεί να πάρει συνέντευξη από τον Στάλιν. Στις αρχές της δεκαετίας του ’30, ένας φιλόδοξος ρεπόρτερ ο οποίος είχε ήδη καταφέρει να γίνει ο πρώτος ξένος δημοσιογράφος που πήρε συνέντευξη από τον Χίτλερ, αποφασίζει να ξεκινήσει το επόμενο μεγαλεπήβολο σχέδιό του. Στόχος του η Σοβιετική Ένωση και ο Στάλιν, όπου επιχειρεί όχι μόνο να συνομιλήσει με τον πανίσχυρο άντρα αλλά και να ξεσκεπάσει τα βίαια μυστικά του καθεστώτος.

Like a Boss

Κωμωδία με τις Τίφανι Χάντις, Ρόουζ Μπερν και Σάλμα Χάγιεκ. Δύο κολλητές απολαμβάνουν τη ζωή τους ως ιδιοκτήτριες εταιρίας καλλυντικών που έχουν χτίσει οι ίδιες από το μηδέν. Με τα οικονομικά της επιχείρησης όμως να βρίσκονται σε κάκιστη κατάσταση, οι δυο τους αποδέχονται την πρόταση εξαγοράς που τους κάνει μια πανίσχυρη μεγιστάνας της βιομηχανίας. Απόφαση η οποία θα φέρει αναταράξεις στη σχέση τους.

Agora II – Δεσμώτες

Ντοκιμαντέρ του Γιώργου Αυγερόπουλου για την οικονομική κρίση, με γνώμονα τα γεγονότα του 2015-2019. Για 4,5 χρόνια, από τον Ιανουάριο του 2015 μέχρι τον Ιούλιο του 2019, ο Αυγερόπουλος παρακολουθεί την κοινωνία της χώρας του σε διαφορετικά επίπεδα, με πρωταγωνιστές τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τον υπουργό οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, ένα ζευγάρι προσφύγων απ’ τη Συρία, μία τραγική μάνα, μια οικονομική μετανάστρια, και έναν νέο γιατρό.

Οι Σκανταλιάρηδες

Animation με ήρωες άτακτα ξωτικά. Σύμφωνα με ένα γερμανικό θρύλο, υπάρχουν κάποια ξωτικά τα οποία πριν από 200 χρόνια βοηθούσαν τη νύχτα τους τεχνίτες. Μια μέρα όμως μια κακόβουλη γυναίκα τα ανάγκασε να μείνουν κρυμμένα για πάντα στις υπόγειες κατοικίες τους. Όλα αυτά θα αλλάξουν χάρη στη γενναία απόφαση της Έλφι και των φίλων της, οι οποίοι αρνούνται πλέον να ζουν έτσι.

Ciao Italia

Κωμικό heist movie με κοινωνικοπολιτικές ανησυχίες. Πέντε άνεργες κοπέλες σε απελπισία, σχεδιάζουν μια ληστεία στην οποία μπλέκονται μια πρώην αντάρτισσα γιαγιά, ένας απόστρατος χωροφύλακας, μια άπληστη πλαστογράφος αλλά και ένας περιπτεράς.

Ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων

Τα μυστικά του πολύπλοκου μηχανισμού αποκαλύπτονται στο ντοκιμαντέρ του Νίκου Παπακώστα. Το ιστορικό ανεύρεσης, μελέτης και ανάδειξης της μοναδικής στο είδος της ανακάλυψης.

Η Μάχη της Ρωσίας

Επανέκδοση της πολεμικής ταινίας των Φρανκ Κάπρα και Ανατόλι Λίτβακ από το 1943. Καταγραφή των γεγονότων που οδήγησαν στην εισβολή των ναζιστικών δυνάμεων στη Ρωσία, αλλά και η σθεναρή αντίσταση που προέβαλαν τα ρώσικα στρατεύματα.

Συντάκτης: Γιάννης Καντέας Παπαδόπουλος
Πηγή: www.athinorama.gr