Φορτωμένη με έξι υποψηφιότητες για Όσκαρ στις αποσκευές της, η Μέθοδος των Γουίλιαμς, ένα έργο με crowdpleasing αρετές, έρχεται στις ελληνικές αίθουσες αυτή την Πέμπτη.

Τις μεγαλύτερες πιθανότητες για νίκη τη βραδιά της απονομής τις έχει στην κατηγορία του Α’ Ανδρικού Ρόλου, με έναν Γουίλ Σμιθ σε μία από τις καλύτερες στιγμές της καριέρας του, στον ρόλο του πατέρα των τενιστριών Σερίνα και Βίνους Γουίλιαμς. Οι αληθινές αδερφές Γουίλιαμς δηλώνουν ενθουσιασμένες με την ταινία.

Η πολύπαθη μεταφορά του Uncharted στη μεγάλη οθόνη δεν μπόρεσε να σπάσει την κατάρα των κινηματογραφικών διασκευών βιντεοπαιχνιδιών, που είθισται να απογοητεύουν τόσο τους φαν όσο και τους υπόλοιπους. Απόπειρα εξωτικής περιπέτειας τύπου Ιντιάνα Τζόουνς που καταλήγει σε ψηφιακό χάος, με ελαφρώς άστοχες τις επιλογές των Τομ Χόλαντ και Μαρκ Γουόλμπεργκ στους ρόλους των Νέιθαν Ντρέικ και Σάλι αντίστοιχα, οι οποίοι αναζητούν τον θησαυρό του Μαγγελάνου με τον κακό Αντόνιο Μπαντέρας στο κατόπι τους.

Με περίπου ένα έτος καθυστέρηση καταφθάνει στις αίθουσες και το Ένας Οργισμένος Άντρας Εκδικείται, η επανένωση των Γκάι Ρίτσι και Τζέισον Στέιθαμ σε ένα ριμέικ της γαλλικής Χρηματαποστολής. Αφήγηση αλά Ρασομόν, καλογυρισμένη δράση, αλλά και ένα σενάριο που ξεμένει από καύσιμα μετά την πρώτη ώρα, σε μια σκληρή ιστορία εκδίκησης που θα ξεγελάσει κάπως τη δίψα των οπαδών της κινηματογραφικής αδρεναλίνης.

Ο κύκλος των νέων ταινιών κλείνει με δύο ενδιαφέρουσες arthouse επιλογές, τον τουρκικό Φύλακα Αδερφό, όπου η δράση εξελίσσεται κατά τη διάρκεια μιας ημέρας σε ένα οικοτροφείο, και τα αιγυπτιακά Μυστικά της Αδερφής μου, που έφυγαν από το περασμένο φεστιβάλ της Τραϊμπέκα με το βραβείο ερμηνείας για τις δυο νεαρές πρωταγωνίστριές τους.

Αναδημοσίευση απο lifo.gr
Συντάκτης: Γιάννης Βασιλείου