Νέα κινηματογραφική εβδομάδα, νέα περιπέτεια για τον ασταμάτητο και ακατάβλητο Λίαμ Νίσον.

Μόνο πέρσι τον είδαμε σε τρεις τέτοιες, ανάμεσα τους και στον Έντιμο Κλέφτη του Μαρκ Γουίλιαμς, δημιουργό της σειράς Ozark. Ο Μεσάζοντας αποτελεί τη νέα τους συνεργασία, σηματοδοτεί μια μικρή βελτίωση σε σχέση με την προηγούμενη και πάλι, όμως, συγκαταλέγεται ανάμεσα στις ελάσσονες προσθήκες στον action κανόνα του Λίαμ Νίσον.

Πλην του Λίαμ Νίσον, ο έρωτας είναι ο άλλος πρωταγωνιστής της εβδομάδας, καθώς αποτελεί το αντικείμενο δύο νέων κυκλοφοριών. Το Πάθος είναι μια ιστορία ερωτικής εμμονής με την Λετίσια Ντος να ερωτεύεται έναν γοητευτικό διπλωμάτη που φέρει τα χαρακτηριστικά του χορευτή Σεργκέι Πολούνιν, ο οποίος συνεχίζει να αναζητά τα βήματα του προς μια κινηματογραφική καριέρα.

 Στο Μια Μέρα στη Σαγκάη, πρώτη ελληνοκινεζική παραγωγή και σκηνοθετικό ντεμπούτο του Βασίλη Ξηρού, ο Δημήτρης Μοθωναίος και η Του Χούα ζηλεύουν τους Ίθαν Χοκ και Ζιλί Ντελπί και σουλατσάρουν στα γοητευτικά σοκάκια της κινεζικής πόλης, συζητώντας περί ανέμων και υδάτων και ερωτοτροπώντας.

Ακόμα ένα ελληνικό ντεμπούτο έχουμε αυτή την εβδομάδα. Η μετάβαση της σκηνοθέτιδας Ζακλίν Λέντζου στο σινεμά μεγάλου μήκους με την ταινία Σελήνη, 66 Ερωτήσεις καταφθάνει επιτέλους στις αίθουσες μετά την πρεμιέρα της στο τμήμα Encounters του φεστιβάλ Βερολίνου και μια αξιοσημείωτη φεστιβαλική πορεία. Η Σοφία Κόκκαλη πρωταγωνιστεί στον ρόλο μιας γυναίκας που επιστρέφει στην Αθήνα για να φροντίσει τον άρρωστο πατέρα της.

Τέλος, κυκλοφορεί και το animation Μπάντι ο Ροκ Σταρ 2, μια ταινία εμφανώς φθηνότερη και λιγότερο διασκεδαστική από τον προκάτοχό της. Προβάλλεται αποκλειστικά σε μεταγλωττισμένη εκδοχή.

cover photo: Η πρωταγωνίστρια της ταινίας Σελήνη, 66 ερωτήσεις, Σοφία Κόκκαλη

Αναδημοσίευση απο lifo.gr 
Συντάκτης: Γιάννης Βασιλείου