Οι ταινίες που κάνουν πρεμιέρα στις αίθουσες την εβδομάδα 24 – 30 Οκτωβρίου 2019 με μια ματιά!

Τζούντι

Παρά τη συγκινητική προσπάθεια της αμερικανίδας Ρενέ Ζελβέγκερ να χωρέσει στην ευρηματική της γκάμα όλο το πληθωρικό ταλέντο της Ντόροθι του «Μάγου του Οζ», το αποτέλεσμα δεν την δικαιώνει απόλυτα. Αυτό δεν σημαίνει πάντως ότι η Ρενέ δεν μπορεί να βρεθεί στην οσκαρική πεντάδα καθώς η συμβατική βιογραφία του βρετανού Ρούπερτ Γκουλντ «Τζουντ» περιλαμβάνει τα συστατικά που αρέσουν στην αμερικανική Ακαδημία: πολύ δράμα, πιπεράτα παρασκήνια (τα φλας μπακ από την εποχή του παλιού Χόλιγουντ αξίζουν), λίγα ψήγματα χιούμορ και μια ζωή τραγική που ολοκληρώνεται με το πιο βαρύ τίμημα για την άτυχη Γκάρλαντ.
Kριτική και αίθουσες προβολής

 
Μάχη της επικράτησης

Το biopic «Μάχη της επικράτησης» περιγράφει τον λυσσαλέο αγώνα μεταξύ Τόμας Έντισον κι ενός ζάμπλουτου επιχειρηματία για τα πρωτεία στην ηλεκτροδότηση των ΗΠΑ στα 1880. Το ηλεκτρικό ρεύμα λοιπόν ως «ιερό δισκοπότηρο» για τους δύο αντιπάλους σε μια ταινία που έχει ικανή δραματουργία και πληθώρα πληροφοριών γύρω από τα αυθεντικά γεγονότα αλλά η απόφαση του σκηνοθέτη Αλφόνσο Γκομέζ Ραχόν να εστιάσει στην προσωπική κόντρα των Κάμπερμπατς – Σάνον στερεί την ευκαιρία από το φιλμ για να πετύχει πολλά περισσότερα από μια απλή διεκπεραίωση.

Τα «Κρατικά μυστικά» με τους Κίρα Νάιτλι, Ρέιφ Φάινς έχει την ικανότητα να παράγει σασπένς και ένταση χάρη στην συγκροτημένη και ψύχραιμη οπτική του σκηνοθέτη Γκάβιν Χουντ γύρω από ένα αυθεντικό γεγονός (μια υπάλληλος των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών αποκαλύπτει ένα μυστικό έγγραφο που αποδεικνύει τις βρώμικες μεθόδους της χώρας της στον πόλεμο του Ιράκ) που συνδυάστηκε με την παράνομη όπως αποδείχτηκε εισβολή των ΗΠΑ και Μ.Βρετανίας στο Ιράκ το 2003.

Γέτι, ο χιονάνθρωπος των Ιμαλαίων

Το animation της βδομάδας είναι το «Γέτι, ο χιονάνθρωπος των Ιμαλαίων» που φέρνει αγνά συναισθήματα και παιδική δράση στο ίδιο πλάνο, ενώ το καλογυρισμένο φιλμ του ιταλού Αντρέα ντι Στέφανο «3 δευτερόλεπτα» πετυχαίνει να δώσει νεύρο και συνοχή σε μια ιστορία βγαλμένη από την δεξαμενή των παραδοσιακών αστυνομικών θρίλερ.

Τα άλλα δύο φιλμ της βδομάδας είναι το νεανικό θρίλερ «Αντίστροφη μέτρηση» και η «Οικογενειακή ευτυχία ΑΕ» του Βέρνερ Χέρτζογκ, που περιγράφει τη λειτουργία μιας ιαπωνικής εταιρείας το αντικείμενο της οποίας είναι να «νοικιάζει» συγγενείς σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη.

Συντάκτης: Κωνσταντίνος Καϊμάκης
Πηγή: www.monopoli.gr