Aυτήν την εβδομάδα τα σινεμά φιλοξενούν ταινίες όπου οι γυναίκες αποδεικνύουν το δυναμισμό και την θανατηφόρα γοητεία τους.

Μια νύχτα μαγική (3/5*)

Η εναλλακτική αισθηματική κομεντί του Κριστόφ Ονορέ «Μια νύχτα μαγική» που βραβεύτηκε στις Κάννες για την ερμηνεία της Κιάρα Μαστρογιάνι.
Υπόθεση: Μετά από 20 χρόνια γάμου, η Μαρία αποφασίζει να αφήσει τη συζυγική στέγη. Μια νύχτα πηγαίνει στο δωμάτιο 212, στο ξενοδοχείο απέναντι από το σπίτι της. Από εκεί, η Μαρία έχει πανοραμική θέα του διαμερίσματος της, του συζύγου της, του γάμου της.

 

Επικίνδυνη ομορφιά (3/5*)

Η «Επικίνδυνη ομορφιά» με την Τζέσικα Τσαστέιν στο ρόλο μιας σκοτεινής, αλλά και ρεαλιστικής όσο δεν φαντάζεστε πληρωμένης δολοφόνου.
Υπόθεση: Η Έιβα είναι μια φημισμένη πληρωμένη εκτελέστρια που αναλαμβάνει τις πιο δύσκολες υποθέσεις από τα απαιτητικά αφεντικά της. Όταν όμως οι τελευταίοι μαθαίνουν ότι η Έιβα μιλάει στα θύματά της λίγο πριν τα εκτελέσει, παραβιάζοντας με αυτόν τον τρόπο τις αυστηρές εντολές που τις έχουν δοθεί, αποφασίζουν να την βγάλουν από την μέση.

Miss Απειθαρχία (3/5*)

Το βρετανικό «Miss Απειθαρχία» που πατάει πάνω σε αυθεντικά γεγονότα και βάζει στο στόχαστρο τους περίφημους διαγωνισμούς ομορφιάς.
Υπόθεση: Μια αγγλική φεμινιστική οργάνωση σχεδιάζει να πλήξει το κύρος των επικείμενων καλλιστείων ομορφιάς για την ανάδειξη της Μις Κόσμος 1970 που γίνονται στο Λονδίνο και αναμένεται να παρακολουθήσουν τηλεοπτικά περισσότεροι από 100 εκατομμύρια τηλεθεατές.

Ένα τέλειο σχέδιο

Η ισπανική ταινία «Ένα τέλειο σχέδιο» πάει στην αντιπέρα όχθη και καταπιάνεται με τον αντρικό μικρόκοσμο.
Υπόθεση: Τρεις φίλοι είναι άνεργοι εδώ και πολύ καιρό. Κάθε πρωί στις 9.00 ξεκινούν να εκτελέσουν ένα σχέδιο που θα τους βγάλει από την δύσκολη κατάσταση, όμως σχεδόν πάντα κάτι συμβαίνει που ακυρώνει τα μεγαλεπήβολα πλάνα τους.

Όχι άλλο καλοκαίρι

Η ιταλική κωμωδία «Όχι άλλο καλοκαίρι» που έκανε ρεκόρ εισιτηρίων στην γειτονική χώρα.
Υπόθεση: Τρεις οικογένειες από διαφορετικά κοινωνικά υπόβαθρα και κουλτούρες νοικιάζουν κατά λάθος το ίδιο σπίτι κατά την περίοδο των καλοκαιρινών διακοπών. Ακούγεται σαν μια συνταγή για καταστροφή, αλλά η ζωή βρίσκει πάντα τρόπο να μας εκπλήσσει ευχάριστα. Οι οικογένειες θα έρθουν πιο κοντά και θα πάρουν μαθήματα ζωής από αυτή τους τη συμβίωση.

Ο πλανήτης του Γουίλι

Ακόμη ένα animation σκάει μύτη στα κατακαλόκαιρο με χώρα προέλευσης την Γαλλία και τίτλο «Ο πλανήτης του Γουίλι».
Υπόθεση: Όταν το διαστημόπλοιό τους καταστρέφεται από έναν αστεροειδή, ο νεαρός Γουίλι χωρίζεται από τους γονείς του και η κάψουλα διάσωσης τον οδηγεί σε έναν μυστηριώδη και ανεξερεύνητο πλανήτη.

Επανεκδόσεις

Από τις επανεκδόσεις της εβδομάδας μην χάσετε όσοι δεν έχετε δει το «Γυμνοί στο ήλιο» του Ρενέ Κλεμάν όπου ο Αλέν Ντελόν στα ντουζένια του υποδύεται τον ταλαντούχο κύριο Ρίπλεϊ – ναι, είναι η πρώτη κινηματογραφική διασκευή του φημισμένου μυθιστορήματος της Πατρίσια Χάισμιθ.

Πολύ γέλιο έχει και το «Κλουβί με τις τρελές» με το γκέι ζευγάρι των Ούγκο Τονιάτσι και Μισέλ Σερόλ να φτάνει μέχρι τα όσκαρ του 1978.
Υπόθεση: Δυο ομοφυλόφιλοι μένουν στο Σεν Τροπέ και διευθύνουν ένα κλαμπ με drag σόου. Η ζωή τους αναστατώνεται όταν ο γιος του ενός ανακοινώνει τον γάμο του. Τώρα, οι δυο τους πρέπει να κρύψουν επιμελώς την ταυτότητα τους, επειδή η νύφη και οι γονείς της καταφθάνουν με συντηρητικές ορέξεις.

Τέλος το γυρισμένο στα 1969 «Ληστεία αλά ιταλικά» φέρνει τον Μάικλ Κέιν μέσα σε ένα Mini Cooper να προσπαθεί αν φέρει σε πέρας την ληστεία του τίτλου.
Υπόθεση: Ο Τσάρλι μόλις βγήκε από την φυλακή και μαζεύει φίλους για την επόμενη μεγάλη του «δουλειά». Στόχος είναι 4 εκατομμύρια δολάρια που φτάνουν στην Ιταλία από την Κίνα.

Συντάκτης: Κωνσταντίνος Καϊμάκης
Πηγή: www.monopoli.gr