Οι ταινίες που κάνουν πρεμιέρα στις αίθουσες την εβδομάδα 26 Δεκεμβρίου – 1η Ιανουαρίου με μια ματιά.

Παβαρότι

Η πληθωρική προσωπικότητα του Λουτσιάνο Παβαρότι είναι το θέμα στο ομότιτλο ντοκιμαντέρ του Ρον Χάουαρντ. Η ζωή του διάσημου τενόρου παρουσιάζεται στο «Παβαρότι» σαν ένα μεγάλο κλασικό δράμα όπερας: με τραγικά γεγονότα, συγκινήσεις, προδοσίες αλλά κι ένα μεγάλο έρωτα που φέρνει τα πάνω κάτω στη ζωή του ήρωα.

Βόμβα

Πιο συμβατική και ανώδυνη από όσο περιμέναμε η «Βόμβα» του Τζέι Ρόουτς καταπιάνεται με ένα μεγάλο σκάνδαλο που σηματοδότησε την αρχή της πτώσης για τον ιδρυτή του τηλεοπτικού κολοσσού Fox όταν τρεις υπάλληλοι του τον κατηγόρησαν για σεξουαλική παρενόχληση. Στους βασικούς ρόλους τρεις μεγάλες ντάμες του σινεμά (Νικόλ Κίντμαν, Μάργκο Ρόμπι, Σαρλίζ Θερόν) με τις δύο τελευταίες να προτείνονται για Χρυσή Σφαίρα ερμηνείας.

Και Μετά Χορέψαμε

Το σουηδογεωργιανό «Και Μετά Χορέψαμε» του Λεβάν Ακίν είναι η συγκινητική ιστορία ενός νεαρού χορευτή που πασχίζει να βρει την αλήθεια στη ζωή του μέσω της τέχνης του και φυσικά οδηγείται στην ατομική εξέγερση.

Μετα-Μορφωμένοι Πράκτορες

Τέλος το παιδικό κοινό θα στραφεί σε άλλα…κόλπα. Το «Μετα-Μορφωμένοι Πράκτορες» είναι μια συρραφή από όλα τα κλισέ των γνωστών κινηματογραφικών υπερκατασκόπων δοσμένα μέσω της παιδικής αθωότητας.

Συντάκτης: Κωνσταντίνος Καϊμάκης