Οι ταινίες που κάνουν πρεμιέρα στις αίθουσες την εβδομάδα 19-25 Δεκεμβρίου με μια ματιά!

Star Wars: Skywalker Η Άνοδος

Η θρυλική διαστημική σαπουνόπερα του Τζορτζ Λούκας φτάνει στο τέλος της μετά από 42 χρόνια, τρεις τριλογίες και άλλες ταινίες εκτός σειράς που αποκόμισαν παγκόσμιες εισπράξεις σχεδόν 9,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Το ένατο κεφάλαιο του «Πολέμου των άστρων» που τιτλοφορείται «Star Wars: Skywalker Η Άνοδος» διαθέτει τα πάντα: δράση, ανατροπές, εκπλήξεις, ένταση, εφέ και αρκετό συναίσθημα που κυρίως θα αγγίξει τους παλιούς φαν της σειράς.

Ευτυχία

Στην αντιπέρα όχθη η «Ευτυχία» του Άγγελου Φραντζή αφηγείται την τρικυμιώδη ζωή της διασημότερης ελληνίδας στιχουργού Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου που υποδύονται σε δύο διαφορετικές χρονικές περιόδους η Κάτια Γκουλιώνη και η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη.

Τρεις Αδερφές

Ακόμη μια πολύ ενδιαφέρουσα ταινία είναι το τουρκικό δράμα «Τρεις Αδερφές» που φέρνει το κλασικό έργο του Τσέχοφ στα χιονισμένα ορεινά χωριά της Ανατολίας.

Playmobil – Η ταινία

Το παιδικό κοινό θα στραφεί στις περιπέτειες του «Playmobil- Η ταινία», ενώ οι λάτρεις του Μπέργκμαν έχουν κάθε λόγο για να νιώθουν ότι τα Χριστούγεννα ήρθαν νωρίτερα για αυτούς.

Φάννυ και Αλέξανδρος

Το «Φάννυ και Αλέξανδρος» δεν είναι μόνο η πιο προσωπική ταινία του μέγιστου σουηδού δραματουργού αλλά και η πιο αναγνωρισμένη σε διεθνές επίπεδο που μεταξύ άλλων βραβεύτηκε με 4 όσκαρ.

Μετά το γάμο

Τέλος το «Μετά το γάμο», μια διασκευή ενός έργου της Σουζάνε Μπίερ δίνει την ευκαιρία στις Μισέλ Γουίλιαμς και Τζούλιαν Μουρ να αναμετρηθούν σε υποκριτικό επίπεδο.

Εγχειρίδιο του κακού

Το «Εγχειρίδιο του κακού» φιλοξενεί την προσωπική ματιά 8 διαφορετικών σκηνοθετών από όλο τον κόσμο- την Ελλάδα εκπροσωπεί ο Γιάννης Βεσλεμές- πάνω στη μυθολογία του τρόμου.