Παρά τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει ο Έρικ Κλάπτον, δεν το βάζει κάτω και έξι χρόνια από το προηγούμενο, ετοιμάζει το 6ο Crossroads Guitar Festival, στις 20 και 21 Σεπτεμβρίου στο American Airline Center του Ντάλας, στο Τέξας. Δύο διαφορετικές βραδιές γεμάτες blues με τη συμμετοχή δυνατών «παικτών» του είδους και φυσικά τη συμμετοχή του οικοδεσπότη «αργοχέρη».

Ο Έρικ Κλάπτον ίδρυσε το 1998, το Crossroads Center της Αντίγκουα, ως πρώην εξαρτημένο άτομο, για να προσφέρει θεραπεία και εκπαίδευση σε εξαρτημένα άτομα, βοηθώντας άτομα με καταναγκαστικές συμπεριφορές εθισμού, όπως και στις οικογένειές τους. Η θεραπεία παρέχεται μέσω οικιακής και οικογενειακής φροντίδας, όπως και προγραμμάτων φροντίδας, βοηθώντας ουσιαστικά στην αλλαγή τρόπου ζωής τους.

Το Crossroads Center διαθέτει επίσης ένα σπίτι με 16 κρεβάτια στην Αντίγκουα, που ονομάζεται Bevon House (αποκλειστικά για τους κατοίκους της Αντίγκουα) και διευκολύνει μια σχολική σειρά εκπαίδευσης, με την επωνυμία Breaking the Cycle σε όλες τις σχολές της Αντίγκουα. Το Κέντρο Σταυροφόρων έχει επεκτείνει πρόσφατα το πρόγραμμά του για να προσφέρει μεταβατική ζωή στους άνδρες, σύμφωνα με τη φιλοσοφία του για την αποκατάσταση, στο The Sanctuary του Delray Beach της Φλώριδας, για όσους έχουν ολοκληρώσει ένα πρόγραμμα οικιακής θεραπείας.
Crossroads Guitar Festival 2
Στον κύκλο των δραστηριοτήτων του Κέντρου Σταυροφόρων ο Κλάπτον δημιούργησε το Crossroads Guitar Festival. Το πρώτο διεξήχθη στις 30 Ιουνίου 1999, στο Madison Square Garden, στη Νέα Υόρκη, όπου διεξήχθη και το τελευταίο το 2013 με τη συμμετοχή των B.B. King, Buddy Guy, Allman Brothers. Το 2o CGF έγινε το 2004 στο Ντάλας του Τέξας, όπου επιστρέφει φέτος. Ο διάσημος μουσικός κάθε φορά καλεί την αφρόκρεμα του blues σε μοναδικές συνευρέσεις και το οπτικοακουστικό υλικό αποτυπώνεται σε dvd.

Το line up του Crossroads Guitar Festival 2019:

Alan Darby
Albert Lee
Andy Fairweather Low
Billy Gibbons
Bonnie Raitt
Bradley Walker
Buddy Guy Band
Citizen Cope
Daniel Santiago
Doyle Bramhall II
Eric Clapton
Gary Clark Jr.
Gustavo Santaolalla
James Bay
Jeff Beck
Jerry Douglas
Jimmie Vaughan
Joe Walsh
Jonny Lang
Keb Mo
Kurt Rosenwinkel
Los Lobos
Marcus King Band
Pedro Martins
Peter Frampton
Robert Cray
Robert Randolph
Sheryl Crow
Sonny Landreth
Tedeschi Trucks Band
Tom Misch
Vince Gill

Για τους ενδιαφερομένους ηλεκτρονικά εισιτήρια εδώ.

*Περισσότερες πληροφορίες στο www.ericclapton.com και www.crossroadsguitarfestival.com

πηγή: ogdoo.gr