Η μουσική παράσταση «Ο Αττίκ στο Παρίσι» του Γιώργη Χριστοδούλου, ανεβαίνει στο υπαίθριο Θέατρο Κολωνού την Παρασκευή 7 Αυγούστου 2020.

 «Ο Αττίκ στο Παρίσι» του Γιώργη Χριστοδούλου είναι μια διαφορετική μουσική παράσταση βασισμένη στα τραγούδια του Αττίκ αλλά και σε μεγάλες επιτυχίες του μεσοπολέμου των Γιαννίδη, Σακελλάριου, Σουγιούλ, Ραπίτη κ.α. Είναι μια συναυλία που αποκαλύπτει με όχημα την αφήγηση των σύγχρονων παραμυθάδων, την ιστορία που κρύβεται πίσω από κάθε τραγούδι, έτσι ώστε ο θεατής να τα ανακαλύψει και να γοητευτεί από τη μαγεία τους.

Η παράσταση παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών το Καλοκαίρι του 2017 κι έγινε sold out, ταξίδεψε σε πολλές πόλεις της Ελλάδας, φτάνοντας μέχρι τη Βαρκελώνη, το Λονδίνο, το Βερολίνο και τις όπερες του Καίρου και της Αλεξάνδρειας της Αιγύπτου.

Ο Γιώργης Χριστοδούλου, αναλαμβάνει ρόλο story-teller και εξιστορεί τις άγνωστες πτυχές της ζωής και του έργου του Αττίκ, ενώ ερμηνεύει με τη ζεστή φωνή του και τη συνοδεία δύο εξαιρετικών μουσικών τα τραγούδια του μεγάλου συνθέτη.

Πρώτο μέρος

Το πρώτο μέρος της παράστασης διατρέχει την άγνωστη ιστορία της ζωής του Αττίκ στο Παρίσι, από την πρώτη μέρα που φτάνει ως φοιτητής της Σορβόνης αλλά αποφασίζει να εγκαταλείψει τις σπουδές για να σπουδάσει μουσική στο Κονσερβατόριο με σπουδαίους καθηγητές όπως τον Καμίγ Σαιντ-Σανς και τον Γκαμπριέλ Φωρέ, ενώ παράλληλα ξεκινάει την καριέρα του ως συνθέτης και τραγουδοποιός.

Μέσα σε λίγα χρόνια γράφει πάνω από 300 τραγούδια που θα τον κάνουν έναν από τους πιο επιτυχημένους συνθέτες της πόλης του φωτός. Ο Γιώργης μέσα σπο μια τρίχρονη έρευνα ανακάλυψε αυτά τα πρώτα αδισκογράφητα χαμένα νεανικά τραγούδια του τραγουδοποιού και τα παρουσίασε για πρώτη φορά σε μια έκδοση η οποία γρήγορα εξαντλήθηκε και επανεκδόθηκε, με τίτλο Ο Αττίκ στο Παρίσι (Μικρή Άρκτος 2016).

Δεύτερο μέρος

Στο δεύτερο μέρος τα πιο γνωστά και αγαπημένα τραγούδια του μεσοπολέμου αποκαλύπτονται μέσα από τις γοητευτικές ιστορίες τους. Για ποια γυναίκα γράφτηκε το «Ας ερχόσουν για λίγο» ή το «Δυό πράσινα μάτια», ποια μεγάλη διαχρονική επιτυχία απορρίφθηκε από τους παραγωγούς, ποια τραγούδια γέννησε ο νόμος που ήθελε τις γυναίκες να κυκλοφορούν με μακριά και μόνο φουστάνια και… με ποιόν παράδοξο τρόπο γίνονταν γνωστά τα τραγούδια εκείνης της εποχής. Αυτά κι ένα σωρό άλλα ερωτήματα απαντώνται μέσα από τη ροή της παράστασης που διανθίζεται από τις πιο όμορφες μελωδίες που γεννήθηκαν ποτέ από Έλληνες συνθέτες και στιχουργούς.

Λίγα λόγια για τον Γιώργη Χριστοδούλου

Μελέτησε τραγούδι και είναι αριστούχος απόφοιτος δραματικής σχολής. Πρωτοεμφανίστηκε στο πλάι της Αρλέτας. Συνεργάστηκε με συνθέτες και ερμηνευτές όπως οι: Νότης Μαυρουδής, Νίκος Ξυδάκης, Δήμητρα Γαλάνη, Patricio Anabalon, Νένα Βενετσάνου κ.α.

Η πορεία του

Από το 1998 έχει κυκλοφορήσει 10 προσωπικούς δίσκους. Έζησε στη Βαρκελώνη όπου και κυκλοφόρησε δύο προσωπικά άλμπουμ με γαλλικά, ισπανικά και καταλανικά τραγούδια, ενώ περιόδευσε σε όλη την Ισπανία, τις Βαλεαρίδες και τα Κανάρια νησιά. Σταθμός στην καλλιτεχνική του πορεία η έρευνα και η ηχογράφηση των πρώτων ανέκδοτων νεανικών τραγουδιών του Αττίκ (βιβλίο-cd «Ο Αττίκ στο Παρίσι»,  2016 – γ’ έκδοση).

Η συμμετοχή του σε παραστάσεις

Συμμετείχε σε θεατρικές παραστάσεις τραγουδώντας στο Εθνικό θέατρο, στα δηπεθε Πάτρας, Λάρισας, Κοζάνης και σε ελεύθερους θιάσους. Εκτός από θέατρα και μουσικές σκηνές έχει τραγουδήσει σε μεγάλα φεστιβάλ και ιδιαίτερους χώρους στην Ελλάδα και το εξωτερικό (Φεστιβάλ Αθηνών, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών-Θεσσαλονίκης, Πρωτοχρονιά στην Αθήνα, Φεστιβάλ τραγουδιού Θεσσαλονίκης, MCM festival / Πράγα, Όπερες Καΐρου και Αλεξανδρείας, Λονδίνο, Παρίσι, Kronprinzenpalais / Βερολίνο, Ζάππειο Μέγαρο, Esglesia Nova/Mallorca κ.α.)

Αυτήν την περίοδο

Αυτή την περίοδο ετοιμάζει την κυκλοφορία του παιδικού βιβλίου-cd «Το καμπαρέ των ζώων» σε δικές του συνθέσεις και συμμετοχές των Σαβ.Γιαννάτου, Μαριώς, Ελ.Τσαλογοπούλου, Αργ. Μπακιρτζή κ.α.

svg%3E

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Ημερομηνία:Παρασκευή 7 Αυγούστου 2020
Ώρα έναρξης:20:30
Καλλιτέχνης:Γιώργης Χριστοδούλου
Χώρος:Ανοιχτό Θέατρο Κολωνού
Συμμετέχουν:Χάρης Σταυρακάκης (πιάνο) και Κώστας Κλάγκος (κοντραμπάσο)
Σημεία Προπώλησης:viva.gr
Τιμή εισιτηρίου:Γενική είσοδος: 12 ευρώ, Προπώληση & μειωμένο (άνεργοι, φοιτητικό ανω των 65, ΑΜΕΑ): 10 ευρώ
Πληροφορίες Χώρου:Ιωαννίνων & Καπανέως, Κολωνός