Είτε ως Βασιλικό τον γράφουμε, είτε ως Vassiliko, μιλάμε πάντα για τον Βασιλικό Σακκά, έναν δηλαδή από τους μεγαλύτερους ήρωες που ανέδειξε το ελληνικό indie, όταν εκεί στις αρχές των ’00s η μουσική των Raining Pleasure πέρασε ακόμα και σε τηλεοπτικές διαφημίσεις.

Παρότι το γκρουπ επισήμως δεν έχει διαλύσει, ο Βασιλικός ασχολείται ενεργά με τη σόλο καριέρα του από το 2009 και έπειτα. Έχει ωστόσο 6 χρόνια να φανεί στο προσκήνιο -τόσα πέρασαν από το Sunday Cloudy Sunday (2013), μια τολμηρή αγγλόφωνη ανάγνωση στον Βασίλη Τσιτσάνη.

 

Τώρα, όμως, ο Πατρινός μουσικός βρίσκεται στην ευθεία για να βγάλει νέο άλμπουμ. Και, στο πλαίσιο του σχετικού promo, δίνει στη δημοσιότητα 2 καινούρια τραγούδια, ονόματι “Anybody Lost?” και “The Opposite Of Love”: μπορείτε να τα ακούσετε διαδοχικά στους παρακάτω συνδέσμους.

Και τα 2 κομμάτια προλογίζουν έναν νέο δίσκο με τίτλο Amazing Grey, ο οποίος θα κυκλοφορήσει αύριο Παρασκευή 5 Απριλίου, από την Inner Ear. Θα είναι διαθέσιμο ψηφιακά, σε CD, αλλά και μπλε και γκρι βινύλιο.

Είναι το πρώτο άλμπουμ στην καριέρα του Βασιλικού όπου υπογράφει ο ίδιος μουσική, στίχους, ενορχήστρωση και παραγωγή. Τη Δευτέρα μάλιστα 15 Απριλίου θα τον παρουσιάσει και ζωντανά στο αθηναϊκό κοινό, σε μια συναυλία στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

«Ο κάθε στίχος και η κάθε φράση αυτού του δίσκου αποτελούν μέρος των σκέψεων που με απασχολούσαν για χρόνια, αλλά ποτέ πριν δεν τις είχα μοιραστεί με κάποιον», δήλωσε χαρακτηριστικά, «Μερικές είναι σκοτεινές, άλλες θετικές και χαρούμενες. Η αναζήτηση της αυτοϊασης με βοήθησε να ντύσω την σκοτεινή μου διάθεση με ανυψωτικούς ήχους. Το γκρίζο μπορεί να είναι καταπληκτικό».

 

 

πηγή: avopolis.gr